Vælg en side

I dag – den 27. februar – fylder Freddie Birtø 90 år.

Freddie Birtø er født og opvokset i Nakskov, så egentlig pudsigt han skulle blive en af B.93 mest markante ledere. Freddie, der ikke var medlem af klubben, var en flittig tilskuer til 1. holdets kampe. Han var utilfreds med indholdet af kampprogrammet, og besluttede sig for at skrive et brev til klubbens bestyrelse, og så blev Freddie selvfølgelig valgt som ny redaktør af kampprogrammerne. Det var i midt 80’erne.

Freddie var en dygtig redaktør af programmet i 13 år (1985/97), og allerede fire år efter blev han også redaktør af medlemsbladet. Det var han så i 12 år (1989/01). Det næste trin var logisk for de fleste, da han blev valgt ind i Hovedbestyrelsen, hvor han sad i ni år. Freddie var et seriøst og hårdtarbejdende medlem af The Fab Four, som visse kaldte Hovedbestyrelsen dengang.

Det var dengang en svær periode for B.93, ikke mindst de mange forhandlinger med Københavns Kommune om klubbens udflytning fra Stadionbygningen til Svanemølleanlægget. Freddie var samtidig chefredaktør for klubbens store 100 års jubilæumsskrift, og senere for tillægget ved 110 års jubilæet.

I 2002 havde klubben store problemer, og som en konsekvens heraf udkom medlemsbladet ikke længere. Freddie var dog klar med et forslag til Fodboldbestyrelsen om at man lavede et rent fodboldblad.

Freddie var i 1999 med til at starte Kulturudvalget og i 2005 fik han, som den første i B.93, klubbens nyindstiftede Fortjenstnål (guldnål), og Freddie blev fortjent æresmedlem i 2010.

Han var indtil for nogle år siden fast gæst, når 1. holdet spillede på Østerbro Stadion. Freddie har hele sit voksenliv boet i Vallensbæk, og han har været medlem af B.93 i over 40 år.

Hele B.93 ønsker tillykke med de 90 år til Freddie Birtø.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Freddie Birtø, der modtager hyldest af formand Hans Drachmann ved generalforsamlingen 26. april 2022: Klaus B. Johansen.
Portrætfoto er fra B.93’s arkiv.