Vælg en side

Der en fin stolthed og fantastisk sammenhold i B.93.

Den udvalgte til 93’eren denne gang er Jan Carlsen, som er født 12. oktober 1966.

Jan Carlsen var – mildest talt – en flittig og fysisk stærk spiller, og så var han stærk i hovedspillet og målfarlig. Jan kunne spille alle pladser i den bagerste kæde, men favoritpladsen var på midtbanen.

Det var vores tidligere træner, Erling Bøje, der fik Jan til B.93 i 1992 efter de havde været i Ølstykke sammen. Jan Carlsen debuterede som 25-årig i sæsonens første kamp i 1992, der var en udekamp i 2. division øst mod Roskilde, som B.93 vandt 4-0. Det var et hold som bl.a. havde Torben Rasmussen, Jan Jacobsen, Michael Nielsen (også kendt som Michael Beck), Flemming Jørgensen, Danny Jung på holdet, og træneren var jo Erling Bøje. Alle de nævnte har været profilen i 93’eren.

Jan Carlsen har været med til at betale kontingent i mange klubber, Udover B.93 har profilen været aktivt medlem af Vallensbæk IF, BS72, Glostrup IC, Albertslund IF, Ølstykke, Roskilde (1999), AB97 og Roskilde KFUM. Jan Carlsen vendte tilbage til B.93 i 2008, hvor han blev assistenttræner for divisionsholdet med Benny Gall som cheftræner.

De tørre tal er at Jan Carlsen har spillet 71 kampe for B.93 og lavet 18 mål for klubben.

Jan er nygift, har to børn (fra tidligere forhold), og han bor i Fredensborg.

Grunden til jeg var i B.93
Jeg spillede i Ølstykke, hvor Erling Bøje var træner. Han skulle videre til B.93 og fik mig overbevist om, at det var den rette klub for mig (måske han havde ret).

Det jeg holder mest af ved B.93
Historien, og den betydning det har for klubben og dens medlemmer. Også at man gennem alle årgange udvikler spillerne til at spille god, teknisk fodbold. Og så er der en fin stolthed og et fantastisk sammenhold i B.93.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det var i 1994 i efterårets sidste kamp, ude mod Holstebro, om oprykning til kvalifikationsliga til Superligaen. Vi skulle vinde, og spillede 89 nervøse og ikke alt for gode minutter.

Vi var bagud 1-0. Jan Hofmann redder et straffespark i det 86. minut, som kunne have lukket kampen til 2-0. Men vi kommer på 1-1, med ingen tid igen, og “kaster” alt frem i et sidste desperat forsøg på en sejr. Der bliver lidt klumpspil inde i deres boks, og Riffi Haddaoui får sparket bolden i kassen til 2-1. Oprykning og fin tur hjem.

Men også en fornøjelse at spille sammen med vel nok B.93 bedste højre midt nogensinde, Michael Beck (Nielsen). En fantastisk offensiv spiller, helt uden defensive forpligtelser … 😉

Generelt var min tid i klubben som spiller fra 1992-94, noget af det bedste i min fodboldkarriere. Vi havde et rigtig godt hold og et fantastisk sammenhold. Jeg mener, at vi var ubesejrede i 29 kampe på hjemmebane i træk. Det var rimelig godt gået.

Jeg havde også en fin tid, da jeg kom tilbage som træner. En stor fornøjelse igen at være en del af B.93 og arbejde med alle de dygtige folk og spillere i klubben.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har de sidste tre år gået til Standard og Latin dans hos Hans og Anna Laxholm. Nok mest for at vedligeholde de tekniske sambarytmer til mit fodboldspil … !

2 … Går på jagt og tager på fiskerejser (se foto) rundt om i verden

3 … Er en rimelig habil havemand.

4 … Så har jeg en lidt sjov tilknytning til B.93. Jeg har været tilknyttet 1. og 2. holdet som spiller, som målscorer og som træner. Og jeg har som modstander mødt både B.93’s 1. og 2. hold som spiller, som målscorer og som træner.

5 … Er dobbelt Farfar og en gang Morfar.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra arkiv.