Vælg en side

Klaas blev æresmedlem i 2018.

 

Årets sidste profil er Klaas Muizelaar (født d. 26 oktober 1946 ) Klaas er en yderst vigtig mand for tennisafdelinegn, og har for nylig taget et stort ansvar på sine skuldre mht “finanserne”…det må I høre om en anden gang. Klaas er også direktør i Østerbro Idrætspark A/S, medlem økonomiudvalg B.93, ad hoc opgaver, Han fortæller at hans familie består af tre dejlige piger, Hans datter og to børnebørn. Ingen har desværre den fjerneste interesse for tennis.

Grunden til jeg er i B.93
Til at starte med lå det gamle anlæg tæt på mit arbejde tilbage i 1982, sidenhen har jeg knyttet mange relationer i klubben.

Det jeg holder mest af ved B.93
Der er mange ting: Åben og bred klub, med, i tennisafdelingen, efterhånden mange muligheder for alle, og det gælder på alle niveauer, elite, motionist, junior, og heldigvis også for mig som pensionist. De mange karakterfyldte og sjove mennesker jeg har lært at kende i årenes løb. Og så ikke mindst: humoren, selv under de mest bitre uenigheder i klubben blev der altid grinet en del. Underholdningsværdien af det frivillige arbejde i B.93 skal ikke undervurderes.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det lange, seje træk: udvikling af tennisafdelingen gennem mange år, fra klub i dyb krise, via kæmpe stor løft ved bygning af ny hal, til professionel administreret afdeling med læssevis af velkørte aktiviteter, gode anlæg, spændende fremtidsplaner og økonomisk overskud til at realisere disse. Den udvikling har mange bidraget til, og jeg føler mig privilegeret at have været en del af den hele vejen.

Fem ting I skal vide om mig
1….Arbejdede som meget ung og nysgerrig rundrejsende 4 måneder på Island, hvor jeg deltog i sandsynligvis Islands første demonstration mod racisme, sammen med en ung Nigerianer, på dette tidspunkt nok den eneste sorte Afrikaner i landet. Blev arresteret og banket af tre granvoksne betjente for at forsvare ham ved en senere lejlighed. Har sidenhen haft et noget ambivalent forhold til autoritet.

2…Bestyrer af Huset i Magstræde i en alder af 28 med 50 ansatte og 2000 artister om året. Var der i seks år og mødte der faktisk for første gang en purung nuværende formand for klubben, Hans Drachmann, selv om han husker det bedre end jeg gør. Da jeg gik ind i bestyrelsesarbejdet, blev jeg advaret om at B.93 kunne være en vanskelig klub på grund af mange interne uenigheder. Og det var i en periode rigtig nok, men det kunne jeg tage i stiv arm efter den meget hårde læreskole jeg var igennem de første år i Huset. Heldigvis er der i dag samarbejde over hele linjen i klubben.

3…..Startede sent med at spille tennis, i en alder af 35. Men har gennem årene opdaget en vigtig ting som har holdt interessen i selve spillet ved lige (bortset fra ham Federer): man kan altid forbedre nogle ting, selv i en alder hvor hurtighed, kræfter og smidighed bliver mindre. Det er godt at huske en dårlig dag.

4….Fugleentusiast: Fugle er efterkommere af dinosaurerne og findes lige som dem i alle mulige udgaver: plantebaserede spisere, insektædere, fisk fangere, madtyve, kadaverspisere, rovfugle. Fugle som lever på land og fugle som lever på wingen, dem der holder sig til en lille egn hele livet og dem der trækker 30.000 kilometer 2 x om året. Løbere, svømmere, dykkere, luftartister. Fugle som camouflerer eller skjuler sig, sangfugle som blærer sig, opportunister, flokdyr, de store rovfugle: luftens herskere. You name it, så findes der nok en fugleart for det. Og så er der den sidegevinst at de mest spændende fugle oftest findes i de smukkeste naturområder. Desværre er fuglenes antal ligesom insekternes på gevaldig retur. Har man en gang fulgt jagten ned gennem Europa til Afrikas kyst under migreringstiden, kan det forbavse en at så mange fugle trods alt slipper levende fra det. Den største trussel er dog mangel og svind på fødeleveringsdygtig natur for såvel fugle som insekter. Du kan levere en indsats ved at stemme på dem som ønsker at bevare, udvide og genetablere naturområder i Danmark og Europa.

5….Er bekymret for fremtiden med klimaforandringer på mine børnebørns vegne. Vi kender ikke fremtiden, men videnskaben fortæller os 1 ting med sikkerhed: de følgende 100 år vil medbringe kæmpestore forandringer i verden. Hvor store og om de bliver udelukkende negative, kommer til at være afhængig af vores indsats i de kommende år. Føler at der kunne gøres mere i vores egen klub, mangler især en energiplan. Vil arbejde for det.

 

Skrevet af Claus Vandborg

Foto af Claus Vandborg