Vælg en side

Medlemsblade 2000 – 2009

Næsten alle Fodboldbladene fra 2002 og frem findes i deres fulde længde som PDF’er i Medlemsbladets arkiv

 

Marts 2000. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet er fra tennishallen, hvor Dina Garcia er i gang med at træne nogle juniorer.

Som de tidligere år udkom der fem blade, og Freddie Birtø var stadig redaktør. Han var helt alene i de fire første numre. Først i årets sidste blad blev tennis repræsenteret af Andrea Balogh.

Nyt fra Hovedbestyrelsen. Der var ansat en ny direktør for A/S’et. Det var 42-årige Finn Kokholm, der tidligere havde arbejdet sammen med divisionstræneren Christian Andersen i AB, hvor han var medstifter af Erhvervsklubben. Kokholm, civilingeniør og HD i marketing, havde været direktør for Egon Cakes A/S. I B.93 afløste han Henrik Engel, der havde fået job i KPMG. Sammen med Ole Axboe, stadionchefen, var Kokholm ved at undersøge muligheden for at opføre en sponsorlounge på Østerbro Stadion. Henrik Meyer, eller bare Meyer, var blevet ansat som altmuligmand i klubben.

Bjarne Eklund fyldte 60 år den 18. marts. I den anledning havde redaktøren lavet et miniportræt af den tidligere 1. holdsspiller, der var adm. direktør for Danmarks Turistråd.

Overgangen til det nye århundrede havde i B.93’s Museumsudvalg (nu: Kulturudvalget), givet anledning til den debat om det seneste århundredes største profiler på både fodbold- og tennissiden. På fodboldsiden faldt valget på Michael Rohde foran Fritz Tarp. For tennis vedkommende faldt valget på Morten Christensen i kamp mod Axel Petersen og Henning Wiig.

Tennis. I DM for hold, indendørs, havde B.93 vundet grundspillet, og valgte at spille semifinale mod Skovbakken. Efter en sejr på 4-2 var holdet klar til finalen, som var mod KB, hvor det blev til et nederlag på 1-5. B.93’s hold var: Nicklas Timfjord, Patrik Langvardt, Nikolaj A. Hansen, Michael Ruby/Thomas Booker, Anja Kostecki og Maiken A. Pape.

Divisionsholdets anfører Thomas Madsen så lyst på forårssæsonen, hvor B.93 skulle jagte en af de to oprykningspladser til superligaen. Holdet havde mistet den stærke midtforsvarer Jonny Laursen, der skulle hjem til Jylland. Danny Jung var lejet i Vejle (men en rygskade holdt ham ude stort set hele foråret, red.).

Divisionstruppen skulle forberede sig til foråret med en træningstur til Italien, hvor der skulle spilles træningskampe mod Atalanta og Brescia.

Københavns Kommune havde lagt planerne om en havnetunnel i mølposen. Derved kunne B.93 fortsætte projektet om et halbyggeri med fire tennisbaner, to squashbaner og omklædningsrum. Sparta var fortsat interesseret i at købe tennishallen.

Årtusindets første titel til B.93 kom i hus allerede 2. januar. Det var 1. junior, der vandt københavnsmesterskabet i indendørs fodbold ved at besejre Frem 3-2 i finalen. Holdet var: Theis Frydendal Rasmussen, Emil Christensen, Emil Dyre Nielsen, Rami Kais, Olcay Senoglu, Bashkim Ziberi og Glenn Marcher. Fjorten dage senere vandt holdet DM, denne gang blev Frem besejret med 5-2 i finalen.

 

Maj 2000. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser Morten Christensen, kåret til århundredes 93-tennisspiller. Morten var netop udnævnt til ny chef for Team Danmarks Tenniscenter.

Generalforsamlingen havde kun samlet 47 medlemmer. Det var ikke mange, slet ikke hvis man sammenligner med, at klubben havde tilmeldt 43 fodboldhold i turneringen. Dirigent var, advokat Torben Henriksen. Hovedbestyrelsen så således ud: Axel Bech (formand), Jon Bremerskov (næstformand), Leo Noer (kasserer), Erik Baagøe (sekretær), Henrik Jansson (fodboldformand) og Britta Lunøe (tennisformand), som var sygemeldt og suppleret af Svend Tøttrup.

Arkitekt Anders Helsted blev 60 år. Den tidligere formand Jørgen Norsker havde skrevet en fyldig omtale af arkitekten, der var klubbens husarkitekt. Senest havde Anders været med til, at indrette ’Slottet’ på Svanemølleanlægget.

Dirch Passer prisen. Var en nyskabelse. Prisen på DKK 25.000,- skulle årligt uddeles til an talentfuld spiller mellem 15 og 18 år. Første års pris tilfaldt Simon A. Pedersen. Prisen blev overrakt på Østerbro Stadion i forbindelse med en pokalkamp mod Brøndby. Det var skuespilleren Klaus Pagh der stod for overrækkelsen. Fujitsu Siemens var sponsor for prisen.

Følgende ungdomsspillere var på kontrakt: Albert Rønning-Andersson, Francis Dickoh, Peter Fensholm, Salomon King, Christian Klinken, Martin Krøger, Thomas Månsson, Emil Dyre Nielsen, Rune Benjamin Nielsen, Emil Pedersen, Simon A. Pedersen og Morten Wagner.

