Vælg en side

Jeg har meget at takke B.93 for.

 

Profilen i 93’eren denne gang er Bjarne Eklund, der er født 16. marts 1940. (Den kvikke læser har allerede luret at Bjarne har fødselsdag i morgen)

Bjarne var uhyggelig tæt på flykatastrofen i Kastrup i 1960 (se længere nede i teksten), hvor alle otte spillere i det første fly omkom. Han udtalte senere: “Min far og min kæreste vidste ikke, om jeg var blandt de dræbte”

Som overskriften antyder, er Bjarne overbevist om han har meget at takke B.93 for. Ikke mindst de trænere han havde gennem årerne og især som ung mand. Hans kærlighed til klubben skinner klart igennem, men lad os kigge lidt på de tørre tal.

Bjarke Eklund i B.93 trøjen i sin tid.

Bjarne Barry Eklund er fra København. Han spillede fløjhalf, og nåede 137 kampe for B.93 i perioden 1959 til 1965. Han spillede en U-landskamp i 1960. Bjarne lavede fire mål for B.93 i sine kampe, men var heller ikke regnet som målskytte

Al min research har vist at han var en fighter, som ofte fik defensive opgaver, og tit “satte” modstandernes nøglespiller ud af kampen, men derfor var det stadig en overraskelse at han stoppede karrieren så tidligt. Bjarne Eklund var kun 25 år, da satsningen i stedet blev 100 % på  på en erhvervskarriere.

Bjarne var udlært indenfor shippingbranchen, og fik mange jobs, og en karriere der med al ønskelig tydelighed understreger at han er et kompetent menneske.

Da jeg spurgte ham om hvad der var den vigtigste begivenhed i hans liv, var han ikke i tvivl.
Bjarne for nylig mistede sin hustru (Jytte) efter 58 års ægteskab. Det satte visse ting i perspektiv for Bjarne, som fortalte mig i telefonen om de vigtigste ting i livet: “Dét er at have respekt, tillid, dét at være sammen med nogen. Pludselig manglede jeg min bedste ven og livsledsager, og det har ikke været nemt at savne hende og vågne op alene om natten”.

Hos Bjarne fornemmer man en stærk personlighed, som gav mig det indtryk at han har stor individuel styrke, mens han stadig tydeligvis også rummer at være en holdspiller – dette med en stor emotionel dybde.

Grunden til jeg var i B.93
Min far stod alene med mig og min søster, og derfor valgte at lade mig blive meldt ind i B.93. Jeg er af den overbevisning at min opdragelse i B.93, har været med til at gøre jeg har succes senere i livet – bl.a. da jeg modtog en orden i Brasilien.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 gav mig en god opdragelse, og vi lærte at opføre os på den rigtige måde. Det skylder jeg mine trænere tak for.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det har afgjort været de fantastiske mennesker og klubkammerater, som gjorde min tid i B.93 til en oplevelse, selvom min debut på divisionsholdet i 1958 også betød meget, så er det svært at komme udenom det sociale.

Bjarne Eklund i DBU-trøjen.

Fem ting I skal vide om mig
1 … “På egen boldgade“ var titlen på en bog der udkom i 1997, skrevet af Niels Idskov fra Tipsbladet. Sytten kendte personer skrev om deres klub. Jeg fortalte om min tid i B.93

2 … Jeg stoppede allerede med fodbolden som 25-årig, og satsede på sin erhvervskarriere. Jeg var udlært indenfor shippingbranchen. Kom senere til England som Europadirektør for det brasilianske flyselskab Varig. Jeg  vendte senere tilbage til København, hvor jeg blev formand for Danmarks Turistråd. Det er også blevet til en del bestyrelsesposter

3 … Jeg var var ualmindelig tæt på flykatastrofen i Kastrup i 1960, hvor alle otte spillere i det første fly omkom. De øvrige fire spillere Bent Jørgensen (B.93), Erik Dyreborg (Næstved), Hans Andersen (Køge) og Bjarne Eklund skulle med det andet – et endnu mindre – fly. Dette fly nåede ikke at lette førend det første fly styrtede ned. Spillere fra B- og U-landsholdet skulle spille en OL-træningskamp i Herning

4 … Efter min pensionering er jeg blevet tilknyttet DBU, hvor jobbet bl.a. består af servicering af udenlandske ledere ved landskampe

5 … Jeg bor i Dragør.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos fra privatarkiv.