Vælg en side

Medlemsblade 2010 – 2019

Alle Fodbold- og Medlemsblade fra 2010 og frem findes i deres fulde længde som PDF’er eller eMags (inkl. PDF) i Medlemsbladets arkiv.

 

Marts 2010. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Dette blad var historisk, idet det var det første blad siden januar 1989, der var udkommet uden Freddie Birtøs medvirken. Den nye redaktion bestod af: Torben Klarskov (ansv.), Ole Helding og Christian Winther, der alle var nye. Eneste af de gamle der var tilbage, var Palle ’Banks’ Jørgensen, der ligesom annoncemanden Jørgen Bundgaard, havde været med fra starten af Fodboldbladet i 2002.

En kort præsentation af de tre nye. Torben Klarskov, medlem af klubben siden 1958, tidligere med i redaktionen dengang det hed medlemsbladet, suppleant i klubbens Hovedbestyrelse. Sifter af ’B.93’s venner’, tidligere ungdomstræner og sponsorkonsulent. Ole Helding, medlem siden 1963, ungdomsspiller, ungdomstræner, med i redaktionen 1976/83, sad i Københavns Borgerrepræsentation i 1986/90. Christian Winther, 37 år, interesseret i B.93 siden 1982, med i klubbens hjemmeside, web-optagelser fra divisionskampene.

Efterårssæsonen 2009 blev gennemgået af Christian Winther, der kunne konstatere, at B.93 lå på 6. pladsen, 10 point fra nummer 1 og seks point fra nummer 2 (kval.kampe), så målsætningen måtte være en 2. plads.

Selskabet bag divisionsholdet havde fået en modstander, nemlig klubbens egen tennisafdeling, der valgte at køre en krig mod fodboldafdelingen i fuld offentlighed, hvilket kostede mange tabte sponsorkroner.

Fra efterårets trup manglede Dennis Bo Mortensen, Olcay Senoglu, Mark Strøm og Rang Shawkat. Af tilgang kan nævnes Heino Hansen, Sadulla Elezi, Sebastian Clausen og Wissam Nielsen (efter lang skadespause).

Geert Baunsgaard, der prydede forsiden, var blevet interviewet af Christian Winther, som så lyst på forårssæsonen. Med sine 28 år var Geert blandt de ældste og mest rutinerede i truppen. Han pegede på klubbens styrke ved det stærke samarbejde, der var mellem ungdom og senior.

Bettina Falk, der havde spillet 56 A-landskampe (for Brøndby), var startet som træner i pigeafdelingen. Efter hun var flyttet til Østerbro, havde hun fattet interesse for trænergerningen. Bettina blev interviewet af Ole Helding.

Freddie Birtø, den nu forhenværende redaktør, blev profileret af Palle ’Banks’, som en form for afskedsgave. Her kunne man læse nærmere om alle Freddies meritter i klubben. Freddie fortsatte dog som chef for Kulturudvalget.

Den nye chefredaktør Torben Klarskov satte læserne ind i klubbens gamle slagsang, ligesom han beskrev Dirch Passers tilknytning til klubben, herunder ikke mindst hans hjælp og deltagelse i et velbesøgt sportsshow i Idrætshuset i 1969, hvor det for alvor kneb med økonomien. Dirch var også en flittig præmieoverrækker til klubbens Ungdoms-cup.

Kampprogrammer. Nogle samler på penge, andre samler på kampprogrammer. Chefredaktøren hører til den sidstnævnte kategori. Med billeder af gamle kampprogrammer startede han en artikelserie om udviklingen af klubbens programmer.

En nyt gennemgående tema i Fodboldbladet ville blive ’Kan du huske’, hvor Torben Klarskov fortalte om episoder for 100, 75, 50, 25 og 10 år siden. Som det fremgik, havde han været ’over hegnet’ i nogle gamle Banks-bøger (ikke bankbøger).

Ungdomsformanden Anders Levinsen havde begået en interessant artikel om hans syn på indvandrers muligheder for at blive landsholdsspillere. Med den rette vejledning, opmærksomhed og anerkendelse har sådanne spillere mulighed for at skabe sig en karriere som professionel fodboldspiller. Han nævner klubbens tre ung-landsholdsspillere Bassel Jradi, Bashkim Kadrii og Mourad El-Bariaki, som gode eksempler.

Serien om gamle profiler fortsatte, nu med Christian Winther ved roret. Hans første ’offer’ var den legendariske Leif Funcke Nielsen, der spillede 206 kampe/7 mål i perioden 1986/95. Det var Funcke, der på Greve Stadion mod Greve (1-0), sørgede for B.93 ikke røg ud af DM-rækken (uafgjort havde dog været nok).

Mindeord. Knud Petersen var død den 12. februar, han blev 85 år. Herved havde B.93 mistet en af sine helt store profiler, både som spiller og som træner. Nekrologen, der var skrevet af Palle ’Banks’, slutter af med: B.93 er blevet en hædersmand mindre.

 

Juni 2010. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsidebilledet viser de to VM-spillere Daniel Jensen og Patrick Mtiliga på besøg i klubben før VM i Sydafrika. Under træningslejren i Helsingør valgte DBU, at sende spillerne ud i deres barndomsklubber, som et reklamefremstød overfor unge spillere.

Divisionsholdet. De tre første kampe i foråret var mod KB/FCK (1-2), HIK (1-1) og Brønshøj (1-2). Efter 18 kampe havde de oprykningsberettigede hold: 1. BSV (37 p.), 2. Brønshøj (34 p.), 3. Avarta (32 p.), 4. Nordvest (30 p.), 5. Greve (29 p.), 6. Vanløse (27 p.), 7. LFA (26 p.), 8. HIK (25 p.) og 9. B.93 (24 p.).

Alt tydede på, at sæsonen var slut for B.93 (kun nummer sidst rykkede – måske – ud), men så vandt B.93 de sidste 12 kampe (klubrekord) mod: Greve (4-0), BSV (3-2), Brøndby II (3-1), LFA (1-0), Skjold (5-0), Avarta (2-1), B.1908 (2-1), Stenløse (1-0), Vanløse (2-0), BGA (4-0), Allerød (2-1) og Nordvest (1-0). Og derved blev slutstillingen: 1. Brønshøj (61 p.), 2. B.93 (60 p.), 3. BSV (59 p.). I næstsidste runde var Brønshøj bagud 0-2 hjemme mod HIK, men vandt 3-2 bl.a. på et mål der ikke var over stregen. I kvalifikationskampen skulle B.93 møde Hobro, og tabte 0-2 hjemme og 1-3 ude. Det var andet år i træk, at B.93 var ualmindelig tæt på det erklærede mål, 1. division.

DM-turneringen skulle have ny struktur, 1. division skulle reduceres fra 16 til 12 hold, og superligaens reservehold fik deres egen turnering. Derfor var der kun en oprykker i de to 2. divisioner (tilsammen) i 2010/11 og 2011/12.

Spillerportræt af Martin Heisterberg var begået af Christian Winther. Samtalen foregik dagen efter sejren på 2-1 over B.1908, det syvende sejr i træk. Og Martin troede på oprykningen – det skal jeg jo. Efter sæsonen førte Martin 59-51 over sin lillebror Mads i antal kampe.

Østerbros Idrætsklubber går sammen. Hans Drachmann kunne fortælle om et nyt initiativ, hvor 11 store klubber på Østerbro var gået sammen i et nyt idrætsforum under navnet ’Sport 2100’.

Klubben har mistet to af sine trofaste medlemmer. Peter Vang, guldsmeden, var død den 28. marts, han blev 66 år. Mogens Tarp, boghandleren, var død den 17. april, han blev 76 år.

Talentfulde U10 drenge i Barcelona. I Påsken var de talentfulde drenge i Barcelona, hvor de deltog i en turnering. Den første kamp gav sejr på 5-2 over selveste Barcelona. B.93 spillede en flot turnering, som endte med bronzemedaljer, kunne træneren Nicolai Bo Hjeds berette.

Redaktøren Torben Klarskov havde været på hjemmebesøg hos 92-årige Erik Brenting, klubbens ældste medlem, som stoppede med, at spille fodbold da han startede som elev i Belysningsvæsenet. I stedet uddannede han sig som dommer, hvor han i mange år dømte i den bedste række.

Flyulykken i Kastrup. Den 16. juli var det 50 års dagen for den sorteste dag i dansk fodbold. Et charterfly med otte landsholdsaktuelle spillere skulle flyve fra Kastrup til Herning. Umiddelbart efter starten, en lørdag med regn og blæst, styrtede flyet i vandet, og alle otte spillere omkom, kun piloten Stig Vindeløv overlevede. Spillerene var: Per Funch Jensen (KB), Arne Karlsen (KB), Kurt Krahmer (KB), Ib Eskildsen (Frem), Søren Andersen (Frem), Børge Bastholm Larsen (Køge), Erik Jensen (AB) og Erling Spalk (Ikast). Fire andre spillere skulle med et endnu mindre fly, nemlig: Erik Poulsen/Dyreborg (Frem), Bent Jørgensen (B.93), Bjarne Eklund (B.93) og Hans Andersen (Køge). Det var – ikke overraskende – klubhistorikeren Palle ’Banks’, der havde berettet om tragedien.

Fodbold er hele mit liv. Det var overskriften på et interview med bestyrelsesmedlemmet Medi Nezeri, der var født og opvokset i Makedonien. Da han var færdig med sin uddannelse som mekaniker, flyttede Medi til Danmark, hvor han havde en faster. Han spillede fodbold i Prespa, indtil hans søn i midten af 90’erne begyndte at spille i B.93.

To nye æresmedlemmer. På generalforsamlingen blev udnævnt to nye æresmedlemmer, nemlig Freddie Birtø og Palle ’Banks’ Jørgensen, som var nummer 18 og 19 i kongerækken. Samtidig blev Erling Bøje tildelt klubbens fortjenstnål.

Christian Winther var startet med en serie; Hvad blev der af…. I sidste nummer var det Leif Funcke Nielsen, denne gang var valget faldet på Riffi Haddaoui, som havde spillet i klubben af to omgange i perioden 1994/99 (52 kampe/7 mål). Riffi var/er chef på Radio Rødovre.

 

September 2010. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsidebilledet er det maleri som nok har hængt længst i klubben. Maleriet forestiller klubbens berømte landsholdsmålmand Svend Jensen, som bokser bolden væk. De tre øvrige 93’ere kunne være (fra venstre): Ernst Spiegelhauer, Jørgen Hammeken og Poul L. Hansen.

Et møde med cheftræneren. Redaktøren Torben Klarskov havde en samtale med divisionsholdets træner Jeppe Tengbjerg, der havde været i klubben et enkelt år, og som skulle i gang med den nye sæson. Jeppe havde det fint med, at 70% af truppen var af egen avl. Jeppe var i besiddelse af DBU’s højeste træneruddannelse (UEFA P-licens).

I den nye sæson måtte 1. holdet undvære Bashkim Kadrii (solgt til OB), Mads Ibenfeldt (Brønshøj), Casper Abildgaard (BSV) og Aske Krohn (Frederikssund). Nye i truppen var Danny Mirabel og Mohammad Ali, der begge var vendt tilbage. Af klubbens unge forventede man brug af Mads Nielsen, Mourad El-Bariaki, Jannik Zimling og Bassel Jradi.

Samtale med en ildsjæl. Redaktøren havde haft en samtale med Jesper Nielsen, der efter en kort tid som daglig leder, var tilbage som ungdomskonsulent. Jesper var optaget af al form for idræt, især det sociale aspekt havde hans interesse, og det er der rigtig mange unge mennesker i klubben der har nydt godt af.

Hans Drachmann fortalte om klubbens sportslige strategi, og Erling Bøje svarede på seks skarpe spørgsmål.

Organisationen ’Sport 2100’ havde udarbejdet en storstilet plan om bedre idrætsanlæg på Østerbro. I planen indgik Østerbro Stadion-området, Østre Gasværks-området, Ryparken og Nordhavnen. Klubberne bag var: Sparta, KIF, KBK, Copenhagen Beach Volley, Københavns Bordtennis Klub, Team København, DSR, Roklubben Skjold, Roklubben KVIK, KSF, Skøjteklub København og fodboldklubberne B93 og Boldklubben Skjold.

Juniorholdet fra 1958. Med Ole Gade Lorentzen og Ebbe Møller som initiativtagere, var det meste af det gamle juniorhold samlet her over 50 år efter, med navne som Per Jürgensen, Jørgen Finkelstein, Finn Jacobsen, Briton Smetana, Steen Bo Caspersen og Finn Pedersen.

Kontraktfodboldselskabet havde solgt en mindre procentdel af sine anparter til nogle nye samarbejdspartnere, nemlig Niels Wegener fra advokatfirmaet A4 og Christian Bangsgaard-Pedersen fra it-firmaet Affecto. Som afløser for Jaquelline Lindberg var ansat Mari-Anne Jespersen, uddannet skuespiller, der i flere år havde arbejdet med organisation og projekter.

Nyt fra 100 mandsforeningen U-100. Hele bestyrelsen var udskiftet. Den nye formand var Torben Klarskov, der som medspillere havde Peter ’OB’ Jensen, Hans Hesselberg og Henrik Dreiager. Som første tiltag havde 100 mandsforeningen sponseret det unge talent Mads Nielsen, der havde debuteret i foråret.

 

November 2010. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden viser spillere fra Akademiet til formiddagstræning.

Fodboldbladet havde været på besøg hos Thomas W. Rasmussen, der var anfører for ’B.93 TV’. TV-redaktionen bestod udover Thomas af Klaus B. Johansen (webmaster), Christian Winther (divisionskampe), Chris Palmgren (divisionskampe), Majken Gilmartin (pigefodbold) og Max Riis Christensen (børnefodbold).

Hvordan bliver man et talent? Dette spørgsmål havde redaktøren besluttet sig for, at talentchefen Frank Nielsen måtte besvare. Frank havde i 10 år beskæftiget sig med ungdomsfodbold i B.93. Frank fik til opgave, at stille holdet anno 2015. Det bliver: Valbon Idrizi – Wissam Nielsen, Mads Nielsen, Ibrahim Mansary, Nicklas Jensen – Jannik Zimling, Mourad El-Bariaki, Souheib Dhaflaoui – Bassel Jradi, Omar Roshani og Sadulla Elezi.

Henrik Juul – en spændende målmand. Ole Helding havde været i kontakt med vor gamle målmand Henrik Juul, der spillede 183 kampe (1969/76). Henrik valgte allerede, at stoppe som 25-årig, han havde mistet lysten, bl.a. fordi pressen var efter ham hver gang der blev scoret. Henrik arbejdede som viceskoleinspektør på Nysted Skole på Lolland.