Oldboysafdelingen havde holdt generalforsamling. Bestyrelsen var blevet ændret, idet Ole Petersen havde afløst Palle ’Banks’ som kasserer. Jørgen Ritnagel var fortsat formand og Per Jürgensen sekretær. Holdlederne var: Johnny ’Horn’ (oldboys), tim Østerberg (veteran), Ole Petersen (superveteran), Per Jürgensen (masters) og Kaj Boll og Bent Mortensen (supermasters).

 

Juli 2000. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser det nye styrketræningsrum på Svanemølleanlægget.

Nyt fra Hovedbestyrelsen. Divisionsholdet kunne rykke op i superligaen hvis de vandt sidste kamp i Hvidovre (2-1, to mål af Jeppe Tengbjerg), ligesom det skete for to år siden. Forskellen var denne gang, at B.93 ikke selv kunne afgøre det. Haderslev måtte ikke vinde hjemme over Horsens (2-1). Derved sluttede B.93 (61 p.) efter suveræne FCM (76 p.) og Haderslev (62 p.). B.93 havde en bedre målforskel end sønderjyderne, men det hjalp jo ikke så meget.

Restauratøren Phong havde sagt sit job op. Hvorfor og hvornår fremgik ikke. Det var en stor skam, for ægteparret Phong havde været en af de bedste restauratører, klubben havde haft.

Tennis. Kasper Warming var skiftet fra Vallensbæk til B.93. For nogle år siden var trafikken modsat, da Rie Gotil skiftede fra B.93. Lone Vandborg var med i DTF’s bestyrelse udover sit job som tenniskommentator på EuroSport. Holdkaptajner i B.93 var: Finn A. Hansen (1. hold), Peter Brøndum (2. hold) og Jeppe Friborg (3. hold).

Ikke et medlemsblad uden omtale af projektet med at opføre nye haller på Svanemølleanlægget. Aktuelt gik projektet på en 123 meter lang stålhal med to tennisbaner samt en multihal på 2 x 40 meter med yderligere to tennisbaner. Finansieringen, hvor salget af den gamle tennishal var en væsentlig del, var stadig uafklaret.

Træneren Christian Andersen, havde opsagt sin stilling pr. 31.12.2000, idet han havde indgået en aftale med Peter Brixtofte om at træne ambitiøse Farum Boldklub. To af de bærende spillere, Mads Spur-Mortensen og Jeppe Tengbjerg, var – på anbefaling af Christian Andersen – skiftet til netop Farum allerede fra efteråret. Alligevel valgte man, at beholde Christian Andersen som træner i efteråret.

Fodboldformanden Henrik Jansson kunne fortælle, at fra efterårets begyndelse ville man starte ’B.93 FodboldAkademi’. Ansvarlig for at koordinere arbejdet med talentudviklingen på de bedste ungdomshold var Bent Hansen.

Unionsstævner i Vejle. B.93 havde seks spillere med på U16-holdet, nemlig. Theis Frydendal Rasmussen, Emil Dyre Nielsen, Rami Kais, Emil Ekstrand, Bashkim Ziberi og Glenn Marcher. På U15-holdet var B.93 repræsenteret af: Jeppe Brandrup, Bajram Fetai, Jeppe Hestehave, Jannik Salo, Jonas Schumacher og Jonas Troest.

 

September 2000. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet er af Maiken W. Pape og Kasper Warming, der vandt DM, udendørs, i mixdouble. Derudover vandt Maiken damedouble sammen med Charlotte Aagaard (Farum), og Kasper vandt herredouble sammen med Bob Borella (Hørsholm). I hold, udendørs, vandt B.93 bronze efter sejr på 5-4 over Hørsholm/Rungsted.

Nyt fra Hovedbestyrelsen. Loungen på Østerbro Stadion var blevet færdig. Den officielle indvielse fandt sted samme aften som divisionsholdet spillede aftenkamp mod Vejle (3-2, alle mål scoret af Mirko Selak), nemlig den 20. august. Politikere fra Borgerrepræsentationen, sponsorer, bestyrelsesmedlemmer og gode venner, i alt 100 personer testede Loungen. Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen stod for indvielsen. Det var B.93 der havde bekostet det dyre byggeri (over 1 mio. kr., red.) med SAS Radisson som sponsor.

Direktør Finn Kokholm kunne meddele, at Fujitsu Siemens Computer, Nordania Leasing og SAS Radisson netop havde indgået store sponsorkontrakter.

Dødsfald. Den tidligere 1. holdsspiller Kenn Hansen var død i en alder af bare 51 år. Han spillede 213 kampe/33 mål i perioden 1967/80. Han var en alsidig spiller, der blev benyttet på mange forskellige pladser. Da B.93 (3. division) i 1971 slog Brønshøj (1. division) med Per Røntved og Finn Laudrup i en pokalgyser med 4-3, ja så scorede Kenn tre af målene. Efter karrieren var Kenn og Jan Højland træner for 1. junior i en kort periode, inden de begge forsvandt til Gentofte Vangede.

Havnetunellen var ellers en ’død sild’, men nu havde borgmester H. Thulstrup Hansen gravet sagen frem på ny. Redaktøren skrev: ”Vi kan af tidsmæssige hensyn til ny tennishal og vort anlæg dårligt klare en ny debat om en vej fra havnen til Nordsjælland, så vi må håbe borgmester Thustrup Hansen stikker piben ind”.

Fodboldbanerne havde været meget dårlige i foråret. Det skyldtes, at der igen var konstateret fejl i det computerstyrede vandingsanlæg. KI havde besluttet, at lade Monberg og Thorsen oprette et helt nyt vandingsanlæg.

