Vælg en side

Tradition og kammeratskab har jeg taget med fra B.93.

Ugens profil er Henrik Hegelund Nielsen, der er født 29. marts 1965. Henrik er ejer og direktør af diverse selskaber. Han er dog især kendt som en målfarlig angriber for B:93 i årene 1985 til 1994, hvor han imponerede med hele 34 mål i 74 kampe.

Han satte rekord for B.93, da han blev solgt til græske AEK Athen, og det gav klubben en transferindtægt på over 100.000 kr.. Det var aldrig sket før, at klubben havde fået penge for spillersalg til udlandet. Henrik havde stor succes alle steder han spillede – på grund af plads mangel nøjes vi med at nævne Birkerød, AEK Athen, Iraklis Thessaloniki, Fenerbache, B1903, Lille, Brøndby, Avarta, og jeg er sikker på jeg også så ham lave mål for Lillerød. Han var topscorer næsten alle steder. En skade stoppede hans karriere som 29-årig. Henrik har en lillebror, Jan Nielsen, som fik tre kampe for divisionsholdet i B.93.

Grunden til jeg er i B.93
Min tid i B. 93 starter med en henvendelse fra min tidligere træner i Birkerød David Nielsen. Han sagde efter sæsonen, at B.93 var interesseret i at lave en aftale med mig, og valgte at tage en samtale med B.93’s bestyrelsesmedlem Henrik Lindholm.

Henrik Lindholms mulighed for at skaffe mig en plads i Danske Bank som bankelev tiltalte mig rigtig meget, og en supplerende løn gjorde det jo kun mere interessant. Desværre var vi jo længe åbne i banken om torsdagen, så den stod på selvtræning om torsdagen, på en let stigende bakke ved siden af vores hus i de mørke vinterdage.

I foråret 1987 blev jeg kontaktet af John Sinding, der havde repræsentanter med fra den græske topklub AEK Athen, og en aftale blev landet hurtigt, og der gik i øvrigt et stykke tid før den bundfældede sig.

Det jeg holder mest af ved B.93
Tradition, kammeratskab og lyst til fodbold har jeg taget med fra B.93. Det var hårdt at lande i klubben som ganske ung, men med til at hærde en til modgang. Men det var også en omvæltning at spille i Grækenland med 35.000 skøre fans på udebane i min første kamp, og 72.000 i kamp nummer 2. Noget af en kontrast til Østerbro Stadion med 283 personer inklusive manden bagved pølsegrillen. 😊

Min største oplevelse i B.93 regi
Mit år som topscorer i 2. division, plus at undgå nedrykning i sidste kamp i Vollsmose ved at vinde 3-2 og Allan Michaelsen der savede Funke midt over bogstaveligt talt.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er humørfyldt, udadvendt, ærlig, pligtopfyldende og et godt menneske (efter min egen mening 😊)
2 … Min mellemste datter er netop blevet sølvvinder i Volleyball DM for kvinder
3 … Elsker at mødes med gamle B.93’ere, og er fast bidragsyder til Klarskovs støtteforening (BackOp Foreningen, webred.)
4 … Har haft sølvbryllup med Diana, og vi har fem piger
5 … Jeg har cyklet til Paris to gange med Team Rynkeby for indsamling til Børnecancerfonden. Er en del af den familieejede vinforretning Holte Vinlager, og har en fødevarevirksomhed.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.