Vælg en side

B.93 er et sted med mangfoldighed.

Ivan Frank Andersen er født 3. juni 1963. Han arbejder som elektriker, og har B.93 i blodet. Ivan ses ofte på Østerbro Stadion til divisionsholdets hjemmekampe, og har listet en del gode oplevelser med B.93 længere nede, som næsten kan aflæses rent historisk.

Ivans første træner i B.93 var legendariske Ejner, som visse af de ældre læsere sikkert erindrer.

Grunden til jeg er i B.93
Det var to brødre hjemme fra den lokale fodboldbane, der fik mig med over i B.93. Den ældste af brødrene kæmpede (ifølge ham selv) om pladsen som førstemålmand på ynglingeholdet med Jean Jensen, som senere stod i mange af de kampe jeg var inde og se i 80erne. For mit vedkommende blev det dog kun til 3. og 4. holdet fra lilleput og frem til og med juniorårene.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 er et sted med mangfoldighed.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg har som fan og tilskuer haft mange oplevelser. Blandt andet:

  • Sæsonerne i 1975, 76 og 77, hvor det hvert år lykkedes for B.93 at slutte lige over nedrykningsstregen og dermed blive oppe i landets bedste række.
  • Sejren på 2-1 over Dynamo Dresden inde i Idrætsparken i 1982 i Europa Cup’en for pokalvindere.
  • Leif Funckes kanonmål i 1-0 sejren i sæsonens sidste kamp nede i Greve i 1991, hvor Nicolas Nielsen holdt buret rent, så det lykkedes at undgå en nedrykning til Danmarksserien.
  • Sejren i Holstebro i efteråret 1994, hvor Flemming Jørgensen hamrede bolden i nettet til 1-1 med få minutter tilbage af den ordinære spilletid, hvorefter Riffi Haddaoui scorede til 2-1 i overtiden og B.93 dermed kom i Kvalifikationsligaen med eet point mere end AB og Hvidovre.
  • Oprykningskampen til Superligaen i 1998 ude i Hvidovre.
  • Oprykningskampen sidste sommer mod Thisted FC.
  • Turen hjem fra Esbjerg i fanbussen i efteråret 2022, hvor der var fuld gang i bussen med sang og musik hele vejen hjem til Østerbro, selvom vi havde tabt 4-2.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Er kommet på Østerbro Stadion til B.93’s kampe i to tidsperioder, fra 1973 og frem til 2001 og så igen fra foråret 2016.

2 … Var engang som drengespiller ude for at spille mod Hvidovre, hvor vi kun var syv spillere der var mødt op til kampen. Så dommeren stoppede kampen efter 15 minutters spil, hvor Hvidovre allerede var foran med 3-0.

3 … Elsker at være med fanbussen på udebaneture.

4 … Jeg er glad for at der ikke blev indgået nogen sponsoraftale med bettingfirmaet sidste år og håber det altid vil kendetegne B.93 at det er en klub der ikke sælger ud af sig selv og sine værdier, som andre traditionsklubber har gjort det i de senere år.

5 … Jeg arbejder offshore, så der er mange kampe jeg ikke får set.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.