Portræt af Mads Nielsen. Et af klubbens unge talenter var blevet interviewet af Fodboldbladets unge talent Christian Winther.

Min årgang. En ny serie, hvor man fik en spiller til at gennemgå sin ungdomstid i klubben, helst med et holdbillede som udgangspunkt. Den første udvalgte var Per Jürgensen, der var med på ynglingeholdet der vandt KBU-pokalfinalen i 1961 ved at besejre KB med 3-2. Med på holdet var senere stjerne som Tom Søndergaard og Bernhard Deneke.

Tolv år på holdet. Redaktøren havde været på besøg hos 78-årige Leif Rønnow (Petersen), der spillede en særdeles stabil back i perioden 1951/63, hvor det blev til hele 246 kampe/3 mål. Rønnow, der havde været medlem af klubben i 66 år, var dansk mester – sammen med Erik Køppen fra KB – i at redde på stregen.

Jørgen Ritnagel, årgang 1946, mangeårig leder i klubben, havde været i kløerne på redaktøren. Ritters egen karriere er ikke noget man kan bruge timer på at berette om. Det så han tidligt i øjnene, og han sprang til da Poul Zølck foreslog ham at blive ungdomstræner. Ritter har modtaget DBU/sølvnål, KBU/sølvnål og B.93/fortjenstnål.

B.93 – en kulturinstitution. Denne gang havde redaktøren skrevet om de fodboldbøger der var udkommet gennem tiderne med relation til 93’ere. Lige fra Michael Rohde udgav bogen ’20 år på holdet’ i 1931 til bogen ’Brian Jensen – The Beast’ i 2010.

Nekrolog. Jørgen Jacobsen var død den 26. august i en alder af 76 år. Blot 15 dage tidligere deltog Jørgen i et DBU-arrangement i Parken for gamle landsholdsspillere, hvor han var i fint humør. Under en bustur med pensionistklubben i Herlev fik Jørgen hjertestop og døde. I mange år sad Jørgen på klubrekorden med sine 293 kampe/108 mål. Han ligger nu nummer tre efter Ole Petersen og Jens Kolding.

Ny partner i B.93 Kontraktfodbold ApS. Det var PR Trading der havde købt sig ind i selskabet. Herefter ejede moderklubben 65% af anpartskapitalen. I forbindelse med investeringen indtrådte Andreas Jordt i bestyrelsen.

Gammelmandsrækkerne. I hvert nummer af fodboldbladet var der afsat en side, så man kunne se hvordan det gik med klubbens hold i de syv forskellige gammelmandsrække under KBU, nemlig oldboys, veteran, superveteran, masters, supermasters, grand old masters og super grand old masters. Og det gik rigtig godt. Ingen tvivl om, at B.93 havde den bedste – og bredeste – oldboysafdeling i hele København.

 

Marts 2011. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsidebilledet viser den collage af Jacob Ørholm, som Emil Dyre Nielsen fik overrakt af Spillerforeningen i anledning af, at han var udnævnt til ’årets profil i 2. division øst’.

Hans Drachmann, der havde afløst Jørgen Ritnagel som fodboldformand, berettede om sidste nyt indenfor fodboldbestyrelsen, og så opfordrede han medlemmerne til at møde op når divisionsholdet spillede på Østerbro Stadion. En anden formand, klubbens hovedformand Johnny W. Hansen, var blevet interviewet af formanden for fodboldbladet, redaktør Torben Klarskov.

Emil Dyre Nielsen – årets profil 2010 (2. division, østkredsen). I anledning af den fine titel, som var bestemt af hans kollegaer fra de andre klubber, havde Christian Winther talt med Dyre. Kombinationen med far til tre, en læreruddannelse og fodbold i B.93 passede fint sammen, så der var ikke noget der tydede på et klubskifte fra holdets største profil.

Divisionstruppen foråret 2011. Fem spillere havde forladt truppen, målmanden Jakob Thomsen (stoppet), Thomas Høegh (Hvidovre), Dragan Bakovic (Avarta), Mohammad Ali (HB Køge) og Geert Baunsgaard (stoppet). Nye var umiddelbart kun målmanden Martin Johnsen (Roskilde), og så ville man gøre bruge af nogle af klubbens U19 talenter, bl.a. Bassel Jradi.

Min årgang var denne gang med Max Buus, født i 1950. Han var blevet indmeldt i 1961, og spillede hele sin ungdomstid i B.93, hvor hans første træner var legendariske Poul Zølck. Det sidste års tid havde Max, der var flyttet hjem til København fra Stubbekøbing, været en daglig gæst på anlægget, hvor hans håndværksmæssige uddannelse som snedker harmonerede fint med de mange ting der kunne istandsættes på Slottet.

Familien Rintza – en B.93 familie. For mange år siden var Erik Rintza inspektør i klubben. Ole Helding havde talt med hans tre sønner, Ole, John og Per, som alle var ungdomsspillere i klubben. Erik Rintza var død i 1985.

Nekrolog. Poul Andersen, kaldet ’Store Poul’, var død den 8. december i en alder af 82 år. Han var kommet til B.93 i 1947 som 17-årig. Var født og opvokset i Jylland, i hhv. Bedsted og Tarm. Det blev til 202 kampe/4 mål i perioden 1947/59. Debuterede på landsholdet ved OL i 1952, og spillede i alt 16 A-landskampe.

Ungdomstrænere for eliteholdene: Thomas Petersen og Morten Nielsen (U19). Niels Madsen og Bashkim Ziberi (U17). Lasse Nielsen og Jakob Jensen (U15). Ala Mohamed, Morten Mathiassen og Rasmus Hansen (U14).

Hjertestarter. Tryg-Fonden havde sponseret en hjertestarter til klubben. Det var flere år siden, at medlemmer for første gang begyndte, at tale om vigtigheden af, at klubben fik en sådan. Og nu var her så.

100 mandsklubben havde holdt generalforsamling, hvor man besluttede at ændre navnet til ’BackOp’. Det var det eneste der blev ændret på generalforsamlingen, hvor den – næsten – nye bestyrelse tog en sæson mere.

Klubbens statistikvrag havde udfærdiget en oversigt over medlemmer med længst medlemskab: 1. Erik Brenting (82 års medlemskab), 2. Ove Jensen (81 år), 3. Erik Friis (78 år), 4. Eyvind Berger (77 år), 5. Thor Juul (74 år), 6. Ingemann Petersen (74 år), 7. Leif Bergqvist (68 år), 8. Leif Rønnow (66 år), 9. Kurt Arnskov (66 år) og 10. Erik Holm Larsen (64 år).

 

Juni 2011. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Nyt fra fodboldbestyrelsen. Indlægget var skrevet af Nicolai Bo Hjeds, næstformand og ungdomsformand, som kunne fortælle om et nyt tiltag med en kommende ansættelse af en talentudviklingsansvarlig, der skulle stå i spidsen for de veluddannede trænere fra U10 til U19. Der var gang i børneafdelingen med ca. 70 børn pr. årgang U4 til U11.

Redaktøren efterlyste – ligesom i forrige nummer – nogle unge medlemmer til at indgå i bladets redaktion, så ungdomsstoffet kunne få en bredere omtale.

Hvad blev der af … Den udvalgte var denne gang Bo Skovbjerg, der vogtede målet i perioden 1981/83, og var med til at blive pokalmestre i 1982, hvor B.93 besejrede B.1903 (3-3, 1-0). En lidt pudsig situation, idet Bo – ligesom Keld Kristensen og Jan Kreibke – var hentet til B.93 netop fra klubben på Lyngbyvej. Bo spiller nu supermasters for B.1903, ikke som målmand men som en stillestående 10’er.

Årets generalforsamling (12. april) var refereret af redaktøren selv. Og dog – han nøjedes med at opstille den 12 punkts erklæring en række medlemmer (Jørgen Norsker, Henrik Lindholm m.fl.) havde stillet. Forslaget opfordrede Hovedbestyrelsen til at arbejde (sammen) for en fortsat positiv udvikling i klubben. Forslaget blev vedtaget (41-8). I øvrigt henviste redaktøren til det officielle referat på klubbens hjemmeside (skrevet af ham selv). Dirigent var Torben Henriksen. Fortjenstnålen blev givet til Kaj Sode-Pedersen. Årets 93’er blev Max Buus. Årets leder blev Torben Henriksen. Nyt æresmedlem (posthumt) blev I C. Gandil.

Min årgang. Søren ’Hattens’ Rasmussen fortalte om sin årgang 1953 med udgangspunkt i da 1. ynglinge var på tur til England i 1972. Med på holdet var udover Hattens spillere som Ivar Roitmann, John Verner, Dennis Brooker, Michael Stangerup og Ole Petersen.

Jonas Koch Erichsen – en af børnefodboldens mange ildsjæle var portrætteret af redaktøren. Det samme var en af de aktive forældre Kjartan Vidarsson.

Nyt æresmedlem I. C. Gadil. Det usædvanlige ved udnævnelsen var, at Gandil var død som 50-årig helt tilbage i 1915. Da Gandil var formand på dødstidspunktet blev han aldrig æresmedlem. Det havde et kvikt medlem (navnet er redaktionen bekendt) nu rettet op på, ved at foreslå han blev udnævnt posthumt.

Hjertestarter. Efter flere års tilløb fik klubben i marts måned en hjertestarter. Og allerede i april måned blev der brug for hjertestarteren da Peter ’OB’ Jensen under en formiddagskamp for Super Grand Old Masters mod SIF/HIK fik hjertestop. Førstehjælpen og hjertestarteren medførte, at Peter ’OB’ overlevede uden mén.

Thomas Petersen, den kommende divisionstræner, var blevet interviewet af fodboldbladets Christian Winther.

Nekrolog over Ove Jensen klubbens tidligere formand og æresmedlem, der var død i en alder af 91 år. Ove kom i klubben hver tirsdag hvor de gamle spiste og raflede. Han var åndsfrisk lige til det sidste. Efter at have kørt bil om formiddagen, døde Ove på vej op af trappen til sin bopæl på Strandvejen.

Divisionsholdets forårsturnering blev gennemgået af Christian Winther, der samtidig præsenterede de tre debutanter Mohamed Azaquoun, Martin Johnsen og Bassel Jradi.

Holdlederen for det talentfulde U14-hold Rasmus Hansen gennemgik sæsonen. Holdets træner var Ala Mohammed og Morten Mathiassen.

 

September 2011. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden er den italienske legende Franco Baresi (årgang 1960), der besøgte anlægget i forbindelse med klubben afholdte Milan Junior Camp i starten af juli måned.

Campen, der havde deltagelse af 370 piger og drenge (heraf 133 fra B.93), blev en stor succes kunne ungdomsformanden Nicolai Bo Hjeds berette om. Campen varede fem dage og træningen blev ledet af 16 ungdomstrænere fra Milan og samme antal fra B.93. Fodboldbladet havde fem sider om den store begivenhed.

Fodboldformanden Hans Drachmann havde fået to sider stillet til rådighed, hvor han fortalte nyt fra fodboldbestyrelsen. Overskrifterne var børnefodbold, DBU-licens, sponsorarbejde, ny tøjaftale med Nike og Sportmaster, Milan Camp, pigesatsningen med overbygning med HIK og Skjold, nyt samarbejde med Københavns Triathlonklub og udskiftningen af 60 wat pærerne på kunstgræsbanen.

Samarbejdet på damesiden med HIK og Skjold var nærmere beskrevet. Først fra sæsonen 2011/12 får samarbejdet den fulde effekt. Resten af sæsonen 2010/11 spiller holdet under navnet Skjold i 1. division. Den måske største udfordring bliver at finde et fællesnavn til holdet HIKSKJOLDB93, forsøg selv.

I forlængelse af samarbejdet på damesiden havde bladets Ole Helding begået et interview med Gitte Kousgaard Pedersen, årgang 1979, der var en af de mange gode spillere fra Skjold med tre A-landskampe i bagagen.

Mr. Webmaster var overskriften på det interview, som bladets chefredaktør Torben Klarskov havde lavet med cand. comm. Klaus B. Johansen, som er drivkraften bag klubbens meget roste hjemmesider. Klaus B. er sin vægt værd i guld for klubben.

Tre proffer indenfor sportsnyheder, René Larsen (Frederiksborg Amtsavis), Claus Birch (Helsingør) og Jesper Hvid (AGF) havde givet klubbens hjemmesider karakter. Udover sidstnævnte mente, at bladets chefredaktør skulle udskifte sit digitalkamera med en scanner, var meningerne i roseafdelingen.

Kan du huske? var det sædvanlige spørgsmål fra chefredaktøren, som fremdrog nogle interessante ting, der var sket for hhv. 10, 15, 50, 75 og 100 år siden.

Bernhard Deneke, en af klubbens største spillere indenfor de sidste 50 år, var død i en alder af 68 år. Nekrologen var traditionen tro skrevet af Palle ’Banks’.  Derved havde klubben i løbet af ni måneder mistet tre af de tidligere storspillere (Jørgen Jacobsen og Poul Andersen er de to andre).

Erik Friis, der havde været en stor badmintonspiller (KBK) var død i en alder af 91 år. Erik Friis havde været medlem af B.93 siden 1932, og var således tæt på 80 års medlemskab.

Divisionsholdets træningskampe var beskrevet af fodboldbladets Christian Winther, der udover at være med i bladets redaktion også var speaker til hjemmekampene og med i web-redaktionen. Træningskampene var endt med sejre over Fremad Amager (3-1) og LFA (2-1), uafgjort mod Hvidovre (2-2) og nederlag mod Avarta (0-1) og BSV (1-2). Direktøren for divisionsholdet Henrik Engel kunne meddele, at målsætningen var en placering mellem de fire bedste.

Erik Holm Larsen, der havde været medlem siden 1946, var blevet interviewet af bladets chefredaktør, der i tidernes morgen havde boet til leje hos interviewofferet.

Mikkel London fra divisionsholdet var blevet interviewet af Christian Winther. Mikkel var med sine 22 år en af de ældste i den unge trup.

Divisionstruppen til efteråret 2011 blev beskrevet. Til erstatning for Henrik Lyngsø Olsen (Birkerød), Aske Krohn (pause) og Sebastian Clausen (pause) var kommet Sean Christoffersen, Christian Bagger, Christian Cordius og Beran Camili.

Dobbeltinterview med Per Clausen og Mads Mazanti Jensen der fortalte om livet som holdleder for divisionsholdet. Et tidskævende job, som heldigvis er ulønnet. Som de begge siger; Det er lysten der driver værket.

Talentsnydt var overskriften på en artikel fra chefredaktør Klarskov, der filosoferede over hvorfor DBU havde skåret antallet af klubber med A-licens ned.

