Vælg en side

Jeg kan godt lide klubbens målsætninger og ambitioner.

Denne uge præsenterer vi Freja Fredrika Lähteenmäki, der er født 9. juli 1997. Freja er medicinstuderende på 8. semester og midterforsvarer på vores 1. Kvindesenior. Hun er dog skadet i øjeblikket.

Frejas familierelationer består af en mor og en far, samt tre ældre brødre der bor i Finland. Udover det har Freja en tvillingesøster, der bor i Sverige. Man kan roligt sige at dagens profil er fra en ægte fodbold familie, hvor snakken omkring spisebordet ofte handler om sport. Freja fortæller at hun er virkelig tæt med sin familie, og hun flyver altid hjem når fodbolden tillader dette.

Freja er opvokset i en lille by i Finland, hvor hun – sammen med sin søster – spillede med byens 1. Kvindesenior og med drengeholdene til 13 års-alderen. For at spille på et højt niveau var deres by (Kristinestad) dog for lille, så når det var på tide at tage det næste skridt til et bedre standard, så valgte hendes forældre at køre dem 100 km til træning – dette hver vej fem gange om ugen (til Vasa). Freja er dybt taknemmelig for den støtte hun har fået, og for muligheden de har givet hende.

Freja har spillet i den finske liga med Vasa IFK og FC Honka samt i den svenske 1. division med Team Thoren. Hun har også været med ind over de finske U19 landshold. I Danmark har Freja spillet i Sundby, B.93 og FC Nordsjælland.

Grunden til jeg er i B.93
Grunden til at jeg er i B.93 er fordi jeg kan godt lide klubbens målsætninger og ambitioner. Dét at træningsanlægget ligger på Østerbro – hvor jeg også selv bor – gør det optimalt for mig at kombinere min fodbold med mine lægestudier.

Det jeg holder mest af ved B.93
Som person vægter jeg det sociale virkelig højt, så det jeg holder mest af med B.93 er nok at jeg elsker atmosfæren i klubben. Jeg har fået venner for livet og en masse gode minder allerede og forhåbentlig er der flere på vej. 😉

Min største oplevelse i B.93 regi
Det er nok, da vi rykkede op i 3F Ligaen sommer 2018, og den efterfølgende sæson, hvor jeg så fik min debut i den højeste række i Danmark for B.93.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Læser medicin på 4. år
2 … Taler fire forskellige sprog (finsk, svensk, dansk og engelsk) og har boet i tre forskellige lande (Finland, Sverige og Danmark)
3 … Er per definition Finlands-svensk (“Finnish speaking finn”), så mit modersmål er faktisk svensk og ikke finsk
4 … Hvis jeg ikke slår igennem som fodboldsspiller, så er Plan B måske at blive holdlæge for et tophold i Europa
5 … Arbejder hårdt på at komme tilbage fra en langtidsskade. Jeg er oppe på to fulde træninger med holdet lige nu.

Skrevet af Claus Vandborg.
Top af Freja med nr. 4 på bukserne af Tage Majland. Portrætfoto af Christian Midtgaard.