Vælg en side

Vi præsenterer Lasse Frølund, der huserer som cheftræner på U17-holdet.

 

Ugens profil (og nummer 112 i rækken af klubpersonligheder vi har præsenteret siden marts 2017) er vores dygtige U17 cheftræner Lasse Frølund (født 10. april 1986). Han arbejder som folkeskolelærer på Tagensbo Skole i Københavns Nordvest kvarter, og bor med med sin kæreste, Sofie, på Nørrebro. Som han kommer ind på senere, er han erklæret fan af AaB, så det har været lidt op af bakke i denne sæson med den side af Lasses fodboldliv.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg har været i B.93 siden sommeren 2017, hvor jeg blev cheftræner for U17 Øst. Inden da var jeg seniortræner i FA 2000. Jeg havde i noget tid haft løst til at prøve kræfter med ungdomsfodbold, og synes det var på tide, at jeg stiftede bekendtskab med et elitemiljø. Derfor tog jeg fat i klubben op til sommeren 2017, og der var heldigvis en ledig plads, som var et godt match for mig.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg bruger enormt mange timer i klubhuset i løbet af en uge. Jeg er vild med det miljø der er bygget op, hvor trænerne mødes og snakker om fodbold, ledelse, pædagogik osv. Der er virkelig mange mennesker i klubben, som gerne vil bruge tid på faglig udveksling, og det sætter jeg stor pris på. Den kultur der er skabt, hvor vi meget ofte sidder på kontoret på 2. sal, synes jeg er unik. Jeg elsker at være ude på træningsbanen med spillerne, og den udveksling vi har internt i trænergruppen, er med til at løfte niveauet på det vi laver dagligt ude på banerne.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg synes vi sætter nogle spændende initiativer i gang i akademiet, og for mig er det en stor oplevelse at se hvordan de udvikler sig. På det seneste har vi fokuseret på at sætte større fokus på den individuelle spillers matchning. Jeg har været med til at sende 7 spillere fast op i U19 truppen og tage tre U15 spillere ind i U17 truppen.

Vi lærer meget som klub i denne proces, og jeg er meget imponeret af den effekt det har haft i trupperne. I vores miljø er det udvikling jeg ser som de mest spændende resultater, og det er med til at give store oplevelser. Jeg har også prøvet at vinde i B.93. I min første sæson som U17 Øst træner var vi indrangeret i U17 Øst 2. Lige inden sæsonstart var der et hold, som trak sig fra Øst 1 rækken, og vi blev derfor rykket op. Vi spillede fantastisk fodbold den sæson, og vi ender med at vinde rækken efter to meget intense kampe i de sidste to runder. Især den sidste kamp var en stor rutsjebanetur, hvor vi efter en 3-0 føring ved pausen, skal helt hen i dommerens overtid for at afgøre kampen til 4-3, i en kamp vi skulle vinde for at blive 1’er.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er nordjyde
2 … Jeg er fan af AaB og ØKF
3 … Jeg går meget op i at sige min ærlige mening
4 … I min aktive fodboldkarriere var jeg en ganske ordinær spiller
5 … Jeg har løbet et maratonløb uden at træne op til det – det har resulteret i to ødelagte knæ.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af August Svanborg.