Vælg en side

Jeg elsker klublivet til Lørdagsopen og holdkampene.

 

Denne gang henter vi ugens profil i Tennisafdelingen, selvom Jan Nyvang Larsen, der er født 21. januar 1977, også har spillet fodbold i B.93. Jan arbejder til daglig som indkøbskonsulent. Han er tennismedlem og delt holdkaptajn på serie 3 holdet. Jan har – udover sin far og mor – en to år yngre søster.

Da jeg spurgte tennisstyrmanden Bo Mortensen om hvem han ville anbefale fra Tennisafdelingen til at være ugens profil omkring juletid, nævnte han straks Jan. Det var med denne begrundelse: “Jan er trofast og kommer hver gang vi spiller på anlægget,” og da vi skulle tage foto var han der såmænd også til tiden – i B.93-trøje og med tennisketcher. Loyalitet er en undervurderet egenskab i disse tider, men heldigvis en egenskab Jan besidder.

Jan er profil nummer 202 i rækken af klubpersonligheder, vi har kørt med hver uge siden marts 12017.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg har boet på Østerbro siden jeg var cirka to år gammel, da familien flyttede hertil fra Amager og jeg begyndte at spille fodbold i B.93, da jeg var omkring fem år. Jeg har trænet under kapaciteter som Per P., Jan ‘Jernmand’ Hansen m.fl. Senere supplerede jeg fodbolden med tennis.

På tennisbanen er det Dina Garcia Ecks, som har formet mig som tennisspiller. Da jeg ikke længere kunne klare mig alene på teknikken og fodbolden blev for fysisk i de tidlige seniorår helligede jeg mig tennisspillet.

Det jeg holder mest af ved B.93
Atmosfæren, sammenholdet og kammeratskabet. At hænge ud på anlæggene og følge livet på banerne. Jeg elsker klublivet til Lørdagsopen og holdkampene – både som deltager og tilskuer

Min største oplevelse i B.93 regi
Da jeg var med på ungdomsholdet som Grundlovsdag 1985 spillede forkamp til den legendariske kamp mellem Danmark og Sovjet i den gamle Idrætspark. Vi mødte Fremad Valby og vandt 2-0 på mål af Theis Hansen og Jesper Jensen. Det var en helt fantastisk dag, hvor der vel var 25.000-30.000 på lægterne, mens vi spillede.

Vi fik taget holdbillede med Søren Lerby inden kampen. Jeg stod ved siden af ham på dette og da han havde armen på min højre skulder, da billede blev taget ville jeg ikke have vasket skulderen i flere uger efter (som jeg husker det).

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg elsker at spille ‘cirkus’ tennis med mange stopbolde, stopflugtninger, lobs og slår selvfølgelig enhånds baghånd som mine tennisidoler Stefan Edberg og Roger Federer
2 … Jeg har et heftigt temperament, som har kostet et par ketchere gennem årene – dette er dog mildnet med alderen
3 … Jeg spiller udover tennis, også padel og golf (handicap på 14,6)
4 … Jeg har kørt på cykel til Mûnchen med det daværende Team Diabetes-Wecyclemore
5 … Jeg ææælsker junkfood og søde sager.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.