 

November 2011. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden er et billede af fem af klubbens unge målmænd. Desværre var det ikke lykkedes, at få navnene på spillerne inden deadline. Billedet havde baggrund i en artikel inde i bladet, hvor den nye talentchef Bjørn Rasmussen fortalte om et tiltag med to ugentlige målmandstræninger for de unge målmænd.

Noget om det forpligtende fællesskab. Var overskriften på lederen, som var skrevet af chefredaktøren Torben Klarskov i forening med Mari-Anne Jespersen fra klubbens salgsafdeling. Sammen havde de fem forskellige forslag til et bedre klubliv.

Kassereren Hans Bay fortalte om de seks solceller, der var installeret på taget af tennishallen. Cellerne skulle medvirke til en besparelse på klubbens elregning.

Divisionsholdets efterår blev gennemgået af Christian Winther fra redaktionen. Selvom der var fire kampe endnu, var konklusionen, at efteråret ikke havde levet op til forventningerne.

Fodboldårsmødet, der var fredfyldt, blev refereret af chefredaktør Klarskov.

Den nye træner for 2. holdet, Gustav Cudjoe, fortalte om efterårets kampe. Der havde været stor udskiftning i truppen, men da der kun var en nedrykker, og B1908 med bare et point havde sat sig på den plads, var der ingen fare på færde.

Dameholdet var med i en overbygning med Skjold og HIK. Den største profil fra B.93 var talentet Fatima El Foul, som Ole Helding havde talt med.

Kunstbanen havde fået udvidet lysstyrken kraftigt. Regningen var på 674.000 kroner, hvoraf B.93 havde betalt 309.000 kroner, idet der var opnået tilskud fra DBU og Københavns kommune. Også BackOp foreningen havde haft tegnedrengen fremme.

Min årgang. Denne gang var det Svend-Erik Jensen, der fortalte om årgang 1947. Da han er samme årgang som bladets redaktør (Klarskov, red.) fyldte beretningen fire sider.

Profiler på hjemmesiden. Klubbens hjemmeside er blevet tilgodeset med profiler af samtlige 780 førsteholdsspillere. Der var eksempler på to af disse, nemlig Jacob Abildgaard og Mustafa Al-Saraj.

Talent på vej. Christian Winther havde tegnet et billede af Bassel Jradi, der allerede havde været på træningsophold i OB, som jo tidligere med stor succes havde købt Bashkim Kadrii fra B.93.

Kamp nummer 1000 var opnået af Palle ’Banks’ hvilket der var ofret en hel side på. Og i øvrigt er begivenheden foreviget af klubbens WEB-tv.

Hele 34 af fodboldafdelingens medlemmer fylder rundt i 2012. Navnene var listet op, og der var tegnet en miniprofil af dem som fylder rundt i første kvartal.

 

Marts 2012. Fodboldblad. Redaktør: Torben Klarskov

Årets første nummer med samme besætning, redaktør Torben Klarskov og hans tre undersåtter Christian Winther, Ole Helding og veteranen Palle ’Banks’ Jørgensen.

Forsidebilledet markerede 75 året for fodboldlandsholdet største nederlag i historien, betegnet som ’katastrofen i Breslau’ efter nederlag på 0-8 mod Tyskland. Bedste dansker var paradoksalt nok, målmanden Svend Jensen fra B.93.

De første 4-5 sider behandlede den alvorlige situation som divisionsholdet befandt sig i efter et miserabelt efterår 2011. Kun et point over nedrykningsstregen var situationen alvorlig. Risikoen for en katastrofal nedrykning ud af divisionerne var spøgelsesagtigt kunne redaktøren konkludere.

Hans Drachmann, fodboldformanden, var uhyre fortjent kåret til ’årets leder’ i DBU København på unionens generalforsamling. Den medfølgende check på 5.000 kroner har han brugt på fruen. Ved samme lejlighed blev Bettina Falk indvalgt i bestyrelsen i DBU København.

Klubbens kulturudvalg havde fået en værdifuld donation i form af Lille Kajs scrapbog tilbage fra 1934/47. Kaj Hansen (1917/87) spillede 202 kampe/114 mål for B.93. Det var hans meget lillebror, Jørgen Arthur Hansen, der havde sørget for overleveringen.

Kan du huske? Som sædvanligt havde redaktøren fundet nogen interessant ting frem om klubben, der skete for hhv. 10, 25, 50, 75 og 100 år siden.

Wall of Fame havde fået fem nye medlemmer, nemlig Find Juhl Jensen, Leif Rønnow, Flemming Nielsen, Arvid Christensen og Jan Højland. Billeder med tekst gengivet.

Damesenior var halvt inde i overbygningen med Skjold og HIK, og foråret tegnede spændende. I pokalsemifinalen ventede Viborg, og derudover skulle damerne kæmpe om oprykning til den bedste række (3 F Ligaen).

Et udvalg bestående af Torben Klarskov, Christian Winther og Palle Banks havde fået en oversigt over hvad DR’s arkiv indeholdt af spændende ting om B.93. De udvalgte 55 klip, med samlet spilletid (brutto) på seks timer ville koste omkring 33 tkr. at anskaffe. Tuborgfonden var ansøgt.

Gittes jubelår var overskriften på en omtale af Gitte Arnskov fra kontoret, der både kunne fejre 25 års jubilæum og 50 års fødselsdag i 2012.

Thomas Høegh, der var vendt tilbage til divisionsholdet, var portrætteret af Christian Winther. Thomas ville blive en nøglespiller i foråret.

Focus på U19. Lederen af fodboldakademiet Niels Madsen fortalte om, hvordan det så ud med de unge talenter.  Ole Helding præsenterede tre af de unge talenter, Nicklas Jensen, Omar Roshani og Souhieb Dhaflaoui.

Christian Winther præsenterede de nye ansigter i divisionstruppen. Det var de to nye Marco Holst (24 år) og Jonas Lorentzen (22 år) samt Thomas Høegh (26 år) og målmanden Jakob Thomsen (33 år), der begge vendte tilbage.

Min årgang. Den udvalgte var denne gang Find Juhl Jensen, årgang 1952, der med 251 kampe/24 mål er med i Top-10 i kampantal. Fjulle bor på Fanø, arbejder hos Lundbeck i København mandag/torsdag. Han spiller på supermasters, når det ellers passer ind i programmet.

Klubben havde – efter flere års pause – igen fået en inspektør. Klubmanden Søren Rasmussen (Hattens) blev præsenteret.

Ole Andersen tog teknikmærket i guld i 1975. Nu havde han så stor succes i erhvervslivet, at han gik under betegnelsen ’gulddrengen’. For ganske nylig var han blevet bestyrelsesformand for Danske Bank.

Redaktøren havde været på sponsorbesøg hos René Tarp, der var i familie med en af klubbens helt store spillere Fritz Tarp. René har tre butikker i Ndr. Frihavnsgade (boghandel, kontorforsyning og kontorstole).

I forbindelse med Keld Kristensen blev 60 år, var der arrangeret en revanchematch fra pokalfinalen B.93-B1903 (3-3 og 1-0) i 1982. Igen viste B.93 sig som marginal bedre, idet det blev til en sejr på 3-2.

Hvad blev der af…. Den interessante artikelserie havde denne gang fundet den elegante back Ole Rojas, som havde været i skærsilden hos Christian Winther.

Nekrologer. Er desværre ved at blive et fast punkt på dagsordenen. Denne gang skrev den faste nekrologskribent Palle Banks om Kurt Henriksen (61 år), håndboldstjernen Jørgen Petersen (67 år) og Kaj Sode-Pedersen (84 år).

 

Juni 2012. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Bladet var en sensation, idet Fodboldbladet var ændret til et Medlemsblad, hvad det ikke havde været siden august 2001. Efter der ikke var kommet et medlemsblad et års tid, tog fodboldfolk (Freddie Birtø, Palle Banks m.fl.) initiativ til udgivelse af et Fodboldblad. Nu mente redaktionen, at tiden var inde til vi igen fik et medlemsblad. Opgaven var derfor, at få aktivret tennisafdelingen til at bidrage til bladet.

Ny i fodboldbestyrelsen var Max Riis Christensen. Chefredaktøren præsenterede den 43-årige, der var kommet til klubben i 2009 pga. hans tre drenge spillede fodbold.

Det faste punkt ’Kan du huske?’, som er chefredaktørens barn, var nu udvidet med ’- nu også med tennis’. Her kunne læses, at det var 10 år siden, at B.93 sidst havde vundet DM for hold (indendørs).

Årets generalforsamling var for første gang i lang tid uden ’krig’ mellem fodbold og tennis. Der var genvalg over hele linjen. Der var uddeling af Fortjenstnålen til Erik Brenting og Kaj ’Boll’ Christensen.

Klubbens kontordame Gitte Arnskov havde fejret 25 års jubilæum. Martin Heisterberg og Thomas Høegh havde begge rundet 100 kampe og Emil Dyre Nielsen havde passeret 150 kampe.

Jørgen Wenshøj fortalte om hans syn på solidaritet. Wenshøj er formand for ApS’et der står bag betalt fodbold. Der var interview med Kristian Mørch Rasmussen, cheftræner for U17. Den flittige chefredaktør havde besøgt 81-årige Børge Christensen, den tidligere landsholdsspiller. Og han stod også bag et interview med Nicolai Bo Hjeds, en flittig ungdomsleder som var blevet ’Årets B.93’er’.

Det var også Torben Klarskov, der havde taget initiativ til at årgang 1947/48 var mødtes til en frokost på anlægget. Der var samlet imponerende 15 fallerede fodboldspillere.

Juniorudvalget og opskriften på tennislykke var hvad man kunne læse om tennis i ’premierenummeret’.

Nostalgifest for tidligere førsteholdsspillere i B.93. Det var første gang, der var holdt noget sådant. Arrangementskomiteen bestående af Finn ’Ludo’ Jensen, Torben Klarskov, Jens Kolding og Palle Banks, kunne konstatere at hele 88 deltagere (med en gennemsnitsalder på 60 år) bakkede op om arrangementet, som skal blive en årlig tradition.

Hvad blev der af? Denne gang havde Christian Winther lavet et interview med Mads Øland, der spillede 95 kampe (1992/97), og som direktør for Spillerforeningen ofte var i medierne.

 

September 2012. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Tennisformanden Line Rener Kristensen udtalte i et interview med Torben Klarskov, at sammenholdet skal styrkes.

Førsteholdet i fodbold var sluttet under nedrykningsstregen i 2. division, og skulle derfor for første gang i historien spille udenfor divisionerne. Direktøren for selskabet Henrik Engel udtalte, at målet var oprykning med det samme.

Et udvalg bestående af Torben Klarskov, Christian Winther og Palle Banks havde afsluttet et DR-projekt. Der var indkøbt gamle B93-filmklip fra DR fra perioden 1915/2005, samlet spilletid tre timer, pris DKK 30.000,- som var finansieret af indbetalinger fra 42 forskellige klubmedlemmer. Klippene var vist på to klubaftner.

Christian Winther præsenterede de mange nye ansigter på førsteholdet, bl.a. Jackie Christensen, Philip Bank, Christian Andreasen og Rami Jiowda. Trænerteamet var Kim Splidsboel assisteret af Rene Rasmussen, Nicolas Nielsen og Jens Kolding.

Redaktøren havde været på besøg hos Flemming Nielsen, klubbens gamle landsholdsspiller, i Ålsgårde. Der var også samtale med Michael Hjortkjær (U19-træner), Erik Brenting (fortjenstnålen), Ala Mohammed (U15).

Dameholdet i sammenslutningen B93/HIK/SKJOLD blev præsenteret af Ole Helding med et stort holdbillede.

Poul Christensen, tennislegenden, blev interviewet af redaktøren. Det samme gjorde Steen Højlo, sportschef i tennisafdelingen. Det var ikke lykkedes, at få nogle tennisfolk til at indtræde i redaktionen. Udover at tage sig af fodbold- og tennisfolk havde redaktøren også kastet sig over sponsorer, det skete i form af et interview med Uwe Plugge, direktør for Øbro Træ.

En 20 års revanchekamp mellem Danmark-Tyskland fra EM-finalen i 1992 blev spillet på Østerbro Stadion (7. juli). Det var B.93 der stod for al det praktiske på Østerbro Stadion. En væsentlig del af medhjælperne var hentet i fanklubben.

Nekrolog over førsteholdets største fan Thor Juul, der blev 89 år, var traditionen tro skrevet af Palle Banks. Samme havde også lavet en statistik over forgangne sæson. Miniprofil over runde fødselsdage var denne gang begrænset til Wlady Jactzak, legebarnet der fyldte 50 år.

 

November 2012. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Redaktionen var blevet udvidet med 28-årige Leo Minamizawa Mathiesen, der har japanske aner. Den øvrige redaktion var uændret Torben Klarskov, Christian Winther, Ole Helding og Palle Banks.

Medlemstallet var opgjort til 2.583, fordelt med 1.510 fodbold og 1.073 tennis. Dertil kommer passive (169) og damesammenslutningen (500 brutto). I løbet af otte år var medlemstallet steget fra 1.450.

Referat fra fodboldafdelingens årsmøde var skrevet af redaktør Klarskov, der i ’sin fritid’ var suppleant og referent til Hovedbestyrelsens møder. Af samme årsag havde han også refereret årsmødet i tennisafdelingen.

I 1982 vandt B.93 pokalfinalen (over B1903). I anledning af 30-året for begivenheden havde redaktøren talt med anføreren Ole Petersen.

Samtale med Michelle Guarini, fodboldafdelingens nye sportschef.

Samtale med cheftræner Kim Splidsboel, der kunne berolige intervieweren Palle Banks med, at han tidligere havde fået Hvidovre op fra Danmarksserien.

Ungdomsstoffet var generelt en mangelvare i medlemsbladet. Redaktionen havde flere gange efterlyst unge til at skrive for bladet. Træneren for U19, Michael Hjortkær, havde skrevet en status på U19-holdet.

Klubbens suveræne EDB-ekspert Klaas Muizelaar, den flyvende hollænder, tennisspiller og bestyrelsesmedlem, var blevet interviewet af Torben Klarsov.

Med overskriften ’God matchning til klubbens mange hold’ fortalte den daglige leder Jesper Nielsen om de mange hold.

Min årgang. Denne gang var årgang 1959 udvalgt. Og det var selveste fodboldformanden Hans Drachmann der fortalte til chefredaktøren.

Pigesammenslutningen B93/HIK/SKJOLD. Projektet blev fortalt af Peter Vest som var en af initiativtagerne til sammenslutningen.

