Vælg en side

Den tidligere og populære træner for 1. Herresenior fortæller om sin tid i og sit forhold til klubben.

 

Ugens profil er Kim Splidsboel (født 25. november 1955), som var en dygtig træner for vores 1. Herresenior fra 2012 til 2014. Kim har en fortid som divisionsspiller for Hvidovre og Herfølge, men han er mest kendt som en alsidig træner – som har været chef for bl.a. DBU’s U16 landshold (1984/87), Hvidovre (1985/86), Brøndby U23 (1987/90), Holbæk (1990/91), Dragør (1991/94), landstræner i Malawi (2001/02), Hvidovre (2003/05), Værløse (2007/08), FC Banants Jerevan/Armenien (2008), og B1908 (2010/11). Efter B.93 kom han til Avarta – og lige nu styrer Kim Splidsboel Heisters B.93 hold med hård og populær hånd. Han har også været træner for vores fanklub til DM-indestævnerne.

Grunden til jeg er i B.93
I foråret 2012 blev jeg kontaktet af den daværende ledelse omkring 1. senior, der tilbød mig jobbet som cheftræner i de sidste 7 kampe af sæsonen. Opgaven var klar – forsøg at undgå nedrykning til Danmarksserien. En opgave som jeg sagde ja tak til.

Desværre rykkede vi ned, men jeg blev spurgt om jeg havde lyst på den udfordring det var at få B.93 tilbage til divisionerne i første hug – og det var jeg parat til. I bestræbelserne herpå var det vigtigt at få skabt et godt træningsmiljø og oparbejde et teamwork og fællesskab samtidig med stenhårdt arbejde igennem hele sæsonen. Vi spillede os fortjent til oprykning med det samme. Det var meget vigtigt for en klub som B.93 som bl.a. er kendt for at udvikle og skabe dygtige fodboldspillere og netop som divisionsklub igen måtte skrive kontrakt med de bedste ungdoms- og seniorspillere.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det dufter bare af godt kammeratskab – et fremragende fællesskab og du går altid glad hjem fra anlægget. Der er en glæde og et godt humør hos alle medlemmerne og der er plads til alle. Klubben er i centrum.

Min største oplevelse i B.93 regi
Oprykning til 2. division, som var livsvigtig for at fastholde klubbens eksistens på eliteniveau. Som træner er det at rykke op med sit hold altid en stor tilfredshed. Men lige netop den her oprykning var helt speciel, fordi B.93 aldrig havde været uden for divisionerne før og hvilke konsekvenser ville det få for klubbens ambitioner mv., hvis ikke vi rykkede op hurtigt? Alle ved erfaringsmæssigt, hvor svært det er at komme tilbage og rykke op inden for en kort årrække. Men der er var en stemning og en tro fra supportere, spillere og ledere, at B.93 nok hurtigt skulle vende tilbage til divisionerne, hvilket vi jo heldigvis gjorde.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Har været medkommentator på Eurosport sammen med Claus Vandborg
2 … Har som både unionstræner, U16 landstræner og klubtræner haft fornøjelsen at være træner for mange kommende verdensklassespillere som bl.a. brødrene Brian og Michael Laudrup samt Peter Schmeichel.
3 … At jeg som favoritspillere i B.93 har Keld Kristensen, Jens Kolding og Martin Heisterberg som hver især – på deres helt egen måde – har sat sit aftryk i klubben
.4 … Spillede på det danske U18 landshold i 1973/74 med bl.a. tidligere teamchef og divisionsspiller Tom Jensen samt Frank Arnesen og Søren Lerby
5 … At jeg allerede i 1988 var på tegnebrættet som cheftræner i klubben.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.