Vælg en side

B.93 måtte naturligvis være ugens profil i serien “93 èren” – nr. 63 i rækken (det burde selvfølgelig være nr 93 eller 125, men det var en umulig opgave for undertegnede). Tillad mig at have en anderledes adgang til de obligatoriske spørgsmål grundet ugens valgte “offer”.

B.93 blev stiftet 19 maj 1893 som “Cricketklubben af 1893”. Det blev aftalt at medlemmerne skulle betale kontingent “efter evne” – en yderst interessant og social beslutning, som ville være lidt svær at gennemføre i dag. Man kan med held læse en masse interessant på hjemmesiden på historiesiderne (yderst velskrevet af Palle Banks), men her skal det nævnes er det at cricket blev opgivet i 1959, fodbold blev indført i 1896, tennis i 1901 og man havde bordtennis 1940 til 1949. Der har også været spillet bridge og i den mere uofficielle afdeling spillet meget kort, raflet og lidt på yderfløjen har “De Gyldne” en golfafdeling, som dog ikke kaster kontingent til hverken gruppen, eller moderklubben. B.93 er en del af Østerbros kulturliv, og har beriget lokalområdet på mange forskellige måder.

Grunden til B.93’s geografisk placering
B.93 startede med at være placeret i Villaen på Nørre Alle, men efter et par ændringer af adressen, endte klubben på P.H. Lings Alle, hvor man lå til 1993. Grundet Parkens udvidelse (og ændrede placering) måtte klubben flytte til Slottet (Sporsløjfen). Tennis beholdt deres gamle anlæg, og er aktive begge steder.

Det man holder mest af i B.93
Umuligt at sige. Måske når de gamle hygger tirsdag. Livet på tennisbanerne – både indendørs og udendørs. Når eliteholdene har succes – det gælder både 1. senior for herrer, 1. senior for kvinder og de bedste tennishold. Man kan ikke udelukke det er når de små udfolder hele deres glæde, for vores boldsportsgrene. Klubben er selvfølgelig glad for alle medlemmer.

Den største B.93 oplevelse
Vores mange titler i tennisafdelingen, både i holdkampe og i individuelle titler. Pokalfinalesejren for fodboldholdet i 1982 og selvfølgelig vores ni danske mesterskaber for 1. senior/herrer. Måske da vi fik det nye fine anlæg på Sporsløjfen. Der er mange oplevelser at vælge mellem – måske at klubben blev stiftet for 125 år siden, det er umuligt at svare på.

Fem ting I ikke vidste om B.93
1 … Startede som cricket-klub, men opgav den sportsgren allerede i 1959.
2 … Havde bordtennis som sportsgren fra 1940, men – pga. manglende interesse – måtte det droppes i 1949.
3 … Har haft 19 formænd – den eneste som har været det i to omgange er Gottfred Klint.
4 … Har haft 46 A-landsholdspillere i fodbold, og et ditto ukendt antal tennisspillere.
5 … Er så glad for at være klub for alle de dejlige medlemmer, at B.93 allerede glæder sig til næste jubilæum, nemlig 150 år. Det bliver i 2043.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Mark Bernquist.