Vælg en side

En klublegende af rang står for tur som ugens profil i 93’eren serien. Lær æresmedlem Palle ‘Banks’ Jørgensen mere at kende.

Palle Banks Jørgensen (19/10 45) voksede op alene med sin mor, som døde da han var 15 år. Han tog (real)eksamen på Stevnsgade Skole, derefter startede han i Danske Bank, hvor han toppede karrieren som kontorchef. Efter over 45 år besluttede han at bruge mere tid på B.93.

Aktuelt står Palle for klubbens bogføring og regnskaber, er formand for Kulturudvalget, den årlige Nostalgifest og Oldboysafdelingen, og så har han været med i redaktionen af medlemsbladet siden dets genfødsel i 2002.

Grunden til jeg er i B.93
Da jeg var 10 år og klubløs blev jeg inviteret til at spille en træningskamp for klubbens 1. lilleput over på AB på Nørre Allé. B.93 manglede en målmand. Træneren var åbenbart begejstret (eller også manglede han et alternativ.) Jeg debuterede kort tid efter på udebane mod HIK (0-0). Sidenhen er det blevet til 1.090 kampe for klubben. Og så er træningskampe, internationale kampe og kampe i vinterturneringen ikke medregnet. Det er nok kun overgået af Flemming Mathiesen og Per Jürgensen – og som boblere Ole Petersen og Jens Kolding.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er en traditionsklub med en god historie og mange gode medlemmer. Desværre er mange døde hen ad vejen, i flæng kan nævnes Michael Rohde, Tom Søndergaard, Leif Bergqvist, Lasse Specht (Tarok), Benny Karulf (Dingle), Jørgen ‘Skolelærer’ og Kai Orla Jensen.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der har været mange i de 60 år jeg har været medlem. Oprykningen i 1958 (dramaet i Næstved), oprykningen i 1963 (miraklet i Odense), oprykningen i 1972 (det bedste hold siden krigen), pokaltriumfen i 1982 (mod B.1903) og oprykningen til Superligaen i 1998 (i Hvidovre).

For mig overskygges disse præstationer af oprykningen fra Danmarksserien i 2013, hvor B.93 i tredjesidste runde vandt 2-1 i Frederikssund, og derved vendte tilbage til DM-rækken efter et enkelt år udenfor det fine selskab. Det var uhyre vigtigt, at vi straks rykkede op. Mange var flygtet efter nedrykningen, men Martin Heisterberg, Danny Mirabel, Emil Dyre Nielsen, Thomas Høegh og målmanden Jakob Thomsen blev og tog ansvar.

Fem ting I skal vide om mig …
… jeg har skrevet to bøger om B.93 (1998 og 2008) og tre om fodboldlandsholdet og en enkelt bog om håndboldlandsholdene (herre og damer) …
… jeg spillede basketball for Stevnsgade på divisionsniveau i 10 år (102 kampe i 1963/71) …
… jeg blev til min store overraskelse æresmedlem af B.93 i 2010 og kom derved i ‘familie’ med Michal Rohde, Johannes Gandil, Knud Rasmussen, Ove Jensen, Henrik Lindholm, Jørgen Norsker og andre hædersfolk …
… tager på besøg hos gamle landsholdsspillere med oraklet fra Hornsyld, sportsjournalist på Horsens Folkeblad, Tommy ‘Kuglepen’ (Poulsen). Sammen har vi med DBU arrangeret sammenkomst for tidligere landsholdsspillere (2008, 10, 12, 14 og 16) …
… min største individuelle præstation – når vi ser bort fra straffesparket i Sundby Idrætspark – er nok på klubbens hjemmeside, historieafsnittet, hvor jeg har beskrevet hver enkelt af dem der har spillet på førsteholdet siden 1896, hvor fodbold blev indført og klubben skiftede navn fra Cricketklubben af 1893 til Boldklubben af 1893 …

93’eren er skrevet af Claus Vandborg.
Topfotoet er fra oktober 2011, hvor Torben Klarskov på vegne af Fodboldbestyrelsen overrækker blomster og champagne til ‘Banks’, der spillede sin kamp nummer 1000 for B.93 (KBU- og DBU kampe).