Vælg en side

For mig er B.93 en ægte fodboldklub.

 

Birk Voss (født 2. juni 1989) er ugens profil i 93’eren, og for øvrigt offer nr. 153 siden vi startede denne serie med klubpersonligheder tilbage i marts 2017. BIrk er restauratør (se mere om dette længere nede) og så er han
bindeled mellem fanklubben og den professionelle afdeling i forhold til events på Østerbro Stadion og meget andet.
Birks morfar Carl Villy Ingemann Petersen spillede center halfback på førsteholdet i midten af 40’erne. Efterfølgende sad han i spilleudvalget og var en hyppig gæst om tirsdagen til rafling på ‘Slottet’. Du kan finde Birks morfars spillerprofil skrevet af hof-historiker Palle “Banks” Jørgensen her (alfabetisk sorteret under Ingemann Petersen, webred).

Grunden til jeg er i B.93
Fra jeg var syv år begyndte min morfar at tage mig med på Østerbro Stadion til kampe med 93. Det var første gang jeg kom på et rigtigt fodboldstadion med mange tilskuere og efter et par ture på “Terrassen”, blev jeg rigtig glad for at tage på stadion. Både med min morfar, men også med min bedste ven Anton Rothstein (se topfoto) og hans fætre som også er en del af fanklubben i dag.

For mig har B.93 været en fast del af min fodboldopdragelse uden for banen. Da jeg er vokset op lidt uden for København har jeg aldrig spillet i klubben, men jeg er altid kommet på stadion og kender stadig nogle af mine morfars gamle venner, tidligere spillere, en masse fede folk fra fanklubben og gennem de sidste par også nogle af folkene i den sportslige ledelse.

Det jeg holder mest af ved B.93
For mig er B.93 en klub, der gør utrolig mange ting rigtigt i forhold til at være en ‘ægte’ fodboldklub og ikke bare et kommercielt produkt som FC Midtjylland, Brøndby eller vores naboer på Øster Allé.

Klubben er opbygget gennem generationer og har aldrig frygtet at stå ved sine traditioner om at spille farlig, flot og offensiv champagnebold. Klubben udvikler landsholdsspillere og store talenter til ind og udland, men en del af klubbens DNA er også, at der er plads til alle. Høj som lav, talent som amatør og mange forskellige unger fra hele byen med meget forskellige forudsætninger.

Det jeg holder mest af ved B.93 er f.eks. at sidde i en tætpakket bus på away-tur med fanklubben en fredag aften til Helsingør med syv pensionister, en mor til en førsteholdsspiller og 20 mand fra fanklubben. Jens Martin har købt Bonnekamp og reciterer Nietzsche, Brian giver kanelgifler og Freddy har nogle uskyldige røgbomber med. Det er fantastisk at tage ud og vise fanklubben frem andre steder i landet og være de bedste, sjoveste og mest larmende på stadion den dag.

Herudover vil jeg nævne alle de legendariske eftermiddage, vi har haft på terrasen med spillere og fans. De tunge langsskudsdrøn fra Emmy Starboi, den uendelige mængde gule kort til Martin Heisterberg og de mange flotte detaljer som vores unge talenter altid disker op med. Men også sammenholdet på tribunen og alt det interne gas, man laver med hinanden, sjove sange om spillere og hele det manglende fokus fra medierne som er i 2. division.

Min største oplevelse i B.93 regi
Ud over en legendarisk 6-3 kamp en varm sommerdag mod Randers Freja tilbage i 2000, må den største oplevelse i nyere tid være vores pokalkamp mod FCK i Parken, hvor vi var mere end 3.000 ’93’ere på plads på Nedre C. Anton Rothstein, Brian Nehm og jeg startede dagen kl. 10 med at hente bannere og flag på Østerbro Stadion og køre med trækvogn over til Parken, hvor vi gik hele dagen og satte op til dét, der skulle blive en flot aften for klubben med bred opbakning fra familie, venner og klubfolk. Vi tabte kun 0-3 og jeg tror ikke Heister nogensinde har været så nervøs til en fodboldkamp.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Har en svaghed for hvide trøfler og gamle vine fra Piemonte
2 … Kæmper med Anders Kofoed om at være den bedste målmand i B.93 Fanklub
3 … Holder julefrokost i Istanbul med Anton Rothstein og de gamle førsteholdsprofiler Olcay Senoglu, Anders Hakala, Frederik Bruhn, Anton Peterlin og Martin Heisterberg en gang om året.
4. … Nyder livet på sin østersbar Rouge Oysters på Gammel Kongevej
5 … Træner unge målmænd i klubben Nørrebro United, hvor man også finder ham på det legendariske 7-mandshold ‘Mandagsholdet’.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.