Vælg en side

Morten Rutkjær er tilbage i B.93.

 

Vi så ham debutere på divisionsholdet tilbage i 1996, og siden blev han (en meget populær) træner for B.93. Ugens profil er Morten Rutkjær (født 17. marts 1974), og han er tilbage i B.93 i rollen som team coach for vores bedste herrehold og transitionstræner. Der er vist ikke mange der ikke kalder ham “Rudi”, så det holder vi os til.

Rudi er akademichef på Holbæk Sportsakademi og ansat i DBU som instruktør og fodboldkonsulent. Han er gift med Dorte og har to sønner, Viktor og Villads. Der er lidt usikkerhed om hvem der egentlig lokkede ham tilbage, men der var en der hviskede mig i øret, at det var Danny og Patrick, så det tror vi på. Det virker som en klog beslutning –  velkommen tilbage til Rudi. Han er – sammen med holdet – klar til turneringsstarten lørdag kl.15 på Østerbro Stadion mod Hillerød.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg har været i B.93 nu af tre omgange. Først som spiller (dengang vi spillede i Superligaen og 1. division). Anden gang som cheftræner hvor vi toppræsterede og kom med i oprykningsspillet – slog Esbjerg ud af pokalen og trak efterfølgende FCK.

Nu tredje gang. Havde andre tilbud på hånden som cheftræner, men valgte med hjertet og på grund af det gode team der er i klubben fra U-sektoren til teamet omkring Divisionsholdet. Danny og jeg supplerer hinanden fantastisk. Vi er gode venner og vi ved hvor vi har hinanden. Derudover er Niko og Patrick, folk som jeg ved er fantastiske dygtige fyre.

Jeg har også fået så mange henvendelser fra B.93 folk og fodbold folk generelt, der syntes det er fedt jeg er tilbage i seniorfodbold. Det rører mig dybt. Der er så meget ærgerrighed, talent og muligheder i denne klub, at det kunne jeg ikke sige nej til. Jeg har ambitioner på klubbens vegne og jeg tror jeg vil kunne gøre en forskel med resten af trænerteamet og gutterne på holdet. Derfor valgte jeg B.93.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er

  • Teamet omkring divisionsholdet
  • Kulturen i klubben –
  • Glade mennesker der favner og der vil en
  • Talentmassen og ambitionsniveauet
  • og sidst, men ikke mindst, beliggenheden i København. Det er en guldgrube.

Min største oplevelse i B.93 regi
Som spiller: At rykke op i Superligaen med klubben.

Som cheftræner: I samme år præsterede vi som hold at vinde nedrykningsspillet med B.93 – for efterfølgende at komme i oprykningsspillet og til sidst slå Esbjerg ud af pokalen. I samme sæson fik vi tre spillere inde omkring U18, U19 og U21 landsholdet som 2. divisionshold. Det var en vild sæson og det er jeg mega stolt af.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har den højeste træneruddannelse i verden UEFA PRO uddannelsen
2 … Jeg bor i Holbæk og har to fantastiske dreng
3 … Jeg hader at tabe og stiller store krav til mine omgivelser. Jeg har store ambitioner, på klubbens og egne vegne
4 … Jeg har rejst mange steder i verden og har hentet erfaringer – og prøvet mig af som fodboldtræner bla i USA, på Grønland og flere steder i Europa
5 … Jeg ser altid det bedste i folk til andet er bevist.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.