Vælg en side

B.93’s bedste kvindehold er med fjerde oprykning i træk gået fra seriefodbold til kvalifikationsligaen på halvandet år. Klubben har en drøm om at vende tilbage til 3F Ligaen, så København atter kan blive repræsenteret i landets bedste kvinderække.

“Da vi i foråret 2016 satte et ambitiøst mål om at vende tilbage til kvindernes 1. division i 2017, var der ikke mange, der troede på, at det var muligt. Men nu har vi fortsat denne fantastiske rejse ved også at spæne gennem 1. division og sikre B.93 oprykningen til kvalifikationsligaen. Det her er en meget sjælden præstation,” siger Bjarke Møller, der er pigesportschef i B.93.

“Hvert halve år har vi hævet niveauet, og vi har fået skabt en stærk vinderkultur. Cheftræner Rasmus Skovby har leveret en fremragende indsats, siden han kom til B.93 i marts. Og vores topscorer og anfører Mette Perthu-Hansen, der kom til klubben, da vi spillede i københavnerserien, har scoret mål på samlebånd – foreløbigt 16 mål i 13 kampe i denne sæson, så det har været en fryd for øjet. Vi har i dag et stærkt og ungt hold med mange talentfulde spillere, og det er fuldt fortjent, at de har nået oprykningen.” tilføjer han.

København tilbage i toppen af dansk kvindefodbold?

Med B.93-kvindernes mange oprykninger kan København atter gøre sig forhåbninger om at blive en magtfaktor i dansk kvindefodbold.

Tilbage i 2014 brød alliancen B.93-HIK-Skjold sammen, og københavnerne måtte trække deres 3F Liga-hold, og siden måtte pigerne under navnet FA København spille i serie 1.

FA København havde på dette tidspunkt også en elitelicens til U17DM-pigerækken, men i foråret 2015 besluttede klubben og dens ca. 100 pigespillere at søge over i B.93 for at bygge et stærkere fundament for pigetalentarbejdet.

Det er lykkedes. I dag er der over 320 pigefodboldspillere i B.93, som i dag er Københavns største og førende pigefodboldklub. Klubben har samtidig en stærk fødekæde af nye talenter med hold i alle de bedste ungdomsrækker og en U18DM-licens.

Alene siden januar har B.93 oplevet en vækst på 23 procent i nye pigemedlemmer, og flere ungdomslandsholdsspillere er søgt til klubben på Østerbro. Senest er tre spillere udtaget til henholdsvis U16- og U17-landsholdet.

“Fremtiden tegner lys for vores talentarbejde, og vi er utrolig glade for, at vi nu også er ved at have et kvindeseniorhold, der står på tærsklen til landets bedste liga,” fastslår pigetalentchef, Vinnie Baun.

Hun kan allerede nu mærke, at det giver et positivt spin off til ungdomselitearbejdet, at kvindesenior har fået så stor succes.

“Vi har på det seneste fået flere henvendelser fra FC Nordsjælland på nogle af vore ungdomslandsholdsspillere, men spillerne har sagt pænt nej tak, da de er glade for at være i B.93. Det den bedste anerkendelse at få for det store arbejde, vore dygtige trænere laver,” fortæller Vinnie Baun, der også har været med på hele rejsen fra FA København til B.93.

Hård konkurrence om at nå til tops

Konkurrencen om at nå toppen i dansk kvindefodbold er skærpet efter, at flere superligaklubber som bl.a. FC Nordsjælland har meldt deres interesse for at komme med i kvindeligaen. B.93 er en traditionsrig eliteklub, der på herresiden har flere Danmarksmesterskaber i vitrineskabene.

B.93 har en klar ambition om at komme med op i toppen af kvindefodbolden. Både klubbens 1. kvindesenior og 1. herresenior spiller deres hjemmekampe på Østerbro Stadion, og klubben har skabt et seriøst elitesetup omkring 1. kvindeholdet med egne fysioterapeuter, styrketræner, målmandstræner, videooptagelser og eget omklædningsrum for at give pigerne de bedste muligheder for at udvikle sig.

“Inden for to år vil vi gerne være fast etableret i 3F Ligaen, men hvis vi allerede i forårets kval-kampe kan sikre os den femte oprykning på stribe, vil vi da selvfølgelig ikke gå af vejen for det. Vi er både ydmyge og realistiske og ved godt, hvor vi kommer fra. Men vi arbejder stenhårdt på at skabe et toptunet og konkurrencedygtigt kvindehold, så København atter kan få et 3F Ligahold,” siger Bjarke Møller.

I forårets kvalifkationsliga skal B.93 møde Greve, der har vundet den østlige 1. division, samt Vildbjerg og FC Thy-Thisted fra den vestlige 1. division, og de to nedrykkere fra 3F Ligaen.

Foto: Mark Bernquist