Torben Klarskov havde været på sponsorbesøg hos advokat Torben Henriksen.

Nekrolog over Kurt Arnskov og miniprofiler af kommende runde fødselsdage i form af Ivar Blegvad, Jesper Christiansen, Ol Mortensen, Freddie Birtø og Leif Clemens Pedersen var skrevet af Palle Banks. Der var også en oversigt over samtlige runde fødselsdage i 2013.

 

Marts 2013. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Efteråret 2012 – et resumé. Klubbens DS-hold havde haft et fint efterår, efter holdet var startet med to nederlag. Gennemgangen var foretaget af Christian Winther.

Andreas Teschl, der havde afløst Line Rener, var blevet interviewet af chefredaktøren.

Min årgang var denne gang årgang 1965. Fortælleren var Lars Arnskov (bror til Gitte).

Børnefodboldens nye ildsjæle. Samtale med Mark Bernquist (børneformand) og Pernille Vesti (tidligere Jørgensen), der var blevet ansat som børneudviklingschef.

Indslaget fra tennis var igen begået af chefredaktøren, som havde besøgt elitespillerne en træningsaften og talt med Jan Nygård Jensen.

Damefodbolden havde fået en landsholdsspiller i form af målvogteren Cecilie Sørensen. Det havde Ole Helding skrevet om.

Sponsorbesøget var denne gang foregået hos Jesper Knudsen, butikschef i SportMaster ved Østerbro Svømmehal.

Jonas Lorentzen, var blevet kåret til efterårets spiller. I den anledning havde Christian Winther haft en samtale med den talentfulde back.

Nekrolog over Janne Kolding, der så sørgeligt var død bare 51 år. Der var også nekrologer over Mogens Frederiksen, Finn Kokholm og Helge Hassel.

Det mere muntre, runde fødselsdage, var denne gang Per Jürgensen, Ebbe Lund, Erik Andersen, Paul Rømert, Niels Peter Hahnemann, Erik Brenting og Ernst Ecks.

 

Maj 2013. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Forsiden gjorde tydeligt opmærksom på, at klubben nu havde eksisteret i 120 år. I den anledning havde klubbens formand Johnny W. Hansen skrevet lederen. Der var lykønskninger fra overborgmester Frank Jensen og hans forgænger Jens Kramer Mikkelsen. Fodboldformanden Hans Drachmann fortalte om målsætningerne for de næste fem år.

Generalforsamlingen blev refereret af Palle Banks. Årets leder blev Poul Aarøe fra tennisafdelingen. Årets 93’er blev Jens Kolding fra fodboldafdelingen, hvis nogle skulle være i tvivl. Der var genvalg til formanden Johnny W. Hansen. Klubben valgte en ny revisor, nemlig Timevesion. Det skyldtes, at Peer Appel fra Kellermann havde kastet håndklædet pga. sygdom.

Redaktøren havde benyttet ’jubilæumsnummeret’ til at udvælge og tale med nogle markante profiler de sidste 10 år. Der var samtale med Hans Bay, Henrik Lindholm, Michel Zola, Jørgen Ritnagel, Jørgen Norsker, Erling Bøje og Palle ’Banks’ Jørgensen. Ved en fejl var Freddie Birtø udeladt. Det blev repareret i næste nummer.

Førsteholdet de sidste 10 år blev gennemgået af statistikvraget Palle Banks. Den sørgelige kendsgerning var, at holdet var faldet fra en plads som nummer 24 (nummer 12 i 1. division) på danmarkskortet til nu en plads som nummer 62 (DS).

Nekrologer over den tidligere holdleder Henning Vieg og bordtennisspilleren Helmuth Jespersen.

Miniprofil på medlemmer med kommende runde fødselsdage i form af Michael Fencker, Jørgen Brøndberg, Eyvind Berger, Henrik Lindholm, John Bredal, Søren ’Hattens’ Rasmussen og Bo Eklund.

 

September 2013. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov


Førsteholdet var tilbage i divisionerne efter at have vundet DS. Sæsonen blev gennemgået af Palle Banks.

Til den nye sæson var kommet forstærkninger. Christian Winther omtalte Anders Simonsen, Mads Rønne, Thomas Raun og Ronni Raun.

I anledning af de 120 år var der afholdt en storstilet anlagt klubfest. Desværre var deltagerantallet på omkring 100 knap så storstilet.

Damefodbold. Den tidligere førsteholdsspiller Amalie Thestrup fortalte om sit ophold på University of Tennessee.

Samtale med Nico Jørgensen, den lille lynhurtige og energiske fløjspiller på førsteholdet. Selvom han ofte starter på bænken, var han tilfreds.

En anden fløjspiller var nu 80-årige Palle Mogensen, der kom fra Præstø – via ØB – og spillede 93 kampe/17 mål i perioden 1955/61. Ham havde chefredaktøren besøgt i Køge.

En anden tidligere førsteholdsspiller nordmanden Per Amundsen, der spillede sølle to kampe i 1969, havde skrevet til medlemsbladet og fortalt om sit studieophold i København.

En anden nordmand Kåre Magnus Torgrimsen, et statistikvrag, havde skrevet en artikel om sin statistik som både indeholdt norske klubkampe mod B.93 og landsholdsspillere fra B.93 mod Norge.

Til den årlige traditionsfest var der gensyn med 74-årige Leif Poulsen, bedre kendt som Sløjfe, der bor i Italien. Ham havde chefredaktøren – ikke overraskende – lavet et interview med.

De gamle drenge havde været på Sicilien. Turens arrangør, den tidligere italiener, Carlo berettede fra turen på sin helt egen facon.

Ny strateg i ungdomsafdelingen. Samtale med Steen Müntzberg.

På sponsorbesøg. Denne gang havde chefredaktøren besøgt filialdirektør Bjarne Albrechtsen fra Handelsbanken på Øster Fælled Torv.

Miniprofiler på runde fødselsdage af Erik Preben Hansen, Tommy Andersen, Lars Grunth og Ingemann Petersen.

 

November 2013. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var prydet af den 8-årige tennisspiller Zoe Helle du Pasquier Jensen (med en far fra Schweiz).

For 50 år siden sikrede B.93 sig oprykning til 1. division (bedste række) i absolut sidste øjeblik. Klubben ville derfor invitere holdet til frokost for at markere 50-året. Det historiske billede efter hjemkomsten fra kampen ude mod Odense KFUM (3-0) blev bragt.

Efteråret 2013 blev gennemgået af Christian Winther. Genkomsten med 2. division var forløbet tilfredsstillende efter en tøvende start. Tre sejre i træk over BSV (3-1), Nykøbing C (4-0) og Nordvest (2-1) havde bragt holdet op på en midterplacering. Og i pokalturneringen havde holdet allerede sikret sig DBU-præmien på Kr. 100.000 for det seriehold der kom længst.

Flemming Nielsen, klubbens tidligere landsholdsspiller, blev profileret. Anledning var, at ’Fyrværkeren’ fyldte 80 år. Flemming er fast mand til den årlige Nostalgifest for tidligere førsteholdsspillere.

Årsmøde i tennisafdelingen afholdt 10. september med 50 medlemmer til stede. Bladets chefredaktør Torben Klarskov refererede fra mødet. Der var portræt af de tre nye bestyrelsesmedlemmer, Nanna Wulff, Sisse Fallinge og Peter Petersen.

Hjemmesiden har profilbeskrivelse af de over 800 førsteholdsspillere gennem tiden. Der mangler billede af 118 af spillerne. Navnene på disse blev listet op. Og på modsatte side kunne fortælles en historie om hvordan Jacob Staal, født i 1877, nu kunne streges på mangellisten. Hans oldebarn havde henvendt sig.

Kan du huske. Chefredaktørens barn, hvor han finder begivenheder frem, der er hhv. 10, 25, 50, 75 og 100 år siden. Spændende læsning.

En af klubbens mange talentfulde ungdomsspillere, i dette tilfælde Jores Okore, som skiftede til FC Nordsjælland som 16-årig, var nu solgt til Aston Villa. Det giver nogle gode transferkroner i klubkassen.

Olcay Senoglu, måltyven over alle. Var overskriften på det interview Christian Winther havde lavet med ’Olle’.

På kongeligt visit i Lissabon. De to unge førsteholdsspillere Simon Carstensen og Markus Leding havde været på en længere tur rundt i det sydlige Europa. De havde besøgt deres tidligere holdkammeret Seejou King, der via FC Nordsjælland nu er professionel i Sporting Lissabon.

Portræt af en sponsor er altid godt (begge veje). Torben Klarskov havde været på besøg hos brødrene Frode og Frank Linck som sammen driver glarmesterfirmaet F. Linck (og de er så flinke, red.).

Den flittige chefredaktør (Torben Klarskov, red.) havde været på besøg hos Bjarne Eklund, der spillede 137 kampe (1959/65) og forinden havde været ungdomsspiller. Mødet fyldte tre sider.

Fodbold i sjov og alvor. Det er titlen på en ny fodboldbog skrevet af Frits Ahlstrøm. Bogen blev rosende anmeldt af Palle ’Banks’. En del gamle 93’er er omtalt i bogen, bl.a. Poul Zølck som tit kom på besøg på Politiken hvor Frits var sportsjournalist. Og for øvrigt er Frits medlem af B.93 (og AB, KB og SB 50).

Klubbens flittige fotograf Christian Midtgaard blev portrætteret af Christian Winther.

Runde dage i 2014 (40 år og opefter) havde over 50 medlemmer på oversigten. Mineprofil af de kommende fødselarer var: Ole Petersen (60), Peter OB Jensen (70), Flemming Zachhau (75), Flemming ’Bays’ Jensen (60), Ivar Roitmann (60), Torben Ravnhøj (60) og Niels Rasmussen (75).

 

Marts 2014. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var usædvanlig, en børnetegning af redaktørens barnebarn Freja. Redaktionen bestod ved årsskiftet fortsat af: Torben Klarskov, Palle ’Banks’ Jørgensen, Ole Helding, Christian Winther og Leo Mathiesen.

Fodboldens årsmøde den 12. november blev refereret af den daglige leder Jesper Nielsen. Fodboldformanden Hans Drachmann ledede slagets gang og blev genvalgt for en 2-årig periode.

Christian Winther præsenterede forårets trup, hvor Mads Heidelbach (Helsingør) og Oliver Drost var mulige debutanter.

B.93 Fanklub. Formanden Brian Nehm fortalte om kommende aktiviteter.

Marlene Rasmussen (Franks datter) fortalte om sin karriere og hvordan det gik med dameholdet i 3F-ligaen.

Steen Christoffersen, årgang 1953, blev interviewet af chefredaktøren Klarskov. Steen blev mester med 4. lilleput i 1964.

Kan du huske. Havde speciel fokus på Victor Klein, Erik Sørensen, Tom Søndergaard, Wlady Jatczak – og Caroline Wozniacki.

Sponsorbesøg. Denne gang havde chefredaktør Klarskov besøgt Gert Mejlshede, der sammen med sin bror Ole havde solgt familiefirmaet til Sesam Låse- og Sikringscenter.
Oprykningen fra 1963 var blevet fejret i anledning af 50-året. Der var stor interesse fra spillerne. Så medlemsbladet kunne bringe en fint holdbillede her 50 år efter.

Det spændende nye tiltag, B.93’s Skole og Idrætsakademi blev omtalt. Der havde været afholdt flere informationsmøder og markedsføringen var bl.a. i form af annoncer på busserne. Skolen (6., 7. og 8. klasse) skal start op til august 2014.

Hans Christian Hesselberg, en af klubbens gamle medlemmer, havde haft besøg af Torben Klarskov. Hans er et omvandrende leksikon.

Øgenavne. Der var udskrevet en konkurrence om spillernes øgenavn. De 20 spillernavne og de 20 øgenavne skulle kombineres (ingen rigtige løsninger).

Klubbens historiske debutant. Det var overskriften på det interview Torben Klarskov havde lavet med Kurt Olsen. Som bekendt scorede Kurt i sin debutkamp i Næstved i 1958 (2-1), som betød en sensationel oprykning til 1. division.

Christian Andreasen fra førsteholdet var blevet landsholdsspiller i Futsal, et indendørsspil med specielle regler.

Runde fødselsdage i marts/juni. Miniprofiler af Hans Bay (60), Jens Agerbak (70), Benny Gerneke (60), Bent Ole Lind (70), Michael Stangerup (60), Kaj Boll (80), web-redaktøren Klaus B. Johansen (40), Nels Conrad (70) og Steen Müntzberg (50).

Nekrologer på Bent Mortensen, der blev 78 år, og havde været et stort aktiv i oldboys-afdelingen samt revisor Johannes Jønsson, der blev 86 år.

 

Juni 2014. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede fra Parken, hvor Thomas Høegh, førsteholdets anfører, og Hans Drachmann (fodboldformand) får overrakt en check på 100.000 kroner af DBU-formanden.

Generalforsamlingen 29. april 2014. Referatet fylder tre sider, men det kunne godt have fyldt 30 sider. Uoverensstemmelser i tennisafdelingen gjorde, at generalforsamlingen først sluttede omkring midnat. Dirigenten Torben Henriksen var virkelig kommet på arbejde. Der var genvalg til formanden Johnny Hansen og kassereren Hans Bay.

Torben Klarskov havde denne gang været på Amager og besøge Leif Petersen, der spillede 171 kampe/7 mål for B.93 i 1956/64.

Nostalgifest. For tredje år i træk havde festen været afholdt. Der var 81 deltagere, nogenlunde som de to første år. Nostalgifesterne har deres eget punkt på hjmmesiden historiesider.

Svend Gehrs. Den legendariske TV-kommentator var ungdomsspiller i B.93. Han havde bl.a. været med på juniorholdet der vandt KBU-pokalfinalen i 1956. Torben Klarskov havde fået et tre siders interview med legenden.

Sponsorbesøg. Denne gang havde Klarskov besøgt Poul Nissen, der ejer Apoteket Trianglen. Poul, der selv har spillet i B.93, er en flittig sponsor på ungdomsholdene.

Oliver Drost, et stort talent, der fik sin debut i forårssæsonen, havde haft en samtale med rutinerede Klarskov.

Førsteholdet i Tyrkiet. Træningsopholdet under fremmede himmelstrøm var beskrevet af makkerparret Simon Carstensen og Markus Leding.

I gamle dage var det altid Palle Banks der tog interviews med de udvalgte. Nu har Torben Klarskov og Christian Winther fuldstændig kørt ham bag af dansen. Danny Mirabel havde talt med Christian Winther. Det var der kommet et firesider portrætinterview ud af.

