Vælg en side

Jeg er ekstremt stolt over at stå i spidsen for B.93’s 1. senior.

Det er gang nummer 350 for “93`eren” denne gang. Siden vi startede tilbage i 2017 med at hylde en profil, har vi – uden slinger i valsen – præsenteret en ny klubpersonlighed hver uge.

I denne helt specielle version af 93’eren har Kommunikationsteamet valgt Kim Winkel Engstrøm, født 29. oktober 1979, som jo er cheftræner for 1. Herresenior i B.93. Kim er gift med Maiken, og har en datter Katinka på 23 år, samt en bonus søn Andreas på 21 år.

 

Grunden til jeg er i B.93
Det korte svar er fordi de manglede en træner, siger Kim med et smil.

Nej, jeg havde nogle rigtig gode snakke med Martin Jensen og Lars Lüthjohan i juni måned 2022. Allerede fra den første snak vi havde følte jeg der var en rigtig god kemi og en fælles forståelse for hvordan vi så på hvordan B.93 kunne udvikle sig fodboldmæssigt. Jeg kunne med det samme mærke, at de værdier og det setup der skulle til at være omkring 1. Herresenior var utrolig tiltalende for mig.

Jeg skulle sammen med Martin være med til at sætte en retning for vores nye deltids setup og komme med mine ideer til hvor vi kunne rykke os som hold på banen. Så i bund og grund var det meget simpelt at sige ja til B.93, hvis de altså ville have mig.

Jeg kunne se hvordan B.93 var en god udfordring for mig som træner og jeg kunne være med til at rykke klubben yderligere med det fantastiske stykke arbejde, der allerede var gjort af de tidligere trænere i klubben.

Jeg er ekstremt stolt over at stå i spidsen for B.93’s 1. senior. Det er altid en helt speciel følelse, når man møder ind på Slottet i dagligdagen, hvor man mærker det emmer af fodbold og tennis på anlægget.

Denne samme følelse kommer når vi spiller hjemme på Østerbro Stadion. Det giver altid et sus i maven, når man mærker den opbakning der kommer fra terrassen.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 er en unik klub i Danmark, en klub der skiller sig ud fra mængden. Vi vil ikke være som alle de andre, men vi gør tingene på vores egen måde. B.93 er en klub med en fantastisk historie, en stor traditionsklub i dansk fodbold, men dog nogle år siden man sidst har vundet noget. På trods af historien og traditionerne forsøger man hele tiden af følge med tiden.

Det bedste eksempel på det er vores hjemmebane på Østerbro Stadion som er et historisk, smukt stadion midt inde i København. Hvor der er plads til alle på tribunen. Der er blevet skabt en fantastisk stemning til vores hjemmekampe, hvor folk kommer der for at få en oplevelse sammen med andre på mange områder. Der er altid en helt fantastisk stemning, og hvad enten vi spiller godt, skidt, vinder eller taber, så er opbakningen speciel. Tusind tak for at have fået den mulighed for at opleve det fra sidelinjen modsat tribunen.

Jeg må sige, at i løbet af oprykningsspillet opdagede jeg virkelig hvor stor en fodboldklub B.93 egentlig er, og hvor stor betydning, B.93 har for mange mennesker rundt om i hele Danmark. Det var nærmest ligegyldigt ,hvem jeg mødte og snakkede fodbold med, så havde de en eller anden relation til B.93 fra tidligere.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det er uden tvivl oprykningen i sidste sæson.

En stolt og letter Kim Engstrøm takker tribunen efter oprykningen til NordicBet Ligaen blev en realitet lørdag 17. juni 2023 med 1-1 hjemme mod Thisted FC. Foto: Christian Midtgaard.

Selve sæsonen var meget intens med fire hold, der kæmpede om de to oprykningspladser mere eller mindre hele sæsonen. At vi skulle helt frem til sidste spillerunde før det blev afgjort var meget specielt.

Det var inden sæsonen ikke det overordnede mål at skulle rykke op, men vi havde i truppen sat os det mål at vi ville rykke op. Vi lå til oprykning efter 11 runder, 22 runder og igen efter 32 runder, så det var klart fortjent.

Den sidste runde med en hjemmekamp imod Thisted FC, hvor vi kunne sikre os oprykningen med 1 point, foran mere end 3.200 tilskuere på Østerbro Stadion. Det står klart som en unik oplevelse i min B.93 historie indtil videre. Kampen blev ikke særligt velspillet. Det var der for meget nerve i kampen til at vi kunne både indenfor og udenfor kridtstregerne.