Der var fra årsskiftet skrevet kontrakt med Jesper Pedersen som ny divisionstræner. Jesper havde en fortid som spiller i Herfølge og Næstved. Han havde været træner for Herfølge og NFA i Nykøbing Falster. Uddannet politiassistent.

Redaktøren havde haft en samtale med fodboldformanden Henrik Jansson, der i samtalen fortæller, at han er på vej ud af bestyrelsen pga. manglende tid, og han anbefaler, at man i stedet vælger Steen Bakmann.

Divisionsholdet var i efterårssæsonen blevet forstærket med Kenneth Christiansen (retur fra AGF), Kristoffer Aagaard fra AB og så havde man lejet Peter Knudsen fra AB. Til gengæld havde man, som tidligere meddelt, mistet Mads Spur-Mortensen og Jeppe Tengbjerg til Farum.

DBU havde oprettet et projekt ’Integreret talentudvikling for ungseniorspillere over 19 år’. Der var 10 klubber med i projektet, bl.a. B.93, der havde ansat Sune Nielsen til at stå for opgaven.

Juniorligaen blev ført af B.93 foran Vejle. Topscorer var Olcay Senoglu, der om vinteren var kommet til B.93 fra Avarta. Trænerparret bestod af Frank Nielsen og Bent Hansen. Juniorerne var også i pokalfinalen, hvor modstanderen blev KB.

 

December 2000. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsiden viser Per Krøldrup, der netop var blevet kåret til årets spiller i B.93. Samme Krøldrup havde i november måned været til prøvetræning i Arsenal.

Redaktøren beklagede dette nummer var forsinket, hvilket skyldtes, at tidsfristerne ikke var blevet overholdt. Fra det nye år ville medlemsbladet sandsynligvis ændre format.

Dødsfald. Aage Nørregaard, en af klubbens gamle medlemmer, var død som 87-årig efter nogen tids sygdom. Han opnåede 29 kampe på 1. holdet, sad i bestyrelsen og spilleudvalg. Hans største hit var, da han gennemførte en oldboystur til Amerika, kunne den tidligere formand Ove Bech Jensen afslutningsmæssigt fortælle.

Den tidligere formand Jørgen Norsker tog afsked med restaurationsparret Phong Du Tran og Kien, som havde været i klubben i seks år. Det var Freddie Birtø, der havde fundet dem i Vallensbæk Golfcenter. Og det havde været en succes, selvom det nok er det vanskeligste job i klubben, at være restauratør for mange forskellige medlemmer. En lang arbejdsdag – ofte med få kunder – og desværre med mange kritiske røster, der ikke kunne forstå, at det er en forretning, som man skulle kunne leve af.

Klubben var ude i en sparerunde, og kontorpersonalet blev halveret. Anne Davidsen måtte retur til Danske Bank, og Gitte Anskov var igen eneste kontordame.

Tennisbestyrelsen så således ud: Svend Tøttrup (formand), Sara Crone (næstformand), Anja Kostecki, Helle Stevn, Gerald Dehn-Jensen og Andrea Balogh.

Divisionsholdet lå som nummer syv efter første halvdel, og det var ikke hvad træneren Christian Andersen havde lovet i sin sidste halve sæson. Ledelsen blev kritiseret for ikke, at handle overfor Christian Andersens kommende skift til Farum. Formanden for selskabet ’B.93 Copenhagen A/S’ direktør Jens Erik Thorndal havde trukket sig i utide. Jørgen Ritnagel var konstitueret formand. Også sportschefen Jan Jacobsen stoppede. Hans arbejde blev midlertidigt varetaget af Finn Kokholm.

Fodboldbestyrelsens årsmøde var mindre dramatisk end sidste år, selvom det gik livligt nok til. Debatten blev stærkt præget af økonomien. Kassereren Leo Noer fra Hovedbestyrelsen rejste kritik af, at fodboldbestyrelsen ikke havde holdt sig mere orienteret om økonomien end tilfældet var. Der herskede også en del rod med bilagenes beskaffenhed. Formanden Henrik Jansson ville trække sig tilbage umiddelbart efter årsmødet, og foreslog Steen Bakmann fra bestyrelsen som hans afløser.

Årets spillere: Amin Zadzek (lilleput), Niels Horn (drenge), Bashkim Ziberi (junior), Simon A. Pedersen (ynglinge), Jacob Larsen (øvrige seniorer), Gitte Skovsted (damer) og Per Krøldrup (1. holdet). Træner for ynglinge var Jonnie Larsen (fra KB) og Jesper Løhr, holdleder var Meyer, afdelingsleder Henrik Ekstrand. Juniorer blev trænet af Niels Frederiksen og Per Simonsen.

Juniorholdet lå længe til at vinde DM, men et par dumme pointtab under vejs kostede guldet. I stedet måtte man glæde sig over sølvmedaljerne efter Vejle. I KBU-pokalfinalen blev KB besejret med 4-1 (Olcay Senoglu/3 mål og Emil Dyre Nielsen/1 mål).

Copenhagen Football Academy (CFA) skulle videreudvikles af Bent Hansen, der var medtræner for 1. junior. Træner for 1. lilleput var Morten Grahn og Johan Lange. Holdet vandt KM indendørs: Alexander Zabello, Peter-Emil Hahnemann, Rasmus Hasselberg, Mark Zinahl, Mike Gottrup, Nabil Elgouzi og Jakob Rabøl.

Dameafdelingen i fodbold skulle udvides med nogle piger, årgang 1990, 91 og 92. Ansvarlig for holdet var Miki eller Michael Ekmann kunne ungdomsformanden Michel Zola meddele.

