Vælg en side

Der blev skabt venskaber for livet i B.93.

Som årets sidste personlighed i 93’eren har vi Danmarks nok mest kendte træner. Han står i spidsen for A-landsholdet for mænd, og det drejer sig selvfølgelig om vores allesammens Kasper Hjulmand (født 9. april 1972)

Kasper Hjulmand fra tiden, da han spillede i B.93.

Kasper spillede i B.93 i midt 90’erne og fik 26 kampe på vores divisionshold. Han debuterede dagen før han blev 24 år for B.93, og modstanderen var Fremad Amager i Sundby Idrætspark (B.93 tabte 0-2). Kasper havde store udfordringer med skader, og i hele 1997 var han fortsat ramt af skader. Ugens udvalgte i 93’eren forsøgte et comeback i foråret 1998 (det blev til to kampe), og han måtte opgive karrieren som 24-årig efter syv operationer i knæet. Han valgte at gå trænervejen, og det var nok en god ide.

Kasper har været ungdomstræner i Lyngby, cheftræner i Lyngby, assistenttræner i FC Nordsjælland og cheftræner i FC Nordsjælland  Kasper overtog posten i FCN fra Morten Wieghorst, der var blevet U21-landstræner. Siden har han været i Mainz i Bundesligaen, men efter lidt over et halvt år blev Kasper fyret. Efter en pause blev Kasper Hjulmand igen træner for FC Nordsjælland (fra januar 2016), og jeg tror alle ved hvem han træner nu. Kasper Hjulmand, der er bac.scient med speciale i coaching, er en meget populær landsholdstræner – dette efter den store succes til EM.

Vi skal også have med at Kasper er gift med Vibeke, og de har tre børn: Marcus på 23 år, Mikkel 20 år og Liva 13 år.

Grunden til jeg var i B.93
Kort og godt –  træner Johnny Petersen ringede. Jeg blev også ringet op af Johnny i foråret 1994, da han var i AB hvor han gerne ville have mig til der, men jeg valgte at tage til USA i 94/95. Da jeg så kom hjem derfra ringede Johnny mig så op igen, nu fra B.93 og det gjorde at jeg startede der.

Det jeg holdt mest af ved B.93
Kammeratskabet. Fantastisk tid. Der blev skabt venskaber for livet i B.93, og vi spillede til tider god fodbold. Men hold k… hvor vi havde det sjovt på og uden for banen.

Kasper Hjulmand jubler under EM i fodbold i sommeren 2021. Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk.

Min største oplevelse i B.93 regi
For mit eget vedkommende var jeg alt for meget skadet til at kunne sige at jeg på noget som helst tidspunkt var i min bedste forfatning, men den sæson eg spillede mest, sluttede med et brag i Holstebro, hvor op- og nedrykning blev afgjort mellem flere hold på sidste spilledag. Vi vandt og havde det sjovt hjem i bussen og vel det næste døgns tid 😉. Men ellers oprykningssæsonen, hvor jeg desværre – igen – var skadet det meste af tiden.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg boede flere år på Østerbro. Nu bor min ene søn i en lejlighed få meter fra hvor jeg startede mit liv på Østerbro
2 … Elsker at være sammen med venner og familie
3 … Jeg er en passioneret golfspiller
4 … Er tæt med et par kolleger, som alle har en fælles baggrund i B.93. Ud over kolleger betragter jeg dem også som gode venner: Thomas Frank, Johan Lange, Sune Smith-Nielsen og Kenneth Heiner-Møller
5 … Ud over min passion for fodbold og ledelse, brænder jeg også for at hjælpe børn både i Danmark og udland, samt kæmpe for bedre retssikkerhed for handicappede i Danmark.

Læs om Kasper Hjulmands B.93-karriere her (scroll ned til Hjulmand, webred.).

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk. Portrætfoto af Kasper Hjulmand fra B.93 årene fra arkiv.