Vælg en side

Hans mellemnavn burde være “Fodbold”.

 

John Bredal (født 12. august 1963) var fuldblods 93-dreng, men vi starter vores fortælling, da han blev DS-træner for B.93. Dette var John Bredal i tre år, og efter en pause – hvor han fik sin anden søn – hentede Erling Bøje ham tilbage som assistent for 1 divisionsholdet. Det endte med oprykning til Superligaen, hvor det blev til mange nederlag i træk. Det gav en fyring af Erling, og senere nedrykning til 1 division. John ville egentlig stoppe der, men klubben overtalte ham til at fortsætte som assistent for Christian Andersen, i en sæson der var faktisk var tæt på at give endnu en oprykning til landets bedste række. Dette var starten til en flot karriere som assistenttræner i Superligaen, hvor John vel fik sit gennembrud i FCN, under diverse cheftrænere.

Sidenhen er han vel blevet landets bedst kendte assistenttræner, og i min snak med John fortalte han mange sjove historier fra den side af fodbolden. Dem har I til gode, men det kan røbes at Johns første søn Danny Bredal på hospitalet fik sit CPR nummer med de sidste 4 cifre 1893 – meget symbolsk!

Grunden til jeg er i B.93
Jeg kommer fast til “De Gyldnes” sammenkomster, og har også været med til “Nostalgifesterne”, men det hele startede da jeg var dreng. B.93 var stedet hvor man hang ud, mødte venner, og fremmede som senere blev ens venner. B.93 var mit hjem, og det var dejligt og trygt at være der. Man så de andre hold, spillede tennis (for en billig penge) og det betød meget for mig – ikke mindst fordi jeg mistede mine forældre tidligt. Jeg vil altid være medlem af B.93, og har været det siden jeg blev meldt i 1971 (det år er dobbelttjekket hos Gitte, og den er god nok, webred.). Dengang som aktiv, og nu sætter jeg en ære i at være passivt medlem af min klub.

Hvad holder jeg mest af ved B.93
Alt … elskede det gamle anlæg. Jeg nød livet i den lille klub, der alle årene prøvede at blive stor igen, det enestående sammenhold, gode ungdomstrænere, mange “VILDE” TURE til fjerne destinationer som OB, Tyskland (det var ikke normalt i dengang) og nytårsfester, hvor vi gik til den.

Min største oplevelse i B.93 regi
Kampen Hvidovre-B.93 (2-4), der gav oprykning til Superligaen som var en kæmpe forløsning. Husker også 100-års fødselsdagen i B.93 i den gamle tennishal med cirka 400 gæster.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Er glødende Arsenal fan med tattoo af Arsenal logo på min veltrænede krop
2 … Jeg har været træner 18 sæsoner i Superligaen
3 … Mistede både mor og far da inden jeg var fyldt 10 år – dette til cancer
4 … Er i gang med andet ægteskab, og har fejret to kobberbryllupper … har fire voksne børn – dette sammen med Birthe
5 … Forventer at blive træner igen efter en periode uden fodboldjob, efter opholdet i Roskilde.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.