Og dette medlemsblad var det sidste i A5-størrelse.

 

Marts 2001. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Medlemsbladet udkom i nyt format, en mellemting med A4 og A5. Sidetallet var til gengæld skåret ned fra 32 sider til 24. En ændring af formatet var som regel ensbetydende med, at bladet havde skiftet redaktør. Det var dog ikke tilfældet her, idet Freddie Birtø forsat var redaktør. Med i redaktionen var Andrea Balogh (tennis), der var tiltrådt ved slutningen af 2000. Der udkom kun tre medlemsblade i 2001 (marts, maj og august). Herefter stoppede medlemsbladet med at udkomme.

Forsidebilledet var to billeder af klubbens bedste herrespiller i tennis Patrik Langvardt.

Der havde været afholdt ekstraordinær generalforsamling i A/S’et, hvor man skulle finde en ny direktør. Indvalgt som menigt bestyrelsesmedlem blev markedsdirektør Claus Østergaard fra Fujitsu-Siemens. Bestyrelsen havde konstitueret sig med Jørgen Hansen, Combifragt som direktør. Redaktøren havde lavet et mindre portræt af den nye formand.

Nye restauratører var Michael og Tina (gift med Ole). Michael var uddannet socialrådgiver og brandmand, medens Tina havde været bestyrer af en campingplads. Det hele var så nyt, at efternavnene ikke fremgik af præsentationen.

Nekrolog. Æresmedlem og tidligere formand John Andreasen var død torsdag den 4. januar, 82 år gammel, efter flere års svær sygdom. Ved Johns død havde klubbet mistet en af sine store sønner. Vi andre bøjer vores hoveder og takker for et langt livs fornem indsats i klubbens tjeneste. Således skrev Henrik Lindholm i nekrologen.

Divisionstruppen var på træningslejr i Cadiz i Spanien i slutningen af februar. De var blevet ekviperet med en habit, skjorte, slips, sko, polo-shirt samt en catalina-jakke til brug ved rejserne i bus eller fly. Det var to af klubbens sponsorer – Sunheds Service A/S og Radisson SAS – der stod bag initiativet.

Stadionudvalget bestod af: Jan Rasmussen (formand), Janne Hjuland (speaker), Kaj Andersen (varer), Jan Schmidt (salgsboder), Hanne Andersen (lounge), Percy Halberg (adgangskontrol), Claus Halberg (modstandere), Michael S. Andersen (sikkerhed), Jørgen Bundgaard (salgschef), Jørgen Pedersen (indgang), Linda Thomsen (forældreforeningen) og Steen Bakmann (overordnet ansvar).

DS-holdet blev trænet af Jan Hansen med Johnny Hansen som assisterende træner. Holdleder var Erik Baagøe. Efter nogle gode træningsresultater så man lyst på sæsonen.

Skitserne til de nye tennishaller havde været til høring i Borgerrepræsentationen. Der var kommet 18 indsigelser, hvilket var relative mange. Arbejdet forventes færdigt til endelig vedtagelse i løbet af april måned. Og i øvrigt var den gamle hal ikke solgt.

 

Maj 2001. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser årets uddeling af Dirch Passer Prisen 2001 på DKK 25.000,- sponseret af Fujitsu Siemens. Fra venstre skuespilleren Ulf Pilgaard, Claus Østergaard fra Fujitsu samt prismodtageren Bashkim Ziberi. Det var den tidligere skuespiller Klaus Pagh, som har været initiativtager til prisen, der motiverede valget. Det var anden gang prisen blev overrakt, første gang i 2000 tilfaldt den Simon A. Pedersen. Kriteriet var en talentfuld B.93-spiller mellem 15 og 18 år. Prisen blev kun uddelt disse to gange.

Inden prisoverrækkelsen blev spillet en showkamp mellem en række tidligere landsholdspillere og et TV-hold med bl.a. Jes Dorph Petersen, Søren Kaster, Morten Stig Christensen, Michael Meyerheim, Steen Ankerdal og Peter Tanev. Kampen blev vundet af landsholdsspillerne med 8-2. Kampen var en forkamp til pokalgyseren mod FCM (5-6 efter omkamp og straffe).

Generalforsamlingen blev præget af det dårlige regnskab moderklubben kunne fremlægge, underskud på DKK 978.000,-. Dertil kom, at moderen måtte nedskrive deres aktier i B.93 Copenhagen A/S med over 3 mio. kr. Altså to katastroferegnskaber. Man forventede, at underskuddet ville blive dækket ind af et spillersalg (Per Krøldrup havde været til forhandlinger i Arsenal, red.). Kassereren Leo Noer fandt det trist, at en række folk stak halen mellem benene, efter den økonomiske inkompetence havde vist sig. Et forslag fra Palle ’Banks’ gik på, at indføre en fortjenstnål i guld (vedtaget).

Fælles oplæg omkring breddeidrætten på Østerbro. Sammen havde Skjold (Thomas Christensen), Sparta (Niels Jørgen Holdt) og B.93 (Axel Bech) rettet henvendelse til kommunen for, at få nogle ideer igennem. I et brev af 17. april 2001 til Københavns Overborgmester, underskrevet af ovennævnte tre formænd, fremlagde de tre klubber en samlet pakkeløsning.

