Vælg en side

Der er plads til alle i B.93.

Den udvalgte til 93’eren er et kendt ansigt fra de gyldne dage, nemlig Ahmad Kim Nur, som er født 4. november 1969.

Han er opvokset i København, og han boede i Nørre Søgade 13 (det er lige ved Søpavillionen). Nur er uddannet indenfor Hotel- & Restaurant branchen, og er i dag til dagligt ansat på Hotel Viking Aqua Spa & Resort i det nordjyske. Hans mor var sygeplejerske og faderen var pibemager hos WØ Larsen i København. Kim (eller som vi kaldte ham dengang Ahmed) har to søskende – en bror og en søster.

Ahmad Kim Nur var en lille og hurtig angriber, som fik seks kampe på vores divisionshold (han lavede et mål). Han var løbestærk, og en evig kilde til uro hos modstandernes forsvar. Han var ungdomsspiller i B.93, og kom på udvalgt KBU-hold. Som førsteårs senior startede han på DS-holdet hos undertegnede og holdleder Sving Jørgen i 1988. Han gjorde det så fint, at han samme år også fik sin debut på 1. holdet, som 18-årig. Ahmad Nur spillede 73 kampe på 2. holdet i perioden 1988/94, og var en god og glad dreng at have i truppen.

Grunden til jeg var i B.93
Det var nok lidt tilfældigt, da der også var andre klubber i hovedstaden. Men stolt af det blev B.93. Elskede og spille bold i skolen og på Israels Plads, hvor der den gang ikke fandtes Fifa, PlayStation mv. elektronik, så det var ud og lege. Tak min ven Kasper, for at du tog mig med i klubben …

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 har en evne til og skabe en naturlig tryghed til alle der kommer til klubben. Der er plads til alle i B.93 – dem der kommer for hyggens skyld og dem som er i eliten. Kulturen er på plads og det meget svært ikke og føle sig en del af klubben, store som små.

Det hedder “vi” og ikke “mig” eller “dem” – uanset hvor du er på anlægget – man føler at man er medvirkende til at løfte i flok og er stolt af det.

Der et naturlig fokus på at alle har det godt. Kodeordene er nærvær – nerve – glæde – mentale – sammenhold – ærlighed – udvikling – opdragelse – venskaber, som jeg ikke har set i den grad, der er hos os i B.93.

Så kommer vi ikke udenom familien Arnskov og for mit vedkommende Gitte Arnskov. Gitte har – og vil altid – have en utrolig stor betydning i mit liv. Altid lyttende. Tak, Gitte – ord kan ikke beskrive hvor stor betydning du har haft.

Så der Finn Ludo – Hardy Gynild – Jan Høiland som i ungdoms perioden på hver sin måde fik givet mig værktøjer og måder og blive en endnu bedre spiller og kammerat.

Fra seniorperioden skal der lyde en stor tak til Karsten Aabrink, Arne Nielsen og Claus Vandborg for at gøre en forskel på et højere plan, og lære mig nye ting. De var tre meget forskellige personligheder, der kunne motivere en og man havde en meget stor respekt for.

Tak til holdkammeraterne Jens Kolding og Wlady Jactzak, der var store støtter da jeg rykkede op i divisionstruppen.

Største oplevelse i B.93
Må være pokalfinalen i starten af 80 erne, hvor vi havde et meget vindende hold, og vi mødte KB. Stemningen i top på Østerbro Stadion, med masser af support og tro på det.

Husker det som var i går. Jeg kan huske tiden i omklædningsrummet inden kampstart – duften af kamfer – tøjet på plads, støvlerne pudset – og de kan bare komme an, og vi troede 110 procent på det. Vi kommer foran 1-0 og det er en meget intens og hårdt spillet kamp. Det jo også en finale, så det vist på sin plads. Desværre udligner de til 1-1, men kampen er helt åben. Vi havde gode spillere som Peter Zornig og Sven Rasmussen. Kampen ender desværre 2-11 til KB.

Så der alle træningsturene til Tyskland – Holland – Frankrig – kæmpe store oplevelser.

Tiderne i omklædningsrummet er meget undervurderet, der sker store oplevelser.

Være bolddreng for divisionsholdet, og 12 år senere spille med sit idol Jens Kolding på divisionsholdet.

Min debut ude mod Fremad Amager, da Mukramin Jasar havde karantæne. Der blev begået straffe mod undertegnede, og Jens sparkede den ind.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Er en stor familie far. Med min bedre halvdel Christine – som til dagligt er lærer – har vi sammen tre dejlige børn Noah, Liva og Lukas. Har fra et tidligere forhold Sammy og Jamie
2 … Er en livsnyder der søger nye mål og oplevelser hele tiden – elsker sport og musik
3 … Er flyttet til Nordjylland for syv år siden, hvor min kone oprindeligt kommer fra
4 … Da jeg endelig turde tage lidt væk og prøve kræfter andesteds end B.93, var jeg i Brønshøj, Avarta, Heerenveen Academy, Kastrup og Skovshoved. Startede dog i 1976 i B.93 – seks år gammel
5 … Spiller Oldboys i Nordjylland. Havde vi været bosat i hovedstaden, var jeg fortsat selvfølgelig at finde i B.93.

Skrevet af Claus Vandborg
Foto fra familiearkiv.