Slaget om Køge Bugt – 60 år efter. I 1954 blev Køge vinder af DM, og det var historisk, idet det var første gang, det ikke var et hold fra København. Mesterskabet blev sikret i sidste runde med 0-0 mod B.93 (der derved rykkede ned). Årsdagen blev fejret i Køge, hvor klubben var repræsenteret af Flemming Nielsen og Leif Rønnow samt Torben Klarskov og Palle Banks.

Runde dage, profiler af: Arvid Christenseen (75), Steen Jakobsen (50), Rene Tarp (50), Per Nielsen (75) og Kurt Olsen (75).

 

September 2014. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden viste indvielsen af klubbens nye store tiltag, oprettelse af ‘B.93’s skole- og idrætsakademi’, hvor man startede op med 90 elever fordelt på fire klasser (4. – 7.) med 22-24 i hver klasse. På billedet byder skolelederen Johnny W. Hansen velkommen. Johnny måtte samtidig trække sig som klubbens formand. Midlertidig konstitueret formand blev rutinerede Jørgen Ritnagel.

Der var portrætter af de tidligere førsteholdsspillere Ejgil Roland Petersen og Bent Jørgensen, bedre kendt som Støvsugeren.

En af klubbens mange dygtige ungdomstræner Yacine Hamouchene, med algeriske rødder, fortalte om sin fortid i Fremad Amager og sit syn på fremtiden i B.93. Yacine er træner for U15-holdet i Mesterrækken.

Tilsvarende interview havde bladets energiske redaktør gjort med Sune Lærkedahl Jensen, der er cheftræner for U17-holdet og akademitræner ved klubbens nye Skole-og Idrætsakademi.

Førsteholdet havde skiftet træner i sommerpausen. Den nye træner Giuseppe Favasuli, der er italiener, fortalte om sin fortid som spiller i Reggina og som træner i Ballerup, Fremad Amager, AB 70, Skjold (damer) og Ølstykke.

Veteranerne var for første gang nået helt til finalen i DBU’s landsdækkende pokalturnering. På Østerbro Stadion blev det til et knebent nederlag på 0-1 mod Horsens. Medlemsbladets referent Palle ‘Banks’ kunne fortælle om en jævnbyrdig kamp.

Tennisafdelingens Kitte Kry Bøtcher er en af de helt unge trænere med sine 23 år. Kitte skulle være med til at forbedre forholdet til de unge medlemmer.

Ren nostalgi. Tilbage til 1956 vandt juniorholdet KBU-pokalfinalen i Idrætsparken ved at slå forhåndsfavoritterne fra Frem med 4-1. Sejren blev fejret, her 58 år efter, med en frokost i klubben. Blandt deltagerne var Svend Gehrs, Jørgen Arthur Hansen, Kurt Olsen, Teddy Petersen (Tange) og Bjarne Eklund, der alle deltog i finalen.

Social ansvarlighed. Redaktøren havde en samtale med Jørgen Wenshøj og Michele Guarini, som er de to der sidste år hver købte 40% af selskabet bag klubbens divisionshold.

Redaktionsmedlemmet Christian Winther, den fortræffelige speaker på Østerbro Stadion, gjorde rede for til- og afgang på 1. senior. Tilgangen bestod bl.a. Bjørn Zabell (Birkerød), Ercan Deirbas (Birkerød), Sefa Ünsal (Birkerød) og den mest spændende, hollandske Jack Castelijns.

Miniprofiler på runde fødselsdage i årets sidste kvartal var begrænset til Jørgen Arthur Hansen (75 år) og Peter ‘Tysker’ Krøyer (50 år).

Den tidligere landsholdsspiller og professionelle i Italien og Skotland, sportsjournalisten Flemming Nielsen, havde skrevet en klumme om det gamle champagnehold, der var ret så dominerende i 30’erne.

 

November 2014. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Årets sidste medlemsblad. På forsiden den helt nye tennisbestyrelse, som var blevet valgt på årsmødet i oktober måned. Redaktøren, der også agerede fotograf, kunne fortælle om et positivt årsmøde. Ny formand blev Christian Lunøe (i midten, bagerst).

De tre nye tennisbestyrelsesmedlemmer Violeta Jaramaz Rydland, Patrick Christian Ørngreen og Niels-Henrik Jørgensen blev portrætteret på de efterfølgende sider.

Christian Winther gennemgik de første 11 kampe i 2. division i sæsonen 2014/15. Da de to 2. divisioner reduceres fra 32 hold til kun 24 hold er der ekstraordinært mange nedrykkere i sæsonen.

Torben Klarskov havde en samtale med talentfulde Sebastian Czajkowski på 18 år, der var kommet fra B1908 året før, og som havde fået sin debut på U18-landsholdet.

B.93 har fået sin flyvende hollænder lød overskriften. Sin største udfordring som medlemsbladets interviewer havde Torben Klarskov, da han skulle tale med hollænderen Jack Castelijns, som er døvstum. Så i samtalen deltog også Jacks danske kæreste Tina, som også er døvstum, samt hendes far Carsten som tolk. Tegnsprog er ikke internationalt (bortset fra fuckfingeren, red.).

Richard Lilja havde også været igennem redaktørens notesblok. Richard kom til B.93 sidste år og har træneransvaret for akademiet og for U14.

Redaktøren havde været meget aktiv og havde haft samtale med Karina Grønvall Lindgreen, som er viceinspektør på det nye B.93 Skole- og Idrætsakademi. Også de to nye elever på skolen, Ida Valentin Cronqvist og Ida Tvede Abraham havde talt med Klarskov, som også havde talt med Jørgen Bundgaard (klubbens salgskonsulent), Christian Lunøe (den nye tennisformand), Andreas Motzfeldt Jensen (træner for U13) og Martin Storm (pigefodbold).

Klubben havde haft besøg af Kulturborgmesteren Carl Christian Ebbesen (DF), som var blevet vist rundt på anlægget.

De fire midterste sider var optaget af en annonce fra BackOp-foreningen, der godt ville gøre opmærksom på sin eksistens. Foreningen var i sin tid startet af Kurt Olsen (1988) under navnet 100 mandsklubben.

Frederik Bruhn, den talentfulde målmand på divisionsholdet, var blevet interviewet af Christian Winther. Frederik var af Fanklubben blevet valgt til efterårets profil.

Flemming Nielsen havde også denne gang begået en klumme. Denne gang med overskiften ‘Det nøgne look i en kold tid’.

Runde dage i 1. kvartal 2015. Der var miniprofiler af Gerth Holm Jensen (60 år), Frits Ahlstrøm (70 år), Thomas Wiinstedt (75 år), Bjarne Eklund (75 år) og Fritz Juhl Jensen (70 år).

De næste to sider viste en oversigt over medlemmer der fylder rundt i 2015. Mange prominente navne fyldte oversigten.

Der var nekrologer over Henning Bjerregaard, der blev 87 år og Eyvind Berger, der blev 91 år.

 

Marts 2015. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden havde internationalt præg. Klubbens lukkede hold, Team Thai, prydede forsiden. Længere inde i bladet (side 36/37) kunne man læse mere om det specielle hold, der alene består af herboende spillere fra Thailand.

Chefredaktør for bladet var stadig Torben Klarskov. Redaktionen var udvidet med Andrea Balogh, der var ansvarlig for tennisstoffet.
Fodboldens årsmøde blev omtalt, dog kun med billeder af de enkelte prismodtagere. Selve referatet var lagt på hjemmesiden i november 2014.

Selskabet bag betalt fodbold havde fået en ny og moderne hjemmeside. Sportschefens første klumme fra b93prof.dk blev gengivet i bladet.

Det nye tennismedlem af redaktionen Andrea Balogh havde begået et interview med Patrick Ørngreen, der i flere år havde siddet i diverse bestyrelser indenfor tennis.

Ole Helding havde haft en samtale med Bent Andersen, den gamle måltyv, der scorede 62 mål i 92 kampe (1971/75).

Familien Levinsen, far Anders, sønnen Morten og datteren Amalie havde leveret en ny klubrekord, idet alle tre havde spillet på førsteholdet.

Medlemmer med længst medlemskab. Redaktionens statistikvrag Palle Banks, havde lavet en oversigt over de 10 nulevende med længst medlemskab. Listen blev ført af Erik Brenting (86 år), Leif Bergqvist (72 år) og Leif Rønnow (70 år). På historiesiderne kan man finde samtlige med mindst 25 års medlemskab.

Michael Hjortkjær, klubbens U19-træner, var blevet interviewet af Torben Klarskov.

Kan du huske. Chefredaktøren havde kigget på begivenheder for hhv. 10, 25, 50, 75 og 100 år siden.

Morten Hostrup, hjælpetræner for førsteholdet, var også blevet interviewet af den flittige chefredaktør.

Claus Vandborg havde skrevet om ’B.93’ere fra de gyldne tider’ som han selv er formand for. Det er for spillere fra 60’erne uanset niveau.

Morten Hemmingsen og Casper Wulff havde modtaget Børge Christensens ungdomslegat. I den anledning havde Klarskov talt med de to gode klubmennesker.

To tennisnomader kom forbi – det var overskriften på en artikel fra Andrea Balogh, der havde talt med Thom Billadeau og Alexander Lebedev, der er to amerikanske tennisnomader. Andrea havde også talt med Preben Keldsen, der udover at sidde i tennisbestyrelsen også er klubbens næstformand.

Klubbens gamle landsholdsspiller Flemming Nielsen havde skrevet en klumme, der fortalte om fodbold i gamle dage.

Runde fødselsdage i 2. kvartal. Palle Banks havde skrevet miniprofiler på Bent Olsen (70 år), Frank Rasmussen (60 år), Stig Kargaard (75 år), Erik Holm Larsen (80 år), Palle Østersø (75 år), Teddy Tange (75 år) og Leo Noer (50 år).

Samme Palle Banks havde skrevet nekrologer på hhv. Irene Petersen og Børge Christensen.

 

Marts 2015. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af det unge tennistalent Sofie Bjerringgaard på 15 år i action. Længere inde i bladet havde Andrea Balogh lavt et interview med Sofie under overskriften ’Tennis er mit pusterum’.

Lederen var skrevet af Hans Drachmann, der på generalforsamlingen i april måned var valgt til ny hovedformand. Selve generalforsamlingen havde chefredaktøren Torben Klarskov beskrevet i hovedtræk.

David Kendal fra fodboldbestyrelsen var valgt som suppleant til HB, hvor han afløste bladets chefredaktør. Og netop Klarskov havde i anledningen lavet et interview med Kendal, der i “sin fritid” er jurist Udenrigsministeriet.

Max Riis Christensen, medlem af Fodboldbestyrelsen, var også blevet interviewet af den flittige chefredaktør. Max er ansvarlig for Ungdomsafdelingen, og fortalte om tanken med at indføre et elitekontingent. Det er ikke rimeligt, at en spiller, der kun træner to gange om ugen skal betale det samme, som de spillere, er træner fire gange om ugen – udtalte Max.

Apropos talentudviklingen havde Torben Klarskov analyseret det 2015-hold som daværende talentchef Frank Nielsen havde sat i 2010. Ingen af de 11 udvalgte var i dag aktuelle på divisionsholdet. Dog havde ni af Franks hold opnået debut på førsteholdet.

Siden Fodboldbladet (nu Medlemsbladet) blev født i 2001 havde Jørgen Bundgaard stået for annoncesalget. Som et led i generationsskifte, var tennisspilleren Patrick Ørngreen tiltrådt som ny annoncekonsulent.

Den tidligere klubformand Johnny Wetterstein Hansen fortalte om opstarten af skolen, kaldet B.93’s Skole- og Idrætsakademi. Skolen havde eksisteret siden august 2014. Og det havde været en succes.

Bjarke Møller fortalte om baggrunden for, at Pigeafdelingen i fodbold var blevet stor og mægtig. Det var sket på ruinerne af FA København (det tidligere Skjold). Over 100 nye pigespillere var kommet til. Holdets træner Keld Juhl blev i samme forbindelse – også – interviewet af Torben Klarskov. Og minsandten så havde chefredaktøren også talt med tre af spillerne på U17, nemlig Sofie Svava, Sarah Jankovska og Olivia Drost (søster til Oliver fra divisionsholdet).

Kommandocentralen i tennis bestod af Steen Højlo og Hoomann Samimi. Deres daglige arbejde var beskrevet af Andrea Balogh.

Årets nostalgifest for gamle førsteholdsspillere havde deltagelse af 87 personer. En kort beskrivelse af Palle ’Banks’. Nostalgifesterne har deres egne sider under historiesiderne.

Fodbold er et kulsvierspil. Således lød overskriften på chefredaktørens samtale med Ole Flemming Hansen, der havde været medlem af klubben i 1949. Hele tre gamle holdbilleder var der blevet plads til.

Christian Winther havde lavet en beskrivelse af nogle af sæsonens (foreløbig) 11 debutanter, nemlig de fire yngste Andreas Kaltoft, Frederik Bülow, Ilir Memeti og Nicolai Olsen.

Henrik Fricke, der var anfører 1992/95, var død i en alder af bare 49 år. Palle Banks havde skrevet en nekrolog.

Runde dage i 3. kvartal. Følgende havde fået en miniprofil: Gert Jensen, Kenneth Carstensen, Per Petersen, Erik Baagøe, Robert Fugger, Jørgen Bundgaard og Ole Helding.

Endnu en gang havde chefredaktøren fremstillet et fornemt medlemsblad på 48 sider.

 

September 2015. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af Divisionsholdets nye sportslige ansvarlige Erling Bøje, cheftræner Morten Rutkjær og Frank Nielsen.

Martin Heisterberg var blevet interviewet af Palle Banks i anledning af han snart rundede sin kamp nummer 200, og nærmede sig Top-10. Den kommende sæson blev også omtalt.

Morten Rutkjær var blevet interviewet af Christian Winther i anledning af hans tiltrædelse som ny divisionstræner. Morten var tidligere spiller i klubben.

Sommeren var brugt til diverse camps både for tennis og fodbold. Fodbold havde de sidste tre år haft en Milan-Camp. Den var i år aflyst af Copenhagen Football Camp. Og det var en succes.

Den gamle back Henry Jørgensen, årgang 1936, havde haft besøg af bladets chefredaktør Torben Klarskov.

En anden tidligere divisionsspiller, polakken Janusz Haren, var blevet interviewet af Ole Helding.

Sommeren var brugt til udlandsture. U19 havde været i Belgien og U17 havde været i Italien og U10 havde været på Sydfyn.

Thomas Høegh, anføreren på Divisionsholdet, var stoppet efter 1½ år med skader. Klarskov havde talt med Thomas, der ikke var tabt for klubben. Han var tilknyttet B.93 Skole-og idrætsakademi ligesom han var fysisk træner for divisionsholdet.

