Vælg en side

Ugens profil i “93’eren” er Emil Bille (født 15. april 1989). Han er kendt af de fleste som “Bille”.

Emil Bille imponerede mig og var meget klar i spyttet, da jeg holdt mit første møde med ham – jeg sad med en klar fornemmelse af, at han vil være et scoop som fremtidig leder i B.93. Da jeg bad ham forklare læserne om hans virke i ledelsen, svarede han klart og utvetydigt:

– Jeg har været 93’er siden mine tidlige ungdomsår, og er et produkt at klubbens breddeafdeling. I år har jeg fået en anderledes rolle i klubben, da jeg er blevet valgt til Fodboldbestyrelsen, med et håb om at kunne hjælpe til en mindre kløft mellem eliteafdelingen og breddeafdelingen.

Emil Bille er født og opvokset på Østerbro, hvor han stadig bor sammen med sin kæreste. Han er “offer ” nr. 87 i rækken af klubpersonligheder vi har præsenteret.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg er en del af klubbens 2. / 3. holds seniortrup, hvor sammenholdet er uden sidestykke.

Nogle af gutterne har jeg spillet på hold med siden vi var 12-13 år gamle, og de er så krydret med tilgangen af nogle gode drenge. Klubben et frirum hvor der er plads til alle, og hvor jeg kan få mulighed for at bruge tid med nogle mennesker, som jeg ikke vil være foruden.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 har spillet en kernerolle i min sociale opvækst, og har hjulpet mig til at knytte mange af de bånd, som i dag er en stor del af mig.

B.93 er et samlingssted, uafhængig af hvor vi er i livet – om vi har spillet sammen siden vi var ungdomsspillere, om man er nytilkommen – så har klubben altid været der, hvor vi mødes om en fælles interesse og hvor vi alle er lige om at dele den.

Jeg har igennem klubben formået at holde kontakten til “de gode gamle”, og samtidig også formet nye venskaber og det er dét, jeg holder mest af ved B.93.

Min største oplevelse i B.93 regi
Da jeg var omkring 16 år gammel blev klubben kontaktet af en gammel 93’er der var flyttet til De Dansk Vestindiske Øer. (Leif Clemens, webred.).

Han ville gerne undersøge muligheden for at invitere et hold ned for at deltage i en fodboldturnering med lokale hold, og hold fra andre lande i Caribien. Klubben var positiv overfor idéen, men 1. holdet i vores årgang afviste tilbuddet. Mit hold (2. holdet) blev tilbudt at deltage i turneringen, og vi tog imod.

Vi tog afsted til Caribien, blev nummer to i turneringen, spillede for flere hundrede mennesker, der heppede voldsomt på vores modstandere, og fik oplevet en fremmed kultur. Det var første gang jeg prøvede at rejse udenfor Europa, og det var med mine holdkammerater fra B.93 – en kæmpe oplevelse.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har gået på kunsthøjskole, hvor jeg gik på en sangskriverlinje.
2 … Da jeg startede med at spille fodbold var det faktisk i Skjold. Jeg blev heldigvis klogere allerede som 9-10 årig.
3 … Jeg har et hjemmestudie, hvor jeg laver rapmusik, og har gjort det i mere end 10 år.
4 … Jeg har gået i folkeskole på Strandvejsskolen, lige oppe for enden af vejen fra klubhuset.
5 … Martin Heisterberg har lært alt, hvad han ved om fodbold, fra mig.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.