Vælg en side

Vi præsenterer Mette Perthu-Hansen (født 21. april 1993) som er angriber på 1. Damesenior. Hun fungerer som spillende assistenttræner og laver skillstræning. Mette blev kontaktet af B.93 i juli 2016, og fik tilbuddet om at være en del af et spændende projekt. Dette gik ud på at føre B.93 op gennem rækkerne på bare et år. Det har i høj grad været en succes – som Mette også har været.

Grunden til jeg er i B.93
Som spillende assistenttræner fik jeg både muligheden for at sætte mit præg på og udenfor banen, samt chancen for at være rollemodel for de unge talenter i klubben. Jeg så det som en stor udfordring, men også en stor mulighed for at være med til at forme et kommende divisionshold. Jeg kan godt lide projekter, som få tør at tro på, for så at bevise noget andet.

Det satte min egen karriere lidt på standby, at skulle ned og spille i de lavere rækker, men til gengæld har jeg været med til at skabe det mest velfungerende hold jeg nogensinde har spillet på, med så meget fremtid i.
Jeg har udviklet mig meget personligt og som fodboldspiller, og vundet meget ved at finde min identitet som fodboldspiller.

Det jeg holder mest af ved B.93
B.93 er en velfungerende klub, som har sat alt ind for os kvindelige fodboldspillere i klubben. Eftersom jeg har prøvet at spille et hold op igennem rækkerne, har jeg haft mange ideer og krav til klubben, for at dette projekt skulle kunne lykkedes – og jeg har kun fornemmet en klub som er imødekommende og støttende. Vi bliver hørt, bakket op og klubben tror på os – hvilket er et sjældent syn for os kvinder, fordi vi som oftest ikke bliver prioriteret.

Min største oplevelse i B.93 regi
Eftersom min tid i B.93 er meget kortfattet, så er min største oplevelse at det projekt jeg gik ind i, lykkedes. Vi sikrede oprykningen til 1. Division med mange odds imod os i form af en meget smal trup og mange skader.

Vores start på sæsonen i 1. Division har været over al forventning. Vi satte et mål om at skulle etablere os, gerne i midten. Som det ser ud nu ligger vi med i toppen, og har store chancer for at forblive tophold.

Jeg er meget stolt af vores rejse, og glæder mig kun til endnu flere udfordringer.

Fem ting I skal vide om mig …
1 … Hver gang jeg træder ind på en fodboldbane, minder jeg mig selv om at jeg skal lege. Hvis ikke jeg leger når jeg spiller, fremvises mit talent ikke …
2 … Jeg er dybt afhængig af læbepomade, og må have det på 2-3 gange i løbet af en fodboldkamp/træning …
3 … Jeg er stor musiknørd og arbejder meget med min egen musik i min fritid. Fodbold og musik er mit absolutte frirum …
4 … Jeg har rigtig mange ritualer: fx så skal mine støvler være to forskellige farver, jeg skal tygge tyggegummi på banen, jeg skal spille med nr. 10, jeg skal høre ”Beat it” Michael Jackson på vej til kamp når jeg oplader mentalt …
5 … Jeg træner fitness 5-6 gangeom ugen, udover fodbold …

Læs også dette interview bragt i Fodbold for piger.

93’eren er skrevet af Claus Vandborg.
Foto: Mark Bernquist.