John Verner har gjort come-back i B.93 efter års fravær.
Vi præsenterer landets måske bedste fysioterapeut, nemlig John Verner (født 6. maj 1955). John er ejer af Parkens Fysioterapi, som nu er placeret i Århusgade. John nåede i sin spillerkarriere op på DS-holdet, men det blev aldrig til debut på B.93’s divisionshold – dette trods megen træningsflid. Han spiller på +60 holdet, efter en pause fra fodbold i B.93. John har dog aldrig (se længere nede) sluppet B.93 i tankerne, og var vel den første “moderne træner” (hvis I forstår hvad jeg mener) i klubben. Han kører et træningshold for 93’ere over 60 år ugentligt i sin klinik – uden at tage penge for det
John er gift på snart 30. år med Alexandra, og de har to voksne børn. Længere nede vil I finde ud af John har meget stærke holdninger omkring træning – også i B.93.
Grunden til jeg er i B.93
Jeg blev meldt ind 1. april 1962, hvor Poul Zølck kiggede kritisk på mine sko og mine negle, hvorefter han meddelte
at jeg godt kunne blive medlem og træne hos ham. Jeg var medlem i første omgang i 25-26 år, men så fik jeg travlt med min fysioterapeutiske karriere.
Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg har været væk fra klubben i 25 år, hvor jeg sporadisk fulgte med i sportspressen. Det var svært at acceptere, at AB70 på et tidspunkt lå bedre placeret end B.93’s bedste herrehold. Men det er fantastisk at gå ud på anlægget og se hvor meget gang der er i klubbens ungdomsafdeling. Jeg elsker at komme tidligt til tirsdagstræningen for at se ungdomsholdene træne.
Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg var træner i klubben fra jeg 16 år til jeg blev 32 år. I den periode trænede jeg alt fra 1. miniput til at være assisterende træner for 1. holdet, bortset fra 1. junior.
Det var stort, da jeg som træner for Y-DM holdet slog AGF som senere blev danske mestre. Det var blandt andet med Torben Rasmussen, Michael O., Bomber, Lars Arnskov, Johnny Hansen og Per P. på holdet. Vi var det eneste hold, der slog dem det år.
Men det største var alligevel da jeg var en del af teamet rundt omkring 1. holdet, der slog Dynamo Dresden ud af Europa Cup’en for pokalvindere ved at slå dem i Idrætsparken. Jeg holder meget af det billede, som Tipsbladet bragte efter sejren, hvor Erik Dennung sidder forstenet på sin skammel på hænderne, mens alle andre er højt oppe i et stort primalskrig.
Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg startede med at spille bold igen efter 25 års fravær fra fodbold. det har været et langt tilløb, men jeg blev klar over at jeg savnede boldspillet vildt. Jeg deltog i et arrangement hos “De Gyldne”, som fik mig overbevist om at jeg skulle melde mig ind i klubben igen. Det var stort at trække den hvide trøje over hovedet i omklædningsrummet i Frederiksberg Idrætspark, da +60 holdet skulle spille mod KB.
2 … Jeg har brugt mere end 30 år på at iagttage og analysere idrætsfolk i bevægelse. Jeg ser alle dysfunktioner hos spillerne, før jeg ser om de faktisk kan spille fodbold!
3 … I 1989 var jeg fysioterapeut for Dame-U landsholdet på 5. år. Vi havde VM i Danmark. Der havde været alt for mange korsbåndsskader i damehåndbold i de år. Det er der stadig. Jeg blev interviewet til TV Lorry i min klinik angående de mange skader og sagde dengang, at ” hvis damehåndbold var en arbejdsplads ville arbejdstilsynet lukke arbejdspladsen, indtil man havde kortlagt hvorfor der var så mange skader”. Dansk dame/pige fodbold står i dag i nøjagtig den samme situation. Der er alt for mange alvorlige skader i pigefodbold, også i B.93. Jeg mener, at klubben har et ansvar for at sørge for at de alvorlige knæskader som pigerne kommer til at leve med resten af livet kan reduceres.
4 … Det er fantastisk at være en del af en gruppe 60+-årige, som træner to gange om ugen. Der er som regel næsten 20, der kommer og træner. Derder er også 20 50+-årige. Det er det grå guld, og det er imponerende at klubben kan samle så mange aldrende atleter. Jeg har undervist praktiserende læger i 25 år i idrætsmedicinske problemstillinger, og de sidste 5 år har jeg insisteret på at vi underviser i problemstillinger vedrørende den aldrende atlet. Idrætsmedicin har traditionelt været anset for at være noget, der vedrører mennesker op til 35 år. Men de 60-årige er den mest motions aktive del af den danske befolkning. B.93 leverer stærkt til dette.
5 … Mine andre hobby’er udover fysioterapi, idræt og bevægelse, cykling / me-mover, er musik. Jeg elsker at lytte på alt det lidt skæve musik, Jeg anvender musik som daglig genopladning.
Skrevet af Claus Vandborg.
Foto: Claus Vandborg.