Andrea Balogh berettede om tiltag i tennisbestyrelsen, der skulle optimere deres klub-og bestyrelsesarbejde. De havde haft besøg af Henning Hansen fra Sporthouse.

Kan du huske. Den faste rubrik, fortalte om tilbageblik for 100, 75, 50, 25 og 10 år siden.

Tennistalentet Marcus Gram Petersen på 14 år havde haft en samtale med Andrea. Marcus er københavnsmester i U14-rækken.

Runde fødselsdage. Hele fire markante 93’ere fylder 70 år i efterårets løb, nemlig Torben Henriksen, Erling Bøje, Paul ’Ost’ Davidsen og Palle Banks.

To gamle 93’ere var døde, nemlig Fritz Juhl Jensen (70 år) og Erik Holm Larsen (80 år). Nekrologerne var som sædvanligt skrevet af Palle Banks.

 

November 2015. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af Bo Thaysen, succesfuld tennistræner.

Lederen fra chefredaktøren bar overskriften Pay Back Time, hvor gamle medlemmer opfordredes til, at støtte klubben ved passivt medlemskab, annoncører osv.

Chefredaktøren havde været til årsmødet i tennis sammen med 35 tennismedlemmer. Formanden Christian Lunøe aflagde beretning som blev godkendt. Der var genvalg til bestyrelsen (tre var på valg).

Fodbold, divisionsholdet havde haft seks debutanter. Christian Winther havde lavet en miniprofil på debutanterne.

Bo Thaysen var en populær cheftræner. Det fortalte Andrea Balogh om.

Den gamle divisionskæmpe Flemming Mathiesen havde haft besøg af chefredaktøren. Til trods for ’This’ nærmer sig de 75 år er han stadig aktiv på Super Grand Old Master (+65 år). Og han tackler stadig igennem.

Kontrollør på Østerbro Stadion er Jørgen Pedersen sammen med familien. Jørgen startede som kontrollør for 50 år siden. Chefredaktøren havde talt med ham.

U12, drenge, havde været i England. Og det var en succesfuld tur kunne lederen Niels Møller fortælle. Også U17 havde været ude at rejse. De havde deltaget i San Remo Cup i Italien. Den nye cheftræner for U17, Anders Aaskoven, fortalte om sin fortid og om turen til Italien.

Chefredaktøren havde kastet sig over noget tennisnostalgi. I første omgang fortalte han om Axel Petersen (1897-1985), der i 1929 blev omtalt som Skandinaviens ubestridte bedste singlespiller.

Torben Klarskov havde interviewet Violeta Jaramaz fra tennisbestyrelsen. Violeta er fra Montenegro. Andrea Balogh havde talt med 19-årige Daniel Burr, der er førstemand på eliteholdet.

I anledning af at B.93 Skole-og Idrætsakademi var gået i gang med år to havde Torben Klarskov interviewet både elever og ledelsen.

Runde fødselsdage i 1. kvartal 2016. Traditionen tro var miniprofiler skrevet af Palle Banks. De udvalgte var: Lars Arnskov (50), Torben Rasmussen (50), Bjarke Møller (50), Tom Andersen (70), Erling Thrane (70), Hans Hesselberg (80), Ole Flemming Hansen (80) og Johnny W. Hansen (50).

Fire gamle 93’ere var døde. Christian Bandak (63), Aksel Kørner (87), Jørgen Voigt (89) og Thomas Wiinstedt (75).

Og så kunne man også se en oversigt over de medlemmer (fodbold og tennis), der fylder rundt i 2016.

 

Marts 2016. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden viser U11-holdet, der havde vundet et stævne i Brøndby.

Fodboldens årsmøde afholdt 10. november (Mortens aften) i restaurationen blev refereret af chefredaktøren. Dirigent var igen i år Ole Petersen.

Grand Old Master-holdet havde igen vundet KBU-turneringen. Holdets nestor Carlo Merolli havde fremskaffet en stor pokal for at fejre begivenheden.

Divisionstruppen havde traditionen tro skiftet ud i vinterpausen. Der var tilgang af Emil Farver, der vendte tilbage efter syv år i hhv. Silkeborg og AB. Også angriberen Mohammad Ali vendte tilbage. Emmanuel Ogude fra Nigeria var et andet spændende bekendtskab. På afgangslisten stod bl.a. Olcay Senoglu og Danny Mirabel.

Chefredaktøren havde været på besøg hos 89-årige Leif Bergqvist i Holte. Desværre døde Leif inden han blev 90 år. Familien godkendte at interviewet blev bragt i bladet.

Udenlandske spillere på divisionsholdet. Statistikvraget Palle Banks havde lavet en oversigt over udenlandske spillere der havde været på divisionsholdet. Resultatet var 98 spillere, flest med rødder i Makedonien og Tyrkiet.

Tennisnostalgi var denne gang nået til 2. afsnit. Hovedpersonen var Povl Henriksen, der var født i 1898 og døde i 1984.

Midtersiden var prydet med et holdbillede af U15-elitepigeholdet. Torben Klarskov havde naturligvis interviewet træneren Vinnie Baun.

Jesper Nielsen gennemgik resultaterne i ungdomsafdelingerne, piger og drenge.

Træneren for U15-mesterholdet Erdin Lijazovski havde haft stor succes. Så stor, at han blev kåret til Danmarks bedste ungdomstræner af TV 3 Sports ungdomsprogram Golazo. Klarskov havde talt med ham.

Det ideologiske indspark var overskriften på chefredaktørens samtale med Jeppe Hedaa, en af de nye anpartshavere.

Der skal være varer på hylden var overskriften på chefredaktørens samtale med Hooman Samimi, der er leder af tenniskontoret i tennishallen.

Runde fødselsdage. Minprofiler af Jørgen Ritnagel (70 år), Finn Ludo Jensen (70 år) og Flemming Mathiesen (75 år).

Nekrologer. Hele fem medlemmer var døde, Ingemann Petersen, Peter Jørgensen, Jan Ilsø, Lars Grunth og Jørgen Norsker. Som sædvanligt var nekrologerne skrevet af Palle Banks.

 

Juni 2016. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

 

Forsiden var et billede fra årets generalforsamling.Formanden Hans Drachmann holder sin første beretning. Siddende ses Preben Keldsen, Hans Bay, Christian Lunøe og Morten Hemmingsen.

Referatet fra generalforsamlingen var skrevet af chefredaktøren, som samtidig præsenterede den nye kasserer Adam Mollerup og årets leder Cathrine Ørbeck-Riis og årets 93’er Max Riis Christensen.

De to nye æresmedlemmer Erling Bøje og Jørgen Ritnagel blev præsenteret af Palle Banks, der også skrev om chefredaktør Torben Klarskov, der modtog klubbens guldnål.

Divisionsholdet havde gjort hjemmekampen mod Avarta til en festaften, hvor man havde inviteret æresmedlemmer, koryfæer, sponsorer og frivillige ledere. Det blev en succes, idet kampen blev overværet af 1.410 tilskuere (mod normalt 400).

Chefredaktøren havde besøgt Finn Ludo Jensen, der havde spillet 170 kampe på førsteholdet og efterfølgende havde været en meget anerkendt træner.
Den aktive chefredaktør havde også besøgt Jonas Klausen, der er den nye kommercielle direktør i ApS’et.

Kan du huske er en fast rubrik. Denne gang rundede man 1916, 1941, 1966, 1991 og 2006.

Tennisnostalgi var denne gang nået til 3. afsnit. Det omhandlede den tidligere tennistræner Josef Kozeluh (1890/1974).

Divisionsholdet skulle i foråret spille i Kvalifikationsrækken, en ny struktur for 2. division. De 12 hold startede med fra 5 point til 11 point. B.93 lå på forhånd nummer 5 med 8 point. Midtersiden på bladet var et holdbillede fra divisionstruppen.

Den nye sponsor Bistro Boheme blev præsenteret af Torben Klarskov.

I mesterlære hos B.93 var en artikel med landsholdsspilleren William Kvist, der er med i bestyrelsen for ApS’et.

Bo Mortensen, der tidligere havde været sportschef i tennisafdelingen, var vendt tilbage til B.93, hvor han primært skulle tage sig af de yngste tennisspillere. Martin Andersen var også nyansat, han skulle være banemand i tennis. Klubben havde overtaget vedligeholdelsen af banerne fra kommunen.

Katu Siivali Madsen var en ny grønlandsk spiller, der var kommet med i førsteholdstruppen. Han var i Danmark i forbindelse med sin uddannelse til arkitekt.

Runde fødselsdage. Miniprofiler af Jens Carl Rasmussen (60 år), Jens Ove Jørgensen (70 år), Henning Tøth (70 år), Børge Rasmussen (80 år), Eugen Pedersen (75 år) og Tommy Møller (60 år).

Nekrolog over Leif Bergqvist (89 år) og Johnny ’Horn’ Mathiassen (57 år).

 


September 2016. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et luftfoto over Svanemølleanlægget. Kommunens forslag til udnyttelse af Gasværksgrunden var omtalt og kommenteret af formanden Hans Drahmann inde i bladet.

Divisionstruppen var – traditionen tro – ændret i sommerpausen. Talentet Oliver Drost var taget til Vejle, Nico Jørgensen til Brønshøj og Mads Heidelbach til HIK. Nye var Aske Lundsgaard (Middelfart), Nicklas Granzow (HIK), Kristian Holm (Holbæk), Kristoffer Bødker (Skovbakken) og Tarik Mourhib (AB Tårnby).  Fra egne rækker kom Mikkel Mouritz, Jack Wander og Mads Walter der var hentet fra U19-truppen.

Sæsonen 2015/16 blev gennemgået statistisk. Det var ikke overraskende Palle Banks, der var bagmanden.

En del ungdomshold havde brugt foråret til internationale udfordringer. U10, U11, U14 og U15-drenge rapporterede fra de forskellige stævner.

Den tidligere A-landsholdsspiller og udlandsprofessionel Jan Højland havde haft besøg af chefredaktøren. Højland var en af stjerne på det meget stærke 1972-hold.

Emmanuel Ogude fra Nigeria var ny spiller i truppen. Det var bestyrelsesformanden Lars Lüthjohan, der havde skaffet Ogude til landet. Og han skulle vise sig at være en forstærkning af de større.

Chefredaktøren beskrev nogle af de mange øvrige hold klubben har, lige fra U13piger til Veteranholdet. Alle havde haft succes i pokalturneringen.

Tennisspilleren Cathrine Ørbeck, mangeårig ungdomsleder i klubben, havde været til samtale hos chefredaktøren.

Bryggeren fra Nørrebro. Sponsorbesøg hos Nørrebro Bryghus, der var ny sponsor og ny leverandør af øl til hjemmekampene.

Stadionspeaker på Østerbro Stadion er Christian Winther, der også er med i medlemsbladets redaktion. Siden 2011 har Christian været speaker. Han afløste Janne Kolding, der tidligere havde afløst sin far, Jørgen Nielsen, kendt som Jørgen ’Skolelærer’. Christian er en fremragende speaker, humoristisk og med en klar stemme.

Tennislegende Poul Christensen med et utal af klubmesterskaber var blevet udnævnt til æresmedlem i forbundet.

Lille Leif fra St. Croix. Klubmanden over alle, som er på besøg i Danmark tre måneder om året, fortalte om sit begivenhedsrige liv og sin lange kærlighed til B.93 (og fruen).

Tennisnostalgi var denne gang nået til 4. afsnit. Her kunne man læse om Axel Thayssen (1885/1952).

Runde fødselsdage. Miniprofil af Michael Olesen, Erik Norsker, Bent Jørgensen, Peter ’Mugabe’ Andersen og Torben Aagerup.

Nekrologer over Jørgen Arthur Hansen (76 år), Jørgen Bundgaard (80 år) og Henry Jørgensen (80 år).

 

November 2016. Medlemsblad. Redaktør: Torben Klarskov

Forsiden var resultattavlen på Østerbro Stadion fra pokalsensationen mod superligaholdet Esbjerg, som blev vundet 1-0 på mål af Emmanuel Ogude (88. minut).

Redaktøren kunne på side tre berette om et godt sportsligt år for klubben, også selvom han ved deadline ikke vidste om 1. holdet sikrede sig oprykning i sidste kamp i Fredensborg (1-0).

Årsmødet i tennis, der var foregået fredeligt, blev berettet af chefredaktøren. I forlængelse heraf havde Torben Klarskov haft en samtale med sportschefen Steen Højlo. Konklusionen var at tennisafdelingen er på vej tilbage mod toppen af dansk tennis igen. Og i forlængelse heraf havde Torben også talt med Caroline Piculell, som er pigernes førstesingle.

Her er dit fodboldliv – var overskriften på et hjemmebesøg hos legenden Arvid Christensen. Det var chefredaktøren der havde været på besøg.
Ole Ringheim, den hjemvendte dansker, var blevet interviewet af Ole Helding. Sammen var de med juniorholdet på Wembley i 1975.

Kan du huske? – omtalte denne gang årene 1916, 1941, 1966, 1991 og 2006.

Tennisnostalgien omtalte denne gang Poul Groes.

Samtale med Maria Dong Kruse, cheftræner for kvindeholdet, var interviewet af Torben Klarskov. Midtersiden var et holdbillede af det succesfulde kvindehold, der havde vundet Københavnsserien. Holdets stjernespiller Mette Perthu Hansen havde Torben også talt med.

Klubben havde modtaget en – højst uventet – arv fra Per Erik Christiansen. Det var Palle Banks, der beskrev den glædelige sag.

Et fodboldmuseum var i støbeskeen i Aarhus. Torben Klarskov havde i den forbindelse været på besøg hos initiativtageren Frits Ahlstrøm i privaten i Gilleleje.

Social Foodies, en ny sponsor, havde haft besøg af chefredaktøren.

Andreas Heimer, et ungt fodboldtalent, der var fast mand på divisionsholdet, havde Torben haft i skriftestolen.

Klubbens Copenhagen Football Camp havde været en stor succes. Allan Bisgaard fortalte om konceptet.

Jesper Nielsen fortalte om fodboldens sportslige resultater i efteråret 2016.

Runde fødselsdage, Svend Petersen (75 år), Leif Lykke Nielsen (70 år), Poul Christensen (85 år) og Jens Kampmann (80 år). Miniprofil skrevet af Palle Banks. Samtidig var der en oversigt over dem som fylder rundt i 2017, i alt 58 medlemmer.
Længst medlemskab. En Top-25 havde Erik Brenting med helt imponerende 89 år øverst. På de efterfølgende pladser kom Leif Rønnow , Ralf Bo Petersen, Henrik Lindholm og Bjarne Eklund.

