Vælg en side

Jeg nyder at spille gammelmandsbold i B.93.

 

Ugens profil er Bent Andersen, der født 10. august 1949. Han var en farlig angriber for B.93 i perioden 1971 til 1975. Bent spillede 92 kampe, og lavede imponerende 62 mål. Han kom fra Fremad Amager. Bents farfar Bernhard spillede for Frem og senere Fremad Amager og han var med til OL i 1920 i Belgien, mens Bents far Erik spillede fem kampe for Fremad Amager. Bents bror (Henning) var i perioden 1999-2003 formand for Fremad Amager.

Bent har haft “Jørgen Skolelærer” som klasselærer, og Bent Plambech har muret for ham, men disse historier fortæller Bent gerne om næste gang I møder ham. Ugens profil er gift med Birte, og de har to piger og tre børnebørn.

Da Bent Andersen fyldte 70 år, lavede hans døtre en sjov video om den unge gamle angriber. Tryk her og grin med.

Grunden til jeg er i B.93
Der er altid en dejlig atmosfære i B.93 og mange positive mennesker og det borger for en god fodboldsnak og så har man mange dygtige ledere på flere fronte

Det jeg holder mest af ved B.93
Kvaliteten af spillet på banen har altid været i højsædet, og jeg har gennem årene spillet sammen med mange dygtige tekniske spillere med stor boldforståelse.

Min største oplevelse i B.93 regi
Da jeg i sin tid spillede på 1. holdet sammen med bl.a. Jens Kolding, Henrik Juul, Jan Højland, Ludo, Paulander, Ilsø, Kronholm og Erling Bøje og jeg blev holdets topscorer.

Med disse medspillere var det for det meste en let sag blot at skulle ekspedere bolden det sidste stykke ind over stregen. Der var mange kreative boldspillere på holdet og udenfor banen ledede Erik Dennung og John Andreasen m.fl. holdet på formidabel vis.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg spillede min ungdomstid i Fremad Amager. Jeg kom til B.93 i 1971 og spillede fem dejlige år og flyttede til Greve, hvorefter jeg spillede for Greve og spillede min sidste 1. holdskamp som 32-årig
2 … Jeg er meget glad for musik og synger og spiller guitar i Visens Venner Taastrup, hvor jeg også er formand
3 … Jeg elsker at rejse hele året og jeg har løbet slalomski siden 19 års alderen. I år var jeg i Alpe d’Huez med
to holdkammerater fra O/65, Kurt B. Mortensen og Benny Gerneke.
4 … Jeg elsker at se fodbold. Barcelona og Real Madrid er mine foretrukne hold.
5 … Jeg er et meget socialt menneske, som sætter stor pris på min familie.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos fra privatarkiv.
Se Bent Andersens spillerprofil på historiesiderne, webred.