Vælg en side

B.93 er en klub med plads til alle.

Den udvalgte 93’er denne uge er Alexander Burden-Hansen, der er født 22. oktober 1989. Alexander er direktør i H5 Capital A/S, og er gift med Anika Burden-Hansen, De  har to børn sammen og bor nu i København, efter en kort tid i Solrød. Alexander voksede op i Valby med sin mor og far og på daværende tidspunkt tre søskende. Det blev efterfølgende til fire. Gik som barn til fodbold i Bk. Frem, men drømte om at spille for B.93 en dag. Det blev ved drømmen, da “176 centimeter simpelthen ikke rakte til en plads som keeper”, som Alexander formulerer det.

Alexanders far er Jørgen Hansen, der var den udvalgte i 93’eren 1. marts 2022, og som I vil kunne læse mere om længere nede i profileringen af ugens udvalgte.

Grunden til jeg er i B.93
Min familie og jeg kom ind som medejere af B.93 Kontrakt Fodbold ApS tilbage i 2022, og i den forbindelse sidder jeg med i bestyrelsen og har fået lov at bidrage til udviklingen omkring førsteholdet. Mit tilhørsforhold til B.93 startede dog noget før det.

Min far er gammel B.93 spiller og begyndte at tage mig med på Østerbro Stadion, da jeg var 6-7 år gammel. Det blev hurtigt en tradition og vi sad der trofast ved hver hjemmekamp. Jeg har også slørede minder om udebanekampe på sene hverdagsaftener. Min interesse for fodbold startede uden tvivl i B.93. Gammel kærlighed ruster sjældent, og selvom jeg havde en alt for lang pause fra Østerbro Stadion og B.93, så er kærligheden i den grad intakt, og bliver meget tydelig når jeg ser en B.93 kamp.

Jeg har nu ført traditionen videre til min søn, og det er sjældent at vi går glip af en hjemmekamp. Min søn er også begyndt at spille på U7 og ligeledes deler min kone begejstringen for klubben, så det er lidt en lavine der blev sat i gang da min far slæbte mig med på stadion dengang i midt 90’erne.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er svært at vælge én ting, men jeg må sige de mennesker jeg har mødt i og omkring klubben og bestyrelsen i den professionelle afdeling. Man danner hurtigt dybe relationer, når fællesinteressen er B.93 lader det til. B.93 er en klub med plads til alle og kerneværdierne stikker dybt i alle beslutninger der tages. Det er en fodboldklub med benene solidt plantet på jorden med afsæt i det lokale miljø i byen.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der er et par rigtigt store:

Oprykningen til Superligaen som foregik i Hvidovre, eller hjemmebanesejren over Brøndby i første hjemmebanekamp i Superligaen.

Jeg må dog vælge oprykningen til 1. division i sommer som den absolut største. Det var en helt vild oplevelse. Jeg var i hvert fald igennem hele følelsesregisteret et par gange i løbet af den dag. At se og mærke hvor meget oprykningen betød for holdet, de ansatte og fansene var helt utroligt.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Autodidakt softwareudvikler.

2 Drømte om at blive målmand som barn, men blev aldrig rigtig høj nok til at dække et 11-mands mål. Har dog genfundet formen til 7-mands bold. Mit kaldenavn Panteren bevidner om stor kvalitet mellem stængerne!

3 … Kæmpe bilentusiast.

4 … Ret god i et køkken, men efterlader dog en gigantisk opvask.

5 … Meget stolt af at være en lille del af den enorme succes, som B.93 har opnået sportsligt og på tilskuersiden.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.