 

Marts 2017. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var tre spillere, Caroline Piculell, Sofia V. Bjerringgaard og Svenja Tegtmeier fra seniorholdet i tennis.

I det nye år var redaktionen den samme med Torben Klarskov i spidsen. Der var fortsat ingen repræsentanter fra tennis. De øvrige var Ole Helding, Christian Winther og Palle ’Banks’ Jøgensen.

Fodboldens årsmøde var refereret af Torben Klarskov. Årets spiller blev Adam Emme Jørgensen. Ungdomslegatet fra Børge Strøyer Christensen gik til Henrik og Victor Surel (far og søn). Et fredeligt møde, der blev overværet af blot 40 medlemmer.

Torben Klarskov havde været til holdkamp i tennishallen.

Den allestedsværende chefredaktør havde besøgt den gamle divisionsspiller Finn Ilsø, der var en af de bærende kræfter på det legendariske 1972-hold.

Første år med det nye ApS. Formanden, advokat Lars Lüthjohan Jensen, redegjorde for det første hele år som medejer af selskabet bag betalt fodbold i B.93.

Kan du huske? En interessant gennemgang af hvad der var sket for 10, 25, 50, 75 og 100 år siden.

Tennisnostalgi. Chefredaktør havde fokus på klubbens første danske mestre i dametennis 1911/35.

Jørgen Ritnagel havde passeret 50 år som ungdomstræner og leder i klubben. Så han fik et ord med på vejen.

Lars Ringsted (danbolig) som er sponsor og Dragan Sabov som er klubhusinspektør og Claus Vandborg, som er klubbens første presse-og kommunikationschef  fik alle tre et ord med på vejen.

Nydanskere mødes til fodboldtræning. Et projekt, som blev ledet af den tidligere førsteholdsspiller Mikkel London.

Runde fødselsdage. Jørgen Finkelstein (75 år), Jon Bremerskov (70 år) og Ole Gade Lorentzen (75 år). Miniprofilerne var skrevet af Palle Banks.

Erling Thrane (70 år) og Ole Mortensen (83 år) var begge døde. Nekrologerne var skrevet af Palle Banks.

 

Juni 2017. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Generalforsamlingen blev afholdt 25. april på Slottet i cafeen. Der var ikke noget drama på tapetet, så den havde kun samlet 50 medlemmer. Dirigent var Ole Petersen. Startede traditionen tro med at mindes afdøde: Jørgen Bundgaard, Jørgen Arthur Hansen, Henry Jørgensen, Erling Thrane og Ole Mortensen.

Årets leder blev Morten Hemmingsen, formand for fodboldafdelingen. Årets B.93’er blev Ole Ringheim. Og så var der tre der fik klubbens guldnål, nemlig Ole Petersen, Jens Kolding og Klaas Muitzelaar. Længere inde i bladet portrætterede Palle Banks de tre nye ’gulddrenge’.

Guld, sølv og bronze. De tre nulevende med længst medlemskab var Erik Brenting (89 års medlemskab), Leif Rønnow (72 år) og Ralf Bo Petersen (70 år). De to første er velkendte, den sidste Ralf Bo blev meldt ind samme dag som han blev født. Hans far var kassereren Ove Petersen.

Jørgen Hansen (Combifragt) var tilbage som sponsor i klubben. Efter han i 2005 havde solgt sit firma var karenstiden på fem år udløbet. Og nu havde han startet et nyt fragtfirma op, Nordic Transport Group, og det firma var blevet sponsor i klubben.

U12-drenge havde deltaget i future Cup (Gøteborg) og U17-drenge havde deltaget i en turnering (Italien) og U18 pigerne været på påsketur i Madrid. Chefredaktøren havde interviewet nogle af deltagerne.

Jonas Berg, ung fodboldspiller i B.93. Jonas fortalte om overgangen fra ungdom til senior. Jonas kom sammen med Nicolai Olsen fra Bornholm til B.93.

Tennisnostalgi 7: Omhandlede de bedste herrespillere i mellemkrigsperioden, med spillere som Aage Madsen, Harald Waagepetersen, Erik Tegner og Olaf Lindstrøm.

Da B.93 i 1963 rykkede op i 1. division efter en sejr på 3-0 scorede Lindy Olsen to mål. Chefredaktøren havde besøgt Lindy i hans sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Bo Mortensen, tennistræner, fortalte om livet i tennisafdelingen.

Fluefanger anno 2017. Chefredaktøren havde interviewet divisionsholdets målmand Ronni Raun, som var en af nøglespillerne på 1. holdet.

Runde fødselsdage: Leif Rønnow (85 år), William Splidsboel (70 år) og Finn Jacobsen (75 år). Alle tre var omtalt af Palle Banks.

 

September 2017. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af truppen på det succesfulde 1. divisions damehold.

Martin Heisterberg, anfører på divisionsholdet, var blevet interviewet af Torben Klarskov. Heister er med sine 254 kampe på 1. holdet kravlet op i Top-10 over flest førsteholdskampe gennem tiden.

Sommercamps, afholdes både af tennis-og fodboldafdelingen. Chefredaktøren havde været på besøg med sit kamera.

Forberedelse af 125 års jubilæet i maj 2018. Udvalget bestående af Torben Klarskov, Jørgen Ritnagel, Stig Hansen, Claus Vandborg, Pale Banks, Bo Mortensen Steen Højlo og Hooman Samimi havde holdt møde i tennishallen.

Mads Øland, tidligere 1. holdsspiller i B.93, er ofte i medierne som direktør for Spillerforeningen (feriepenge, konflikter med DBU m.v.). Chefredaktøren havde besøgt Mads.

Den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Jan Bartram, spiller tennis i B.93. Han var blevet interviewet af chefredaktøren.

Den populære bagside på Politiken ’At tænke sig’ redigeres af Ole Rasmussen. Han gav sit bud på, at få flere tilskuere på diverse stadions. Svaret: Længere pølser skal lokke folk til fodbold.

Rasmus Skovby, træner for dameholdet, gav sit bud på efterårssæsonen.

Tennisnostalgi 8: Omhandlede nogle af de danske mestre i herredouble i perioden 1911/40. Og nogle af damerne i samme periode.

Steen Clemmensen, gammel 93’er, var vendt hjem efter mange år i New York (spedition). I den anledning havde han haft besøg af chefredaktøren.

Kurt Nielsen, bedre kendt som Kurt ’Sejerø’, spillede 30 kampe/0 mål (1962/63). Han havde – også – haft besøg af chefredaktøren.

Henrik Nielsen, der i 1987 blev solgt til AEK Athen, havde også haft besøg af chefredaktøren. Henrik var den første spiller, der skaffede penge i klubkassen, idet salget indbragte omkring 100.000 kroner.

Kan du huske? Chefredaktøren fortalte hvad der var sket for hhv. 10, 25, 50, 75 og 100 år siden.

Sune Lærkedal Jensen var den nye træner for divisionsholdet. Ham havde chefredaktøren – naturligvis – også haft en samtale med.

Sæsonen 2016/17 blev gennemgået statistisk af – ikke overraskende – Palle Banks, der har ført klubstatistik de sidste 40 år.

Runde fødselsdage: Sven-Erik Jensen (70 år) og Torben Klarskov (70 år). Miniprofiler var skrevet af Palle Banks.

 

December 2017. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et fællesbillede af 2. holdet, der var ved at bygge et nyt hold op.

Nicolai Olsen blev verdenskendt i Danmark, da han i forårets hjemmekamp mod Brabrand (2-1) scorede til 1-0 efter 6,6 sekunder. Bornholmeren har udviklet sig til en af nøglespillerne på divisionsholdet.

Nordea Fonden havde skænket 100.000 kroner til et projekt om indretning af en lektiecafé. Café-udvalgets formand Jens Kolding var den glade modtager.

Der var oprettet en jubilæumsfond i anledning af det kommende 125 års jubilæum. Et barometer viste, at der var indkommet kr. 33.500,-. Målet var kr. 125.000,-.

Den flittige chefredaktør havde talt med forskellige ungdomstræner (drenge og piger) om kommende talenter årgang 00-02.

Jens Kolding havde været i vridemaskinen hos chefredaktøren.

Tennisnostalgi 9: Omhandlede tennisspillere fra 40’erne, hvor de to største havde været Henning Wiig og Milly Vang Nielsen.

Simon Carstensen var manden bag genopbygning af 2. holdet. Han forklarede Torben Klarskov om projektet.

Danske Bank blev storsponsor i B.93 i starten af året. Chefredaktøren havde været på besøg i den lokale afdeling på Trianglen hos chefen Michael Egholm Olsen.

Den venlige mand fra Brønderslev, således blev Kaj ’Boll’ Christensen betegnet i overskriften. Og det er meget passende. Kaj Boll, der er 83 år. Har ingen fjender. Og han er stadig holdleder, nu kun for +70-holdet.

Hiwa Samimi er meget aktiv i tennisafdelingen ligesom hans bror Hooman Samimi De kommer fra Irak.

Runde fødselsdage: Svend Boelsmand (70 år), Jørgen ’Luffe’ Petersen (70 år), Freddie Birtø (85 år) og Leif Clemens Pedersen (80 år). Miniprofiler begået af Palle Banks.

 

 

Marts 2018. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af Slottet taget af Johan Neve (tennisafdelingen). Samme billede var også forsiden på klubbens 125 års jubilæumsskrift.

Der havde været årsmøde i tennis og i fodbold. Den flittige chefredaktør Torben Klarskov refererede fra begge møder, som havde været udramatiske og med et fåtal medlemmer.

Danny Jung, den nye træner for 1. holdet (herre), blev portrætteret. Danny har tidligere været divisionsspiller og træner i B.93, som er hans ungdomsklub. Et populært valg.

Kan du huske. Redaktøren beskrev hvad der var sket i 1893, 1918, 1943, 1968, 1993 og 2008.

Ole Hans Jensen på 72 år, var et tidligere meget aktivt tennismedlem i klubben. Torben Klarskov talte med ham om gamle dage.

Fodboldpigerne havde nogle talentfulde årgange. Tre af disse, Selma Svendsen, Sofie Bredgaard og Daniella Diaz havde fået deres landsholdsdebut. Bladets chefredaktør fik en samtale med pigerne.

Også tennis havde nogle talenter bl.a. Caroline Piculell og Sofie Bjerregaard. Også dem havde Torben Klarskov talt med.

U17-drenge (2. hold) havde vundet rækken (Elite Øst-rækken) efter en dramatisk slutkamp. Holdlederen Jacob Nielsen havde beskrevet den sidste dramatiske kamp. Og midtersiden var et holdbillede af succesholdet.

Tennisnostalgi var nået frem til 1950’erne med bl.a. Lise Kaae Sørensen og Niels Knudsen.

Jubilæumsfonden var oppe på kr. 64.000,-. Målet var at runde kr. 125.000,-. Der var endnu et par måneder til at ramme målet.

En fynbo kom til B.93. Redaktøren havde talte med Peter Jensen (årgang 1944), i daglig tale ’Peter OB’.

Lejevikar er et af Danmarks ældste vikarbureauer. Firmaet blev præsenteret i anledning af, at de var blevet sponsor for divisionsholdet (fodbold).

Klinik er flyttet ind i Pavillonen. Chefredaktøren havde talt med en af indehaverne Simon Lübecker. Et nyt spændende samarbejde.

Runde fødselsdage indeholdt omtale af Kim Svensson (60 år), Jørgen Campbell (75 år), Per Jürgensen (75 år), Erik Andersen (80 år), Erik Brenting (100 år) og Carsten Jørgensen (60 år).

 

Juni 2018. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et billede af chefredaktøren Torben Klarskov, der overrækker formanden Hans Drachmann et bevis på, at der var indbetalt kr. 125.000,- til jubilæumsfonden.

Lederen og bladet generelt var i 125 års jubilæets tegn. Om formiddagen var der en velbesøgt reception på Slottet, om eftermiddagene vandt herre- og dameholdet deres turneringskamp på Østerbro Stadion. Om aftenen var der 162 til jubilæumsfesten som foregik i et stort telt på terrassen.

Generalforsamlingen fandt sted 24. april. Palle ’Banks’ var debuterende dirigent. Årets 93’er blev Bjarke Møller, der havde gjort meget for dameholdet. Årets ledere blev det såkaldte Caféudvalg, der primært bestod af Jens Kolding, Flemming Lauenborg, Benny Gerneke og Ole Ringheim.

Nye æresmedlemmer. På generalforsamlingen blev udnævnt to nye æresmedlemmer, nemlig Klaas Muizelaar (tennis) og Torben Klarskov. Og så fandt man også en ny kasserer. Peter Lysdahl afløste Adam Mollerup. De to nye æresmedlemmer blev portrætteret på bladets side 27/28 af Palle Banks.

Klubbens kommercielle direktør (siden efteråret 2017) fortalte om sig selv og sit arbejde.

Flemming Lauenborg blev portrætteret af Torben Klarskov under overskriften ’Nørrebrodreng med kæmpe lidenskab for fodbold’.

Erik Brenting havde været medlem i 90 år den 1. april. Det er formentlig verdensrekord. Samtidig fylder han 100 år den 9. juni. Formanden Hans Drachmann havde aflagt Brenting et besøg med blomster og chokolade.

Sebastian Bienkowski, der er 47 år gammel, er ansvarlig for tennisbanerne. Et job der tidligere var placeret hos kommunen. Sebastian, der er polak, flyttede til Danmark i 2006.

Årets nostalgifest for tidligere førsteholdsspillere og ledere var den syvende i kongerækken. Der var 75 deltagere og arrangementet var igen en succes.

Hvilken herlig dag var overskriften på Klarskovs gennemgang af jubilæumsdagen.

Tennisnostalgi kapitel 11. Denne gang var vi nået til 1960’erne og 1970’erne hvor hovedpersonerne var Arne Lund, Gitte Grage og Anne-Mette Sørensen.

Oldboys-afdelingens historie. I gamle dage (1942) var der kun en oldboysrække. I 1977 blev den suppleret med en veteranrække (+40 år). Og så gik det ellers slag i slag. I dag er der otte rækker, den ældste for spillere fyldt 70 år.

Frederikke Nørgaard havde taget plads i tennisadministrationen ved siden af Bo Mortensen og Hooman Samimi. Også det havde Klarskov spottet og omtalt.

U13 (drenge) havde været i Prag og U15 (drenge) havde været i Gøteborg. Turene blev beskrevet.

Runde fødselsdage i 3. kvartal. Miniprofiler af Ninette Troensegaard (60 år), Henrk Lindholm (80 år), Henrik Dreiager (60 år), Ole Stig Sørensen (70 år), John Skovsdahl (60 år), Claus Vandborg (60 år) og Kim ’Fupz’ Aakeson (70 år).