Redaktøren af medlemsbladet (siden 1989) Freddie Birtø, bekendtgjorde at han stoppede til sommer. Kampprogrammet havde Birtø redigeret 1985/99 og var genindtrådt i foråret 2001, efter Finn Kokholm havde været nødt til at forlade klubben pga. af selskabets katastroferegnskab. Der skulle således også findes en ny redaktør til kampprogrammet.

Juniorholdet blev trænet af Niels Frederiksen. Der var tilgang af bl.a. Martin Bernburg fra Fremad Amager, Michael Jakobsen fra B.1908 samt Niklas Svendsen fra Brøndby. Hele 17 af truppen på 20 spillere var med på KBU-holdene (U15 og U16), så det så lyst ud.

 

August 2001. Medlemsblad. Redaktør: Freddie Birtø

Det blev et historisk medlemsblad, idet det skulle vise sig at blive det sidste, før medlemsbladet blev genoptaget i juni 2012.

Forsidebilledet var ligesom sidste år med Maiken W. Pape og Kasper Warming, som havde genvundet deres DM-mesterskab i mixdouble, udendørs.

A/S’et havde hårde tider med oprydning i økonomien. Man valgte at indsætte Jan Rasmussen som direktør i stedet for Finn Kokholm. Samtidig blev Henrik Lindholm indsat som økonomisk direktør. Bestyrelsen blev samtidig slanket, så der ikke blev genvalg til Poul Erik Petersen, Jørgen Ritnagel og Jørgen Norsker, som alle havde været med fra starten af.

Dødsfald. Den tidligere tennisformand Britta Lunøe var død i juli måned efter lang tids sygdom. Hun nåede kun at blive 58 år. Britta, der var engelsklærerinde og studievejleder, havde været medlem af klubben siden hendes to børn, Sofie og Christian, begyndte at spille tennis i 80’erne. Britta blev bisat i Bispebjerg Krematorium.

Ny restauratør. Det var ikke længe Michael og Tina holdt, under et halvt år. Den nye restauratør var Cristina Andersen, som i øvrigt var søster til klubbens kasserer Leo Noer. I dagligdagen ville Cristina få hjælp fra sin kæreste Peter Bojesen, samt en kok fra restaurant Els på Kongens Nytorv. Cristina havde aftale med en del virksomheder om frokoster ud af huset, hvilket også er en forudsætning for at få det til at løbe rundt.

På oversigten over afgange kan man se, at Per Krøldrup var solgt til Udinese. Lidt underligt, at det ikke er nævnt i bladet, for det gav klubben et pænt antal millioner. Uden disse penge var selskabet helt klart gået konkurs, og divisionsholdet var blevet tvangsnedrykket til Danmarksserien.

Der var gang i afgangshallen af spillere. Farum (ved Christian Andersen) havde nu også nappet David Rasmussen, Lasse Sigdal og Francis Dickoh. Og så var Mirko Selak gået til Frem, Vedran Covic var taget hjem til Kroatien, Rajko Lekic og Dragan Bakovic var taget til Avarta, Kristoffer Aagaard til Ølstykke, Ulrik Basso Larsen til HIK og Yassin Chehabi til Brønshøj. På indtægtssiden var Dan Lübbers, Thomas Abel, Will Orben, Michael Jørgensen og Øssur Hansen.

Loungen på Østerbro Stadion var ejet af B.93 Copenhagen A/S – og den har vist sit værd – det kunne man i hvert tilfælde læse i medlemsbladet. Man kunne leje loungen til forskellige arrangementer, så det var en ren guldgruppe. Vedkommende havde vist glemt, at den havde kostet over 1 mio. kroner at opføre, så alene renterne på lånet i Bikuben var over DKK 10.000 om måneden, og dertil kom et tilsvarende afdrag (Det var en katastrofal investering, ikke mindst i lyset af den i forvejen lige så katastrofale økonomi, og kontrakten var ikke tjekket af en advokat, red.).

Som optakt til forårets sidste kamp, hjemme mod Køge (2-1), blev pausen benyttet af formanden Axel Bech til at hylde en række 93’ere. Jørgen Hammeken og Ove Bech Jensen for deres 70 års medlemskab, Michel Zola (årets leder), Kaj Andersen (årets 93’er) samt Freddie Birtø (redaktør af kampprogrammet i godt 16 år).

Sidste side i medlemsbladet var en bagsideannonce fra Danske Bank. Og derved var det slut med medlemsblade frem til juni 2012.

 

September 2002. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Det første fodboldblad i historien. Der var ikke udkommet et medlemsblad siden august 2001, hvor Freddie Birtø var stoppet som redaktør. En gruppe fodboldmedlemmer satte sig sammen, og besluttede sig for, at udgive et rent fodboldblad. Overskriften var, at bladet skulle kunne hvile i sig selv, således at det ikke ville koste klubben – der havde store økonomiske problemer – en bøjet femøre. Annoncesalg og billige produktionsomkostninger i form af layout fra elever på Københavns Tekniske Skole.

Hvis medlemmerne ville have bladet sendt, kunne de tegne et abonnement for 100 kroner om året. Der skulle udkomme fire numre om året. Planen var, at bladet skulle udkomme, indtil klubben igen ville genoplive et egentligt medlemsblad (nu skriver vi 2011, red.).

Den første redaktion bestod af: Freddie Birtø (redaktør), Palle ’Banks’ Jørgensen, Jan Rasmussen, Henrik Engel og Jørgen Bundgaard (annoncer).