Undervejs i kampen var vi jo reelt set ude af oprykningen, da Thisted FC kom foran og Esbjerg fB førte i Kolding. Men vi fik udlignet og kunne fighte det ene point hjem, så jublen kunne bryde løs på Østerbro og alle spillere, trænere, ledere, fans mm. kunne juble sammen på grønsværen og tribunen.

Det er helt sikkert en dag jeg aldrig vil glemme. Der var efter slutfløjt mange der stod og græd af glæde på tribunen, fordi det endelig lykkedes B.93 at komme tilbage i 1. division.

Fem ting I skal vide om mig …
1 … I 1994 blev jeg udtaget til FBU’s U15 unionshold. Træneren dengang var Jørgen Jørgensen (trofast medlem af B.93 igennem mange år), og han blev ligeledes min første instruktør på træneruddannelsen i DBU-regi, da jeg startede på den i 2006.

2 … Min første divisionskamp i 1 division som spiller var for B.1913 på hjemmebane imod B.93. Det var i 1998, og vi tabte 0-2.

3 … Min hustru Maiken er meget fodboldinteresseret, og en kæmpe støtte for mig i mit job, der jo nærmest er fodbold 24 timer i døgnet. Hun følger alle vores kampe på stadions, hvad enten det er hjemme- eller udebane, og ser gladeligt med på tv, når vi ser NordicBet Liga kampe en fredag aften.

4 … Jeg kan godt lide at stå i et køkken. Hvis jeg selv skal sige det laver jeg en rigtig god gullasch suppe.

5 … Jeg noterer samtlige mine kampe som træner ned, med dato, modstander, resultater osv. Kampen imod FC Helsingør fredag 10. november 2023 var min kamp nr. 452 som cheftræner, siden den første kamp 2. april 2005 med Langeskov IF’s drenge mesterhold.

Kim oplyser også, at kamp nr. 100 som træner pudsigt nok var da han stod i spidsen for FC Fyn i U17 Divisionen hjemme i det fynske mod B.93’s bedste U17 hold. Den blev ifølge Kims optegnelser spillet 20. juni 2009 og endte målrigt med 4-4.

Bonusinformation

Kim har været i arkivet, da han mente at kunne huske han havde scoret et mål på Østerbro Stadion. Og den er god nok.

Kim tilføjer, med endnu et glimt i øjet, at det ærgrer ham det ikke var Nicolas Nielsen, der stod på kassen for B.93 lige netop i den kamp … At dømme på beskrivelsen i artiklen i Fyens Stiftstidende mandag 5. november 2001 kunne det tyde på bolden bare skulle trilles de sidste meter over stregen bag Theis Rasmussen i B.93 buret, og den lidt heldigt gik ind via stolpen. Måske vi overfortolker reportagen. Det må Kim afklare ved lejlighed.

Men lad nu det ligge. Et mål på Østerbro Stadion er et mål på Østerbro Stadion.

Det er i øvrigt også pudsigt, at B.93’s bedste junior hold under ledelse af Niels Frederiksen i samme kamp med Kim Engstrøm som målscorer blev hyldet i pausen på Østerbro Stadion, som det fremgår af samme artikel fra Fyens Stiftstidende. 20 år senere blev holdet og Niels Frederiksen nemlig på lignende vis hyldet i pausen i forbindelse med kampen mod Aarhus Fremad Grundlovsdag 5. juni 2021 med stor gensynsglæde på lægterne.

At Fyens Stiftstidende så ikke kan stave til B.93 og bruger det meste af artiklen på at nedgøre klubfølelse, mangel på kampprogram og meget andet gør ikke læsningen mindre underholdende. Også ganske klassisk tilskuertal med 200 fremmødte. Til Hillerød kampen fredag 6. oktober 2023 var der for eksempel mere end 10 gange så mange til fredagsfest.

Artiklen fra Fyens Stiftstidende, mandag 5. november 2001

Tryk på artiklen for at se den i større format og zoome ind på teksten, webred.

 

Tryk på udklippet, hvis du vil læse informationerne om Kim Engstrøms mål på Østerbro Stadion i større format.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos af Christian Midtgaard. Avisudklip fra Kim Engstrøms arkiv.