Nekrolog på Flemming ’Bejs’ Jensen, der var død som 64-årig efter længere tids sygdom.

 

 

September 2018. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et usædvanligt hold, nemlig et fælleshold med Brønshøj (i B.93-trøjer). Holdet havde deltaget i VM for +70-spillere. Arrangementet blev afholdt på AB’s anlæg i Bagsværd. Og fællesholdet vandt VM-sølv, efter at have tabt til et japansk hold (0-1) i VM-finalen.

I lederen kunne redaktøren Torben Klarskov fortælle, at han gik på pension. Han sluttede med ’jeg håber, at andre vil gribe tilbuddet om at fortsætte med bladet, som jeg stadig mener, har en vigtig mission i klubben’.

Damernes træner for 3F-holdet Jessica Rodriguez fortalte om sin fortid og forventningerne til holdets første sæson i landets fornemste række.

Sæsonen 2017/18 (herre) blev gennemgået af Palle Banks, så der var en masse tal og statistik.

B.93 havde haft besøg af et hold af unge spillere fra Saint Croix. Mellemmand for besøget var naturligvis Leif Clemens Pedersen 93’er bosat på den eksotiske ø.

Carlo Merolli fortalte om sin fortid og øjeblikkelig status. Carlo er en meget engageret 93’er og vinmand.

Kan du huske, som bringes med jævne mellmrum var skrevet af redaktøren. Årene 1893, 1918, 1943, 1968, 1993 og 2008 blev omtalt.

Patrick Mtiliga, tidligere 93’er og landsholdsspiller, var tiltrådt som sportsdirektør i B.93. Klarskov havde taget en samtale med ham.

Tennisnostalgi 12, indeholdt profiler af Lone Vandborg og Morten Christesen og en samtale med Poul Christensen, far til Morten.

U13-holdet var meget talentfuldt. Træneren Kim Trier Emanulsen fortalte om sin tilknytning til B.93.

Erik Brenting, klubbens ældste medlem, fyldte 100 år den 9. juni. Chefredaktøren havde været på besøg. Brenting har været med i 90 år, og det var halvfems år.

I kølvandet på Martin Heisterberg var stoppet på divisionsholdet havde han oprettet et lukket hold med gamle 1. holdsspillere. Palle Banks havde i samme forbindelse omtalt ’Heisters’ 278 kampe for B.93. Han ligger nummer fire på listen over flest kampe.

Runde fødselsdage i 4. kvartal indeholdt omtale af Erik Preben Hansen (80 år), Tommy Andersen (80 år), Torben Ernst (60 år).

 

 

November 2018. Medlemsblad. Chefredaktør: Torben Klarskov

Forsiden var et holdbillede af U11-drengeholdet, fremtidens hold.

Dette var så redaktørens sidste blad. På side tre kunne formanden Hans Drachmann meddele, at der var fundet en ny redaktør, nemlig Mads Mazanti der tidligere havde været holdleder for divisionsholdet.

Årsmødet i fodbold var afholdt allerede 18. september. Referenten Palle Banks fortalte om hvad de kun 35 tilhører var blevet præsenteret for. Grundet fodboldens dårlige økonomi var der kontingentforhøjelse på tapetet.

Portræt af fem nye spillere, alle med udenlandsk baggrund, nemlig Conrado, Kemson, Godwin, Samuel og Luc Fatton. Sportschefen Frank Nielsen havde lavet en aktuel status for divisionsholdet.

William Kvist, der havde siddet i ApS-bestyrelsen havde skrevet en bog ’Jagten på frihed’, som Torben Klarskov anmeldte.

En anden boganmeldelse var skrevet af Palle Banks. Bogen var skrevet af Niels Idskov og omhandlede danskere i Ajax Amsterdam. Det mest interessante for klubben var omtalen af Tom Søndergaard, den første danske i Ajax.

Pigefodbold i B.93 var en succes, det fremgik af Klarskovs gennemgang. Og han havde også lavet et interview med Lars Møller, pigernes talentchef.

Anders Aaskoven, overordnet ansvarlig for U13-U15 drengeholdene, kunne fortælle om nogle gode årgange.

Torben Klarskov, den afgående redaktør, fortalte om medlemsbladets historie. I perioden 1914/41 udkom et årsskrift omhandlende fodbold, tennis og cricket. Det første egentlige medlemsblad kom i 1942, og er udkommet siden, med enkelte bomb på vejen.

Tennisnostalgi 13, omhandlede primært diverse holdmesterskaber som B.93 havde vundet, både inden- og udendørs.

Adam Emme Jørgensen, som kun har spillet i B.93, er divisionsholdets nye viceanfører. Han fortalte om sin karriere.

Klarskov havde også talt med Jørgen ’Ost’ Jensen, en af klubbens mest aktive. Det er måske fordi han er to personer, én på banen og én udenfor. Begge hans sønner Daniel og Niclas var A-landsholdsspillere.

Leif Kronholm var en af de store profiler i 70’erne (230 kampe). Han var død som 73-årig. Vor nekrologmedarbejder Palle Banks fortalte om Leif.

Da det forventes, at Palle Banks stopper sammen med Torben Klarskov, blev runde fødselsdage i hele 2019 omtalt med miniprofiler.

 

 

Marts 2019. Medlemsblad. Chefredaktør: Mads Mazanti

Bladet havde skiftet chefredaktør. Efter ni år på posten havde Torben Klarskov overladt roret til Mads Mazanti, der havde været holdleder for 1. holdet i mange år, og også var fast referat fra divisionskampene. Både Torben Klarskov og Palle ’Banks’ var fortsat en del af redaktionen.

Formanden Hans Drachmann gav et indblik i en masterplan for bedre klubhus og anlæg. Kontoret havde allerede fået en grundig ansigtsløftning, det samme gjaldt restaurationen med tilhørende lektiecafé. En plan var også at udvide tennishallen og omlægning af fodboldbanerne.

Tennisafdelingen havde gyldne tider. Bo Mortensen, fra den daglige ledelse fortalte om planer og ambitioner.

Fanklubbens leder Brian Nehm fortalte om kommende planer og aktiviteter. Fanklubben havde i øvrigt vundet DM i indendørs fodbold for fanklubber. I finalen, der blev spillet i Helsingørhallen, blev AGF besejret med 4-2 under ledelse af den tidligere divisionstræner Kim Splidsboel.

Martin Heisterberg, der var stoppet på 1. holdet i 2018, stod bag et lukket seniorhold med gamle divisionsspillere. Holdet havde suverænt vundet Serie 2 og rykket op i serie 1.

Jeppe Erenbjerg, 18 år, var rykket op på 1. holdet. En af klubbens mange unge talenter, som blev interviewet af Mads Mazanti.

U13-holdet var meget talentfuldt. Ved at spillet uafgjort mod Brøndby var holdet blevet københavnsmester. De unge blev trænet af Kim Trier. I februar måned var holdet på træningsophold i Tyrkiet, som også blev beskrevet af Kim Trier.

I mange år havde Erling Bøje og Frank Nielsen været omkring divisionsholdet, hvor de havde været ansvarlig for den sportslige ledelse. Makkerparret havde nu besluttet, at stoppe som aktive. De havde begge gjort en usædvanlig indsats.

Damefodbold i B.93 var blevet omstruktureret i form af et separat selskab (B.93 Q ApS), som stod for den daglige drift. Leder af selskabet var Sharon Barir, hustru til Lars Lüthjohan Jensen, som var chefen for moderselskabet (B.93 ApS).

Bladets faste nekrologskriver Palle Banks havde haft travlt. Flemming Nielsen (84 år), Erik Gynild (76 år) og Ole Jensen (67 år) var alle døde. De tre havde været divisionsspillere, og Gynild tillige divisionstræner.

 

Juni 2019. Medlemsblad. Chefredaktør: Mads Mazanti

Forsiden var et billede af Pernille Marcussen, som netop var tiltrådt som klubchef. En nyoprettet stilling, hvor der havde været over 40 ansøgere. Den 50-årige Pernille blev den foretrukne. Et langt interview med chefredaktøren på syv sider viste, at der var nok at tage fat på.

Generalforsamlingen var blevet afholdt 23. april. Formanden Hans Drachmann indledte med bestyrelsens beretning. Medlemstallet på 3.227 er historisk højt. Medlemmers antal er ligeligt fordelt på fodbold og tennis. Økonomisk havde tennis igen et flot resultat. Modsat halter det noget med fodbold, der også havde været udsat for et økonomisk bedrag på 194.000 kroner. Og så var det første år, at der blev udbetalt fra jubilæumsfonden etableret ved klubbens 125 års jubilæum. Den heldige vinder var Palle Banks (tak).

Triers Trolde var en fortsættelse af forrige blads omtale af klubbens talentfulde U13-drenge, som nu ikke længere spillede 8-mands, men 11-mands. Holdet var konstant udsat for talentfiskeri, men indtil videre uden held.

Divisionsholdet herre. Det var lykkedes, at slutte i top-6 efter en slutspurt med sejre i de sidste fire kampe. Mads Mazanti havde talt med cheftræneren Danny Jung om halvsæsonen.

Tim Berggren havde afløst Nicolai Kaas Nordstrøm (som var gået til DBU), som kommerciel direktør i ApS’et (betalt fodbold). Mazanti havde haft en samtale med Berggren.

U14-drenge sejrede i det svenske. Ala Mohammeds talentfulde drenge havde stor succes i Future Cup, som var afviklet i Gøteborg. I finalen blev Fredericia besejret med 3-0.

Henrik Lindholm var død 80 år. Derved havde klubben mistet en af sine helt store ledere. Henrik havde bl.a. været kasserer i 1968/72 og 1982/98. Derudover havde Henrik et utal af andre lederposter. Henrik blev i 1998 udnævnt til æresmedlem. Det var klubformanden Hans Drachmann, der havde skrevet nekrologen.

 

September 2019. Medlemsblad. Chefredaktør: Mads Mazanti

Forsidebilledet var af sørgelig karakter. Joel Donde fra fanklubben var død i en alder af bare 33 år. Han blev ramt af et hjertetilfælde under en ferie på Christiansø. Han efterlader sig en gravid kæreste og en datter. Fanklubbens formand Brian Nehm havde skrevet en nekrolog i bladet.

Interview med Lars Møller og Anders Vang, der var leder og træner for dameholdet, der kæmpede for at komme tilbage til den bedste række igen.

Den tidligere 1. holdsspiller og cheftræner, Morten Rutkjær, var tilbage i klubben, nu som assistent træner for divisionstræneren Danny Jung. Og det var han meget begejstret for.

Den meget aktive skribent, chefredaktør Mazanti, havde taget temperaturen p tennisafdelingen med overskriften ’Grushajernes storhedstid’.

Mazanti havde også et indlæg med en samtale med Martin Jensen, der er talentchef for akademiholdene (U13, U14, U15, U17 og U19).

Den aktive vinhandler Carlo Merolli havde et indlæg om klubbens status. Han pegede på syv forskellige områder, hvor han foreslog nogle interessante tiltag.

Mazanti havde også været til ’B.93 Football Camp’, der var en stor succes med næsten 200 deltagere.

Triers Trolde var 3. kapitel om det talentfulde U14-hold, der af DBU var blevet rykket en række ned til den næstbedste række. Det var en katastrofe og helt urimeligt.

Claus Vandborg fortalte om facebookgruppen ’De Gyldne’, som han var både stifter af og formand for. Foreningen gav i foråret et sponsorat på 20.000 kroner til nogle ungdomshold.

Ala Mohammad er klubbens nye ungdomsudviklingstræner. Han har tidligere været ungdomstræner, så han er så langtfra et nyt ansigt.

Sæsonen 2018/19 – et statistisk tilbageblik. Det var ikke overraskende Palle ’Banks’, der havde lavet dette tilbageblik.

Tommy Andersen, klubbens tidligere målmand, var død i en alder af 80 år. Han fik kampe på U19 og U21-landsholdene, og opnåede 29 kampe på divisionsholdet, inden han blev halvprofessionel i Schweiz. Nekrolog var skrevet af hans målmandskollega Palle ’Banks’.

 

November 2019. Medlemsblad. Chefredaktør: Mads Mazanti

Forsiden var fra ungdommens efterårscamp, hvor vejret ikke var det bedste.

En lukket fest var overskriften på den flittige chefredaktørs klumme, hvor han kom vidt omkring.

Fra udendørs til indendørs. Mazanti havde været på besøg til tennisafdelingens klubmesterskaber.

Fodboldafdelingens forholdsvise nye medlem af bestyrelsen, Emil Bille, fortalte om herreseniorafdelingens udfordringer med dårlige resultater for mange af holdene. Eksempelvis er 2. holdet nede i serie 2. Før i tiden var B.93 fast deltager i DS.

Tennisafdelingen havde været vært for en international turnering. Turneringen var for U14-spillere. Klubbens talent Zoe du Pasquier Jensen, der var topseedet, nåede frem til kvartfinalen.

Steen Granager-Simonsen var klubbens (ApS) nye kommercielle chef. Han var den tredje direktør i 2019, men han havde stor tiltro til jobbet.

DBU’s landspokalturnering var startet i sæsonen 1954/55. Torben Klarskov gennemgik B.93’s resultater i turneringen frem til sæsonen 1981/82, hvor det suverænt største resultat blev opnået, finalesejr over B.1903 med 3-3 og 1-0 i en ny kamp. Gennemgangen fortsætter i næste numre.

Dameholdet havde i efteråret knust al modstand og havde kvalificeret sig til oprykningsspil i foråret 2020. Det betød, at B.93 havde muligheden for igen at vende tilbage til den kvindelige superliga.

Nyt klubsamarbejde med FCN. Klubben (ApS) havde med Patrick Mtiliga i spidsen indgået en samarbejdsaftale med FC Nordsjælland om udveksling af talenter – begge veje. Det bliver spændende at følge.

Poul Zølck er en af klubbens største legender, både som spiller og som ungdomstræner og ikke mindst som person. Torben Klarskov fortalte om Zølck, der hele sit voksenliv boede sammen med sin søster.

Triers Trolde var nu nået frem til 4. kapitel, nu med overskriften ’En Ferrari blandt folkevogne’.

Torben Aagerup var død. Han blev 82 år. Torben var trods sin alder en af dem der dømte mest for DBU København. Han dømte også klubbens to ældste hold (+65 og +70-holdene). Palle Banks havde skrevet nekrologen.

Runde fødselsdage i 2020 var en oversigt over dem som fyldte 30-80 år.

 

Skrevet af Palle “Banks” Jørgensen.