Vælg en side

Dan har vundet DM i fodbold i 1999/2000-sæsonen.

 

Det er ikke hvem som helst der er ugens profil. Vi har denne gang valgt selveste Dan Lübbers, der er født 4. februar 1972. Dan er nu veteranspiller, men har et langt spiller- og træner-cv. Vi kan bl.a. nævne, at han vandt DM i sæsonen 1999/20000 med Herfølge (Dan spillede 24 kampe). Han har (sammen med Danny Jung) været træner for B.93 i 2004. Han fik kvinderne til at dåne, da han optrådte i talentshowprogrammet ’Karriere Kanonen’ (igen med Danny), og de udgav senere musik sammen. Han har spillet 204 kampe og scoret 9 mål for B.93, og den helt specielle debut på divisionsholdet vender vi tilbage til. Dan er gift med fotografen bag dette fine foto af ugens profil, og de har to børn sammen.

Grunden til jeg er i B.93
Det var en klassekammerat der hev mig med tilbage i 83, tror jeg. Havde en skøn ungdomstid her og jeg lærte en masse om hvad fodbold egentlig er og har siden følt, at B.93 er min klub, på trods af afstikkere til andre klubber.

Det jeg holder mest af ved B.93
At det sjove bliver forbundet med det seriøse og at man i “B.93 – DNA’et”  ser det som en selvfølge at man går efter sejre og gerne på godt pasningsspil.

Min største oplevelse i B.93 regi
Svært at vælge én, men et godt bud kunne være pokalfinalen som drengespiller i den gamle Idrætsparken mod KB i 1986. David Christensen er ved roret og vi vinder 3-1. Det gav fodbolddrømmene lidt mere luft under vingerne.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg fik min debut af Claus Vandborg, som var vikarierende divisionstræner. Jeg skulle have startet ude og var til gymnasiefest dagen før, men Claus kaldte mig hen, og fortalte jeg skulle starte inde. Jeg gjorde åbenbart noget rigtigt, for blev fast mand derefter
2 … Har temperament på fodboldbanen og kan, indrømmet, nogle gange opføre mig åndssvagt, men udenfor, er jeg rimeligt afbalanceret og imødekommende
3 … Har klubrekorden pga. ovenstående i flest røde kort (4 stk). Ikke noget jeg er specielt stolt af, men tænker det er udtryk for mit engagement og vindermentalitet
4 … Blev viet på B.93 i 2008 med min smukke viv Catharina og holdt en brag af en bryllupsfest
5 … Har i denne “coronatid” fundet ud af, hvor meget fodbolden betyder for mig og hvor meget jeg savner at spille det og at se gode kampe i tv.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Catharina Steven Lübbers. Portrætfoto fra arkiv (se spillerportræt af Dan, webred.)