Vælg en side

Jeg er vild med kammeratskabet.

 

Ugens profil er en af vores helte fra den gyldne periode – helt præcist var han med da vi triumferede i international fodbold, bl.a. ved at slå Dynamo Dresden ud af Europa-cuppen. Vi præsenterer Claus Mortensen (født 3. juni 1959). Claus har spillet stort set alle pladser på holdet på nær midtbane og målmand – og har været (som han selv udtrykker det) så priviligeret at være anfører nogle sæsoner. Han er gift med Ann og har været det siden 1985. De har to drenge på 30 og 34 år, som bor i henholdsvis Berlin og København.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg startede min seniorkarriere i KB, men min far talte så godt og varmt om B.93 og alle dens fortræffeligheder, at jeg efter et meget kort møde med træner Erik Dennung i hans sølvsmedie (samt et par sommerkampe), skiftede i efteråret 1982.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg er vild med kammeratskabet og den lidt underspillede ironi (så har jeg ikke overdrevet), der florerer i klubben. Når jeg deltager i nostalgifesterne og De Gyldnes arrangementer, så mindes jeg om, at det holder ved – og at de samme personligheder stadig holder ud. Det er så unikt og kan noget, jeg kun kan holde af og ikke har mødt andre steder.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg føler mig især privilegeret over at kunne skrive fire Europa Cup kampe på mit fodbold CV. Dernæst at at have fået lov til at spille sammen med klublegender ud over det sædvanlige (ingen nævnt – ingen glemt). Og så var der lige de fire mål i en oprykningskamp på Østerbro Stadion – den kamp var ret sjov.

Palle “Banks” Jørgensen dokumenterer historien om de fire mål på spillerprofil siden her:

Claus Mortensen var normalt forsvarsspiller. Da sæsonen 1989 (3. division/øst) startede, rykkede træneren Arne Nielsen ham i front, klubben savnede angribere. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé. I sidste kamp gjaldt det Holbæk på Østerbro Stadion, og kravet var en sejr for at bevare 1. pladsen foran Ølstykke. Kampen blev vundet 4-2 og Claus scorede til 1-0 (19. minut), 2-0 (27. minut), 3-1 (51. minut) og 4-1 (65. minut).

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har, i velgørenheds øjemed, cyklet fra København til Oslo – hele to gange!
2 … Jeg har, som ungdomsspiller, haft møde med DEN Sir Alex Ferguson efter en kamp mod skotske St. Mirren, hvor han var manager
3 … Jeg har været ansat i Danske Bank siden 1988, hvor tidligere klubkasserer Henrik Lindholm ikke syntes, jeg skulle skifte klub, da jeg stod uden job og var på vej til Helsingør IF og træner Ole Mørck. Henrik var, ud over at være en guttermand, direktør i banken og havde rigtig mange kontakter der
4 … Jeg holder mig i form ved at cykle på landevej og i skovene – tæt på hvor jeg både bor og har sommerhus
5 … Efter et par sæsoner i klubben, fik jeg at vide af en unavngiven træner, (der hed Dennung), at jeg gerne måtte bruge mit højreben mere – så koldt var det da ikke. Jeg ER højrebenet!

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.