Vælg en side

Jørgen bor 22 meter fra Vesterhavet.

 

Jørgen Frederik Lunde Jørgensen  (født 1. januar 1950) er den første profil i “93’eren” i december, og for øvrigt profil nr. 144, siden vi startede serien af  personligheder fra B.93. Han fortæller selv han er “Ph.d” (pensionist hele dagen). Jørgen spillede i B.93 fra 1959-71 og var ungdomstræner fra 66-71. Han er gift med Hanne, og de har to døtre og en søn fra første ægteskab. De har den imponerende sum af otte børnebørn. Jørgen var ungdomstræner i B.93 i de gyldne dage, og jeg havde fornøjelsen af at spille på 1. drenge under denne fodboldkyndige mand. Han optræder ofte som “spion” for os når vi har modstandere fra Jylland. Jørgen fortæller – med et blink i øjet – at han er nabo til en Engelsk Pub, og han spiller jagthorn.

Grunden til jeg er i B.93
Min far tog mig med over på anlægget i april 1959 og det har været min klub lige siden.

Det jeg holder mest af ved B.93
Om der så går 15 år imellem jeg møder en fra klubben på et stadion i provinsen eller kommer på anlægget, så er der altid en jeg kender. Så er man tilbage i jargonen. Det oplever jeg stadig, når jeg ind imellem besøger klubben, eller ser vores 1. herresenior.
.
Min største oplevelse i B.93 regi
På Holstebro Stadion hvor B.93 sikrede sig oprykning. Bagud 1-0 klarede Hoffmann straffe og Riffi Haddaoui og Flemming Jørgensen scorede i tillægstiden. Som spiller KBUs pokalfinale som junior (3-0 til B1903). Som træner at få lov til at videregive den positive indstilling til fodbold jeg lærte af fx Zølck, Jørgen Nielsen, Birger Petersen, Halvor Larsen, Spiegelhauer og Knud Petersen.

Fem ting I skal vide om mig
1 … At jeg er hamrende ligeglad med om jeg står alene på FC Jammerbugt Stadion eller Aarhus Idrætspark. Mit 93 halstørklæde er med og det ses
2 … At jeg er spion for klubbens 1. hold i provinsen
3 … At alle jeg møder i fodboldregi, der skal til København får at vide at de skal opsøge B.93
4 … At jeg bor 22 m fra Vesterhavet i Nr. Lyngby
5 … At jeg er har været instruktør for DBU/DBUJ siden 1971.

Skrevet af Claus Vandborg
Foto af Hanne Jørgensen.