Fodboldbestyrelsen. Den nyvalgte fodboldformand Arne Kaalund var stoppet efter kun fire måneder på posten. Bestyrelsen konstituerede sig derefter med Erik Bjergfelt som ny formand og Peter Svendsen som næstformand. Den øvrige bestyrelse bestod af: Michel Zola, Kim Milwertz, David A. Pedersen og Freddie Birtø. Der var årsmøde den 12. november.

Preben Elkjær, der sammen med Thomas Olsen ejede ’B93 Copenhagen A/S’, udtalte sig om divisionsholdets muligheder. I den forgangne sæson 2001/02 havde B.93 klaret sig fri af nedrykningen ved i sidste kamp at spille 1-1 mod Brønshøj i en meget omtalt kamp på Østerbro Stadion, hvor begge hold præcis havde brug for et point (Kolding blev sorteper). Det sidste kvarter var bolden ikke ude af spil. Ejerne regnede med en midterplacering i den nye sæson.

Bestyrelsen i ’B93 Copenhagen A/S’ bestod af: advokat Terkel Lund-Nielsen (formand), advokat Michael Havemann (næstformand), Steen Bakmann (moderklubben) samt ejerne Preben Elkjær og Thomas Olsen.

Per Krøldrup var blevet solgt til Udinese i Italien, hvilket reddede det gamle selskab fra en direkte konkurs, som efterfølgende blev reddet af de nye ejere Elkjær/Olsen. Fodboldbladets Henrik Engel havde fulgt Krøldrup i hans første periode i Italien.

Er livet for kort til pige fodbold. For to år siden havde jeg sagt ja, nu er jeg i den helt anden grøft kunne Michel Zola, en glad og stolt pigetræner, berette.

Ungdomstrænere/ledere: Ynglinge: Peter Svendsen (leder), Kenneth Christiansen, Frank Sørensen og Kim Milwertz (trænere). Junior: Jan Vest (leder), Niels Frederiksen, Per Simonsen, Ala Mohammed (trænere). Drenge: Johan Lange, Mads Uhlig, Gustav Cudjoe, Kim Nyby og Hans Bay (trænere). Lilleput: Morten Grahn, Christopher Rude, Michael Ekmann, Michael Mathiassen, Lasse Nielsen og Jesper Moos (trænere).

Da Fodboldbladet skulle leve af annoncer, kunne det være interessant at se hvem der var annoncører fra start: Wiinstedt tæpper, Nygårds og Ruders Blomster, Restaurant B93 v/Christina, Restaurant Snaren v/Jørgen Arthur Hansen, Casablanca, Øbro Træ, advokat Torben Henriksen, revisor Peer O. Appel, Uni-ball og Combifragt.

 

Januar 2003. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Redaktørens forord: Så kom vi i gang med Fodboldbladet i et spændende design udarbejdet af unge elever på Københavns Tekniske Skole. Der var en stor tilfredshed blandt medlemmerne over der igen var kommet et medlemsblad for fodbold.

Klubbens 2. hold var rykket fra Københavnsserien til Kvalifikationsrækken. Træner for holdet var Flemming ’Fad’ Johansen og Bo Lauritsen. Spillerne var: Kasper Thrane, Mikkel ’Ræv’ Jensen, Morten Grahn, Christopher Rude, Simon Lübecker, Martin Lübecker, Amara Bjergskov, Dennis Andersen, Gustav Cudjoe, Mads Kusk, Karsten Jancker, Ole Scharff, Morten Andersen, Jacob ’Kødben’ Larsen, Michael Lohmann (anf.), Jacob Kromann og Polat Bozkurt.

Patrick Mtiliga stortrives i Holland. Det var overskriften på det interview som Henrik Engel havde lavet med den tidligere 93’er (13 kampe i 1999, superligaen).

Klubbens 110 års jubilæum nærmede sig. Klubben havde ingen planer om at markere dagen. Museumsudvalget, der bestod af Jørgen Norsker, Kai Orla Jensen, Freddie Birtø, Hans Hesselberg og Palle ’Banks’ Jørgensen, udgav et mindre jubilæumsskrift på 32 sider, som var en form for tillæg til klubbens 100 års jubilæumsskrift. Redaktionen bestod af Freddie Birtø (ansvarsh.), Andrea Balogh (tennis) og Palle ’Banks’ Jørgensen (fodbold).

To gamle målmænd mødes. Det var overskriften på et interview med den tidligere landsholdsmålmand og formand Ove Jensen, foretaget af Palle ’Banks’.

Spillere i udlandet med en fortid i B.93. Det fiktive hold var: Brian Jensen – Morten Karlsen, Per Krøldrup, Sladan Peric, Niclas Jensen – Daniel Jensen, Per Frandsen, Patrick Mtiliga – Dennis Rommedal, Marc Nygaard og Thomas Christiansen. Der var samtidig en miniprofil på hver enkelt spiller.

Hvad er CFC og CFA? Det var elitebetegnelsen for junior- og ynglingeafdelingen (Copenhagen Football Academy) og for drenge og lilleputter (Copenhagen Football College). Lederne af dette ITU-projekt var Steen Bakmann (ansvarlig) og trænerne Johan Lange og Sune Nielsen.

Pige-afdelingen udvider. I den kommende sæson ville man stille et hold af lilleputter (årgang 1991/92) og et pigehold (årgang 1989/90). Som ny træner var Frank Rasmussen, gammel førsteholdsspiller og indendørsprofessionel i USA, tiltrådt.

Hovedbestyrelsen: Niels Peter Hahnemann (formand), Jon Bremerskov (næstformand), Steen Bakmann (kasserer), Svend Tøttrup (tennis), Erik Bjergfeldt (fodbold) og Erik Baagøe (fodbold).

