Vælg en side

Der har altid været en fantastisk ånd i klubben.

Det er en meget velkendt klubmand fra de gyldne dage, vi denne gang har i 93’eren. Han er for øvrigt nummer 272 i rækken af profiler vi har præsenteret, siden vi startede “93 `eren” i marts 2017 med Gitte Arnskov som den første.

Navnet er Jørgen Andreasen, og han er født 16. juli 1956. Jørgen har siddet i bestyrelsen, været holdleder, og spillet på diverse hold som ungdomsspiller og senior – alt sammen på det gamle anlæg. Han mangler stadig at blive udtaget til Divisionsholdet, og det ser ikke helt godt ud med den ambition.

Jørgen er flyttet fra Østerbro og den nye adresse er Faxe Ladeplads på Sydsjælland, sammen med med 2.874 andre indbyggere. Jørgen flyttede for at være tættere på sin datter. Hun er flyttet væk nu, men Jørgen blev der og dyrker sine gåture, følger sit favorithold Arsenal, og lytter til sin altid gode musiksamling. Jørgen fik i 1994 konstateret en bindevævssygdom, som har givet ham en del besvær over årene, og sat ham lidt ned i tempo. Det lyder usandsynligt, men dengang Jørgen spillede i B.93, var han kendt som den hurtigste af de langsomste – eller også er det omvendt!

Notér venligst den retrotrøje, som Jørgen bærer på topfotoet. Den er fra andre tider, men stadig med et dejligt B.93 logo.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg blev medlem af B.93 i begyndelsen af 60’erne, dengang det røde klubhus af træ stadig var i brug. Jeg ved ikke, hvorfor det blev 93, men jeg var helt klar på, at det skulle være B.93.

Det er blevet til utallige kampe på klubbens seniorhold, Old Boys og Veteran, bortset fra 1. holdet (fik en enkelt kamp på bænken på 2. holdet). Træning af de mindste under Einars ledelse, holdleder for junior- og ynglinge hold og en periode i bestyrelsen er det også blevet til.

Det jeg holder mest af ved B.93
Der har altid været en fantastisk ånd i klubben. Medlemmerne kan lide at være sammen på tværs af alle skel. Spille fodbold sammen, feste sammen og hjælpe hinanden. Og der blev lagt et kæmpe arbejde for at skaffe økonomi og muligheder for klubben af rigtigt mange mennesker.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg er taknemmelig for, at klubben har givet nogle fantastiske oplevelser gennem årene. Jeg kan nævne en kamp mod Arsenal i London som ynglingespiller, holdleder for ynglingeholdet som spillede sig i DM finalen i starten af 1990’erne, ture i udlandet og Danmark, opleve 1. holdet spille sig videre i Europa Cuppen og ikke mindst venskaber for livet.

Og som et lille kuriosum: Dirch Passer jonglere og sparke på mål på bane 1.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg startede livet på en kro, da min forældre og bedsteforældre drev Bogø Kro indtil jeg blev fem år
2 … Jeg holder meget af at lystfiske
3 … Jeg gik på pension i 2020
4 … Mit kælenavn And er opfundet af Torben Klarskov, som syntes at Andreasen var for langt til holdopstilingen, så det blev forkortet til And.
5 … Jeg er blandt de udvalgte i bestyrelsen for “De Gyldne”.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.