Vælg en side

Jeg oplever, at B.93 bliver en livslang relation.

Den udvalgte til 93’eren denne gang er Peter Bo Hansen, der er født 31. januar 1964. Peter spillede 139 kampe og scorede 28 mål for B.93 i perioden 1992 til 1997. Han startede sin fodbold i Viborg, hvor han både spillede som ungdomsspiller og fire år som senior. Derefter tog hans fodboldkundskaber ham til Herfølge og Bk. Frem, før han kom til B.93.

Peter Bo var en teknisk god spiller, der normalt huserede på midtbanen, men senere blev han rykket ned i forsvaret, hvor han vel nærmest optrådte som libero.

Peter Bo debuterede som 28-årig i 1992, hvor modstanderen var Hvidovre IF på Østerbro Stadion i 2. division øst, hvor han faktisk blev matchvinder i 1-0 sejren. Det er værd at bemærke, at Torben Rasmussen (Lieberoth), Jan Jacobsen, Michael Nielsen (Beck)Flemming Jørgensen, Danny Jung og holdets træner Erling Bøje fra dengang alle har optrådt som ugens profil i 93’eren.

Peter Bo er i dag selvstændig IT-konsulent. Han er ugift og har aldrig fået børn, men har en dejlig kæreste.

Grunden til jeg er i B.93
Efter fire år i den bedste række, i henholdsvis Herfølge og Bk. Frem, havde jeg efter 1991-sæsonen – efter utallige skader og tre knæoperationer – egentlig bestemt mig for at neddrosle fodboldkarrieren. Jeg var samtidig blevet færdiguddannet Datamatiker og havde fået et fuldtidsjob.

Da jeg en kold januaraften i 1992 kom hjem efter en løbetur rundt om Gentofte Sø, ringede fastnettelefonen. Det var Erling Bøje, som mente at han nok kunne bruge mig til et eller andet i B.93. Han lokkede blandt andet med et gensyn med flere af mine tidligere holdkammerater fra Bk. Frem. Jeg kunne mærke, at topfodbold stadig trak lidt i mig, og efter et positivt indledende møde med teamchef Sving-Jørgen i klublokalerne på Østerbro Stadion, takkede jeg ja. Og det har jeg aldrig fortrudt.

Det jeg holder mest af ved B.93
Uden tvivl kammeratskabet og de sociale relationer. Vi præsterede ret godt sportsligt i de seks år jeg spillede i klubben, og dér var det sociale miljø på og omkring holdet – og i klubben generelt – i høj grad medvirkende.

Jeg oplever, at B.93 bliver en livslang relation. Og det er dejligt fra sidelinien at følge med i den store indsats fra de mange ildsjæle, som skaber rammerne for det, så for eksempel også gamle/tidligere spillere i dag stadig føler sig velkomne i klubben.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der er adskillige kandidater, og generelt har jeg næsten kun positive oplevelser at se tilbage på. Hele 100-års jubilæumssæsonen var en stor oplevelse.

Udover de mange jubilæumsarrangementer fejrede vi blandt andet også Gitte Arnskovs 30-års fødselsdag, inden vi på fornemmeste vis sluttede sæsonen af med en oprykning til 1. division.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Selv om jeg er fyldt 60 år, tror jeg ofte, at jeg er 30 år.

2 … Mine jyske venner tror jeg er københavner, mens mine københavnske venner tror jeg er jyde. Jeg er født i København, og er flyttet frem og tilbage flere gange. Jeg bor i dag i Århus, og hvis jeg bliver hængende lidt længere her, kan det vel ende med at blive en 50/50.

3 … Savner at spille (gammelmands)fodbold, men det har bentøjet og min læge for længst sat en stopper for. Min sidste optræden på banen var en veteran pokalkamp for Skovshoved i 2017, hvor jeg stod på mål.

4 … Er glad for at jeg spillede elitefodbold i 80’erne og 90’erne og ikke i dag. Gamet er blevet alt for kommercielt og mindre folkeligt, og spillet for videnskabs- og databaseret og mindre kreativt og frigjort.

5 … Planlægger at bruge den sidste tredjedel af mit liv på at rejse mindst lige så meget som Gitte A., og måske endda bosætte mig i udlandet i perioder.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.