 

Marts 2003. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Ryggen mod muren. Divisionsholdet i 1. division lå på en 13. plads efter første halvdel, med et forspring på tre point til Hvidovre, der befandt sig lige under stregen. Træneren Jesper Pedersen lagde ikke skjul på, at det i foråret – i lighed med sidste sæson – handlede om at overleve. I alfabetisk orden så truppen således ud: Polat Bozkurt, Christian Brøndum, Peter Fensholm, Bajram Fetai, Tem Hansen, Michael Jakobsen, Michael Jensen, Michael Jørgensen, Dan Lübbers, Niels Madsen, Glenn Marcher, Dennis Bo Mortensen, Emil Dyre Nielsen, Nicolas Nielsen, Anders Nygaard, Sladan Peric, Martin Pedersen, Ole Puggaard, Theis F. Rasmussen, Peter Rewers, Albert Rønning-Andersson, René Tengstedt, Jonas Troest, Patrick Vest og Bashkim Ziberi.

Årets spillere, kåret ved årsmødet: Michael Lohmann (2. holdet), Jeff Dreyer (3-7. holdene), Theis F. Rasmussen (ynglinge), Michael Jakobsen (junior), Edmund Bidjeck (drenge), Nabi Dogan (lilleput) og Tine Skov Gyrsting (piger).

Daniel Jensen vil helst til Spanien. Var overskriften på det interview som Henrik Engel havde lavet med Daniel Jensen, der var kommet til Heerenveen i Holland, efter han havde været med til at spille B.93 op i Superligaen, sommeren 1998.

Samtale med Jørgen Hammeken. Fodboldbladet startede i sidste nummer med samtaler med gamle hæderkronede medlemmer (Ove Jensen). Denne gang havde Palle ’Banks’ interviewet den tidligere landsholdsspiller 84-årige Jørgen Hammeken, som var en fortælleglad person.

Oldboys generalforsamlingen forløb uden håndgemæng. Der var mødt 26 medlemmer. Bestyrelsen: Jørgen Ritnagel (formand), Ole Petersen (kasserer) og Per Jürgensen (sekretær) blev genvalgt. Det samme gjaldt revisor Finn ’Ludo’ Jensen.

 

Juni 2003. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Klubbens 110 års jubilæumsskrift var udkommet, og kunne afhentes gratis på kontoret. Museumsudvalget, som senere skiftede navn til Kulturudvalget, arrangerede en mindre reception på selve dagen den 19. maj. Dagen blev også benyttet til, at afsløre ’Wall of Fame’, en portrætserie af klubbens 30 største idrætsprofiler, indenfor fodbold, tennis, cricket og bordtennis. Endvidere afsløredes to historieplakater med de 22 vigtigste årstal i klubbens 110-årige historie.

Jørgen Troest var fysisk træner for divisionsholdet. Hans to sønner Jonas (18 år) og Magnus (16 år) var begge meget talentfulde spillere i klubben.

Som ’Mr. Nice Guy’ kommer man ikke langt. Det var overskriften, på det interview Henrik Engel havde haft med endnu en af vore tidligere spillere i udlandet. Denne gang var det Morten Karlsen, kaldet ’Karl’, der havde spillet i Zwolle i Holland siden sommeren 2002.

Fodboldbestyrelsen havde afholdt ekstraordinært årsmøde den 4. juni. Det meste af den siddende bestyrelse blev udskiftet, bl.a. formanden Erik Bjergfeldt. Den nye bestyrelse blev: Johnny Hansen (formand), Hans Drachmann (sekretær), Jørgen Norsker, Jørgen Ritnagel, Niels Frederiksen og Kenneth Carstensen samt suppleanterne Hans Bay og Ala Mohammed. Den nye bestyrelse fik nok at se til, idet der skulle ryddes op en del steder, bl.a. skulle bredden styrkes, hvorfor man nedlagde CFC og CFA. Den 4. juni 2003 var en af de vigtigere datoer i klubbens historie.

Divisionsholdet klarede sig endnu engang fri af nedrykningsfare fra 1. division. Det skete i næstsidste kamp, hvor Herfølge på Østerbro Stadion blev besejret med 2-0 på mål af Slandan Peric og Peter Fensholm.

Wall of Fame. Der blev bragt miniprofil på de 17 fodboldspillere, nemlig: Johannes Gandil, Anthon Olsen, Michael Rohde, Fritz Tarp, Poul Zølck, Svend Jensen, Poul L. Hansen, Kaj Hansen, Jørgen Hammeken, Ove Jensen, Svend ’Boston’ Nielsen, Poul Andersen, Jørgen Jacobsen, Bernhard Deneke, Tom Søndergaard, Jens Kolding og Ole Petersen (senere er Knud Petersen og Erling Bøje kommet med, red.).

Hovedbestyrelsen: Niels Peter Hahnemann (formand), Steen Bakmann (kasserer), Svend Tøttrup (tennisformand), Kristian Salomonsen (tennis), Johnny Hansen (fodboldformand) og Erik Baagøe (fodbold).

 

September 2003. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

De nye folk og fremtiden. Det var tre måneder siden, at den nye fodboldbestyrelse blev valgt med det klare mål at få skabt en god stemning og ny dynamik i vor fodboldafdeling. Fodboldbladet havde lavet en miniprofil på bestyrelsen: Johnny W. Hansen (formand), Jørgen Ritnagel (næstformand), Jørgen Norsker (økonomi), Niels Frederiksen (ungdomselite), Ala Mohammed (trænere), Hans Bay (baner og træningstider), Kenneth Carstensen (forældrearbejdet) og Hans Drachmann (information).

