Vælg en side

Freddy er stolt over fanklubbens 1. pladser i inde-DM i 2017 og 2019.

Oktobers første profil er Freddy Nehm. Freddy vil altid være kendt som grundlæggeren af daværende fanklub “De Hvide Engle” som blev stiftet i 1997, men senere opløst. I dag er det jo sønnen Brian der flot kører videre i nogenlunde samme spor, med den nuværende fanklub. Har man været på Østerbro Stadion før/under/efter en hjemmekamp, ved man hvor vigtig en aktør Freddy er for B.93. Freddy Nehm er nemlig en mand, som har altid har tjek på alt det han laver – og det er ikke så lidt endda.

Freddy Nehm (født 3. marts 1960) arbejder til daglig som Service Manager I Geomatic A/S, som er et data og analysehus med speciale i Data Science og Data Management løsninger. Hvor han har ansvaret for at alt kører i den daglige drift – samme funktion som Freddy har i B.93 Fanklub. Han har også ansvar for fanboden på Østerbro Stadion, som har Jeanette, Marc og Josefine bag skranken.

Udover det sørger Freddy for forplejning til vores divisionshold, dommere og udeholdet. Han har også et stort ansvar for udebane ture osv. Freddy er en vigtig person i fanklubben, og er simpelthen bare en dygtig mand for B.93.

Freddy Nehm har tre børn og ni børnebørn. Den ældste Kennet spillede en del år ungdomsfodbold i klubben, hvor han var på hold med Patrick Mtiliga, Dennis Bo Mortensen, Klaus Lykke, Simon A. Pedersen, Martin Lübecker osv.

Den mellemste Brian var ikke den store fodboldspiller, men til gengæld er det ham som har gjort fanklubben til det den er i dag. Datteren Sabrina hader fodbold i dag efter hun i sine unge dage var tvangsindlagt til at hjælpe til I fanboden (i øvrigt var hun den første pige som var kampmaskot til en hjemmekamp tilbage i 2000, webred.)

Af børnebørnene er det den ældste Tobias på 19 år som var den er bedst til fodbold. Han har været med til at vinde DM for fanklubber to gange  – for øvrigt som den eneste fanklub udenfor superligaen.(i 2017 og 2019) De to andre som er kendte er jo Flora som altid er hvor Freddy er.  – og Willads som altid er hvor Brian er.

Grunden til jeg er i B.93
Da jeg som ni-årig spillede min første fodboldkamp for Ryvang (som var en pokalkamp) og tabte 26-0 til B.93 stod jeg næste dag med min taske på ’93’s gamle anlæg, og var derfra B.93’er.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det kan siges med få ord: UNIKT FÆLLESSKAB SOM VARER EVIGT.

Min største oplevelse i B.93 regi
Oprykningskampen på Hvidovre Stadion. Hvor jeg husker togturen til Friheden Station. Vi mødtes på Svanemøllen Station med omkring 100 fans. På hver eneste stop mod Friheden Station stod en B.93’er på toget, og da toget stoppede på Friheden Station var alle togvogne fyldt op med 93’ere. Det var stort!

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jørgen Ritnagel var min første træner
2 … Findes på to holdfotos i B.93’s holdfotos sektion på holdfoto fra 1976 (scroll til 1. og 2. junior fotos i 1976, webred.)
3 … Var en okay fodboldspiller. Jeg spillede på hold med folk som Jean Jensen, Jørgen Hansen, og Rene Rylander
4 … Udover at se B.93’s kampe fulgte jeg KSF’s ishockeyhold (i KSF’s storhedstid var der over 5.000 tilskuere i Forum, når de mødte Gladsaxe)
5 … Mit største B.93 idol må være Jens Kolding.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.