Vælg en side

B.93 er en “rigtig” fodboldklub.

Ugens profil i 93’eren er Benny Madsen. Han er født 25. november 1956 på Nørrebro, men bor nu i Allerød, Benny var HR-konsulent i 28 år, derefter pædagog i 12 år og er nu på efterløn. Benny er gift med Pia Verner, der arbejdede på B.93’s kontor med Aase, inden legenden Gitte Arnskov overtog jobbet. Ugens profils svoger er John Verner, Danmarks dygtigste fysioterapeut og min tidligere træner/holdkammerat. John var ugens profil i 93’eren 20. august 2019.

Benny prøvede gennem sine år i klubben så meget: Spiller, anfører, bolddreng, ungdomstræner, tennisspiller, holdleder, medlem af ungdomsudvalget, ansvarlig for ungdomslokalet og koordinator af træningstider og interessegrupper, lavede stencilerede kampprogrammer til 1. holdet da vi lå i 3. division, samlede penge til klubbens første “kondirum”, da Torben Klarskov lavede et loppemarked i den gamle tennishal, arrangerede banko under ledelse af familien Kargård … B.93 har været en vigtig del af Bennys liv.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg fik venner for livet – jeg er stolt af vores årgang ’56 – som ikke har indbragt store transfersummer, men som indeholder store personligheder, der har sat mange varige spor i klubben.

Sportsligt gik Steen Jepsen, Ib Møller og Ole Rojas hele vejen til 1. holdet med Ole et smut forbi landsholdet. Jeg selv spillede et par sæsoner på 2. holdet og stod to gange klar på kampdagen til 1. holdet, men både Janus Haren og Ole Jensen meldte sig klar efter en test – lige før kampen.

De sidste syv år har jeg nydt at være Sportschef i Claus Vandborgs mesterværk “De Gyldne”. En stor samling på ca. 400 B.93’ere fra det gamle anlæg, med stærkt svækkede fodboldkundskaber, men med en hukommelse om gamle dage, som vil gøre en elefant misundelig.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 er en “rigtig” fodboldklub, med kamp om at komme på det bedst mulige hold og med masser af gode kammerater – selvom vi også var rivaler på banen. Vi var ikke en talentfuld årgang og de dengang purunge trænere Torben Klarskov og Jørgen Ritnagel gjorde en fænomenal indsats. Jeg ved at hele min årgang har kæmpe respekt og er dybt taknemmelige for at de “uddannede” os til rigtige ’93ere.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der er godt nok mange dejlige oplevelser, men det var stort at score som venstre back i min debutkamp på Danmarksserieholdet på Frederiksberg Stadion mod Dalgas – med det kolde venstreben helt oppe i modsatte krog til 1-0 … det kan nok være at debut-bajerne ved det store bord bagerst i restauranten på det gamle anlæg smagte godt. Ib Møller og Palle “Kojak” Ravn debuterede også OG scorede, så det blev “en våd” søndag i højt solskin.

Spillede i 1974 på 1. ynglinge mod Arsenal i London … og fik en snitter på 6-1. På deres hold spillede Frank Stapleton og David O’Leary, som begge blev store stjerner for Arsenal og det irske landshold. På linjen stod stjernerne Alan Ball og George Graham og scoutede. Trods to mål af Frank Stapleton blev han kommanderet til ekstra træning samme dag. De syntes han ikke arbejdede hårdt nok.

Derudover var det kæmpe stort at være øjenvidne til at vi slog Dynamo Dresden ud i Europa Cup’en for pokalvindere i 1982. ALLE medlemmer og fans var ellevilde af lykke.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har gennemgået fire knæoperationer i venstre knæ, to for korsbåndskader og to gange indenfor 11 måneder har jeg fået indsat et kunstigt knæ … så jeg har en vis erfaring med genoptræning af knæ
2 … Sparketacklede så hårdt i en talentkamp på Østerbro Stadion, som ynglingespiller, mod et polsk hold, at bolden eksploderede … og jeg måtte på skadestuen efter kampen
3 … Første person jeg mødte på B.93s anlæg var legenden Poul Zølck. Jeg var 9 år, forårssæsonen var lige slut, men han ville gerne se mig an, så han bad to knægte om at spille lidt småspil med mig på bane 1. Det var vores senere legendariske anfører Ole Petersen og hans ketcherkyndige bror Gert – flot selskab på dag 1
4 … Var ikke stolt, da jeg som junior var “kanin” med min årgang ’56, på Vejle Idrætshøjskole ved DBU’s trænerkursus og KB’s legendariske anfører og kursusleder Niels Møller udtalte, at han synes, at vi var de dårligste “kaniner”, han endnu havde inviteret. AV … .men det var en super sjov tur
5 … Førte i 1983 en 18 mands 3.-4. lilleputtrup til Chepstow i Wales sammen med Leif Lykke. Kæmpe oplevelse, lang tur, med tog til Esbjerg og Storebæltsfærge. Med skib fra Esbjerg til Harwich (kun lidt vind, tak) og med tog til Bristol via London. Privat indkvartering og fantastiske værter, min anfører var Nicolai Bo Hjeds og vi vandt alle tre kampe trods waliserne var 1. hold. Tak drenge – fantastisk tur – I repræsenterede vores klub flot.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Pia Verner.