Vælg en side

Hør historien om Peter Arnholdts tilknytning til Brasilien og B.93.

 

Denne uges profil i 93’eren er Peter Arnholdt (født 6. april 1962). Peter er scout og skribent, og er bosiddende i Belo Horizonte i Brasilien på sjette år. Han kører bl.a. podcasten og siden Brasserbold med Andreas Knudsen. Han trænede 1. Ynglinge 1993-94 og 1997-99, 1. Junior i 1992, og 2. Drenge året før – selvfølgelig i B.93.

Dagens profil var leder i Ungdomsafdelingen 2005 og 2012-13. Peter er kæreste med Francidalva, og de har en lille datter på fem år ved navn Marianne – hun er opkaldt efter hans storesøster. Jeg tillader mig at postulere, at Peter Arnholt er Danmarks førende ekspert omkring fodbold fra/i Brasilien, og han er et godt valg til at være profil nr. 106.

Grunden til jeg er i B.93
Det var faktisk Børge Christensen, som fik mig til B.93 tilbage i 1991. Jeg var lige startet som holdleder på KBU’s U17-hold og blev så opfordret til at tage mig af 2. Drenge i klubben. Jeg kendte ikke så meget til B.93, men lærte ret hurtigt en masse fantastiske mennesker at kende, som jeg stadig har kontakt til: Jan “Jernmand” Hansen, Nicolai Hjeds, Per Petersen, Jimmi Johannesen, Peter “Nakskov” Jensen, Steve Klein m.fl.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det bedste ved B.93 er helt klart de mennesker, som jeg har lært at kende, og det er både trænerkolleger, personale, ledere og så de mange spillere, som man har haft med at gøre.

Og så er det i øvrigt dejligt at se, hvor mange fodboldpersonligheder, der kommer fra klubbens rækker. Et ophold i B.93 giver tilsyneladende folk nogle vigtige værktøjer, som er brugbare fremadrettet.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det var nok, da vi tog til Holland i 1999 (?) med et U21-hold og blev nummer 3 i en international top turnering. Brian “The Beast” Jensen, Daniel Jensen og David Rasmussen var outstanding og fik kontrakt med hollandske klubber.

Oprykningen til Superligaen efter en sejr ude over Hvidovre var også en, der gav ståpels, men det var jo mere som tilskuer.

Som leder var det at sætte gang i nogle klubkurser tilbage i 90’erne, hvor der blev snakket strategi, samarbejde mv., og så fik vi også lavet arrangeret gode trænerkurser med Steen B. Hansen i B.93-regi, og der kom da en masse gode folk ud af det kuld, nogle, der bl.a. arbejder på den allerhøjeste hylde i Danmark.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Er ved at vænne mig til bønner og ris og ikke mindst varme efter 6 år i Belo Horizonte
2 … Er kæmpefan af Chelsea. Det stammer helt tilbage fra 1970 og holdet med Peter Bonetti, Peter Houseman og Peter Osgood
3 … Fløj til London tilbage i 1983 i en lille propelmaskine for at se England vs. Danmark live på Wembley
4 … Arrangerer en tur til Brasilien i oktober/november 2019 med “Groundhopping Tours”
5 … Skal altid lige forbi B.93 for at sige hej til Gitte, Jesper, og Claus, når jeg er på kort visit i Danmark.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra brasiliansk arkiv.