Vælg en side

Piger spiller fordi de har lyst.

Vi kunne ikke starte bedre på 93’eren i 2023, end vi gør ved valget af profilen. Vi har nemlig klubbens tidligere træner, afdelingsleder, ungdomsleder og bestyrelsesmedlem Michel Zola som den udvalgte i vores serie af nuværende, og tidligere klubpersonligheder. Michel er født 2. august 1961, og hans bedre halvdel hedder Pia, hans søn er Alexander, og de to børnebørn er Arthur på 2½ år og Asta på fire måneder. (Det er Arthur, som du ser på topfotoet med Pia og Michel)

Michel fik desværre en hjerneskade for syv år siden, som kom efter en betændelse fra en utæt hjerteklap. I dag er Michel førtidspensionist, men B.93 har meget at takke Michel for. Ikke alene var han en utrolig flittig og dygtig leder, samt træner i klubben, men han står også bag indførelsen af pigefodbolden i B.93. Michel fortæller denne fine anekdote, som man kun kan tolke i en retning:
Niels Frederiksen (som jo lige er stoppet som træner for Brøndby, webred.) kom en dag og sagde til Michel: “Jeg ved godt hvorfor piger spiller fodbold”. Michel tænkte. “Åh nej, nu kommer der en dum bemærkning”, hvorefter Niels sagde: “Drenge spiller fordi der er forventning om det. Piger spiller fordi de har lyst”.

Da jeg lavede min research til årets første udgave af 93’eren, kontaktede jeg – som altid – flere for at få mere at vide om dagens profil. Og alle har kun godt at fortælle om Michel, som fortjener alt det bedste.

 

Grunden til jeg var i B.93
Min søn startede i Mikroskolen, og på den måde startede jeg også i B.93. Jeg var træner for min søn og vi spillede en dag mod VIF. Midt under kampen undrer jeg mig over hvad det er for en idiot som råber. Det går op for mig at det er mit eget ekko. Fra den dag råbte jeg ikke mere!

 

Min største oplevelse i B.93 regi
Pokalfinalen i Parken, hvor vi vandt 1-0 over FB. Det var lilleputpigerne og medaljeoverrækkelsen foregik i pausen i kampen mellem FCK og AGF med 22.000 tilskuere. Det var noget af en æresrunde pigerne løb i Parken.

 

Det jeg holder mest af ved B.93
Klubben gav mig muligheden for at gennemføre ideer.

 

Fem ting I skal vide om mig
1 … Har en større autografsamling (ca. 30.000)
2 … Går op i slægtsforskning
3 … Farfar til to skønne børnebørn
4 … Har haft “Michels Reptil Import” ved siden af mit normale job og trænergerningen
5 … Jeg er Mathias “Zanka” Jørgensens første træner.

Flere fotos fra Michel Zolas tid i B.93

En fejring på Østerbro Stadion i 2009. Foto: Privatarkiv.

 

Fra en indendørskamp. Foto: Privatarkiv.

 

Overrækkelse af medaljer af pokalfinale. Foto: Privatarkiv.

 

Turen til St. Croix i 2007. Foto: Privatarkiv.

 

 

 

Fra McDonalds Cup i 2003. En turnering holdet vandt. Foto: Privatarkiv.

 

Pigeholdet i 2008. Foto: Privatarkiv.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.