Medlemstallet i fodbold var nede på 712 hvilket betød, at B.93 var nede på en 7. plads i KBU. Øverst lå Skjold med 1301 medlemmer, herefter kom HIK med 900 medlemmer. De urolige tider i B.93 efter katastrofeåret 2001 havde betydet, at klubben havde mistet en del ungdom under 18 år. Skjold stod foran nye udfordringer, idet deres formand gennem mange år Thomas Christensen havde fået arbejde i Odense.

I serien med 93’ere i udenlandske klubber havde Henrik Engel denne gang talt med målmanden Brian Jensen, der via AZ Alkmar i Holland var kommet til engelske West Bromwich, hvor han fik det nok så velkendte øgenavn ’The Beast’. Han var netop skiftet til Burnley.

Jeg forstår ikke 93. Det var overskriften på den samtale Henrik Engel, havde haft med klubbens tidligere træner Christian Andersen (1999/efterår – 2000/ultimo), der var skiftet til Peter Brixtoftes Farum Boldklub. Sit indgående kendskab til B.93 betød, at Christian tog en del spillere med, bl.a. talentet Bashkim Ziberi. Jeg forstår ikke, at 93 ikke ville forlænge med ham. Jeg troede, at det var derfor Thomas Olsen og Preben Elkjær gik ind i klubben for netop at dyrke talentmassen og gøre det til en forretning, var Christians mening om den sag.

 

December 2003. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Divisionsholdets placering i 1. division efter første halvdel var en 11. plads med 15 kampe og 16 point, som betød, at der var seks point ned til nedrykningsstregen. I Ølstykke tabte B.93 med 4-5 efter en vanvittig kamp, hvor Mads Junker scorede det afgørende mål. Til gengæld vandt B.93 med 5-3 i Vejle, og det var første gang siden 1914, at B.93 havde vundet i Vejle.

Træneren Jesper Pedersen, der havde været i klubben i tre år, blev ved årsskiftet afløst af FCK’s assistenttræner Peter Nielsen. Redaktøren af Fodboldbladet præsenterede den nye træner, som der blev stillet store forventninger til, også selvom han ikke tidligere havde været cheftræner.

16 år og professionel i Aston Villa. Denne gang havde Henrik Engel talt med Magnus Troest, der var på en ungdomskontrakt i den engelske storklub. Klubbens førsteholdsmålmand var danske Thomas Sørensen.

I artikelserien om gamle koryfæer var bladet nået til Jens Kolding, som blev interviewet af den faste udsendte medarbejder Palle ’Banks’.  Som bekendt var Jens fire år i Roda og noget senere to år i Brøndby. Jens havde brugt en del tid på, at sætte sit eget hold blandt tidligere klub- og landsholdskammerater. Da han havde brugt så megen tid, gengiver vi holdet her: Henrik Juul – Leif Kronholm, Sten Ziegler, Finn ’Ludo’ Jensen, Hans Paulander – Jan Højland, John ’Faxe’ Jensen, Allan Simonsen – Adrie Koster, Dick Naninga og Jens Kolding.

Årets spillere: Lasse Nielsen (3. holdet), Jakob Kristensen (ynglinge), Morten Nielsen (junior), Ibrahim Kayiran (drenge), Milos Gajic (lilleput), Jasin Khayet (miniput) og Anne Sofie Larsen (piger).

Drengeholdet vandt både turneringen (foran KB) og pokalfinalen (1-0 over KB). Træneren Morten Grahn havde denne talentfulde trup: Mo Thegler, Christian Herløv, Elias Mortensen, Mads Heisterberg, Mathias Jørgensen (Zanka), Frederik Hansen, Jesper Kolding, Mikkel London, Rasmus Hasselberg, Magnus Bank, Kenneth Lindberg, Sebastian Clausen, Nabi Dogan, Emil Andersen, Emil Koefoed, Peter Emil Hahnemann, Magnus Ekman, Alexander Zabello, Billal Oali, Steffen Jatczak og Pafoday Fofana.

 

Marts 2004. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Fodboldbestyrelsen måtte bruge megen tid på økonomien. Vi bliver også nødt til at sikre, at hovedbestyrelsens kasserer (Steen Bakmann) får lagt klubbens økonomi, bogføring og regnskab tilbage til klubben, så det bliver muligt for de valgte bestyrelser at følge med.

Anders Helsted, tennisspiller og arkitekt, var pludselig død under en skiferie i Østrig. Han blev kun 63 år. Da klubben flyttede ind i ’Slottet’, var det Anders der sørgede for indretningen. Desværre skæmmedes forholdet mellem Anders og Hovedbestyrelsen, da det kom til en retssag omkring plantegninger på en eventuel ny tennishal på Svanemølleanlægget.

Stadionudvalget så således ud: Michael Sorth Andersen (vagt og sikkerhed), Jørgen Pedersen (kontrollører), Jan Smith og Michael Hornhoff (salg), Janne Kolding (speaker) og Jens Kolding (presseservice).

Divisionsholdet med den nye træner Peter Nielsen havde denne trup: Nicolas Nielsen, Theis F. Rasmussen, Andreas Schaarup, Jimmy Müller, Sladan Peric, Tim Ilsø, Dan Lübbers, Michael Jensen, Polat Bozkurt, Jonas Troest, Michael Jørgensen, Jonas Schumacher, Bjarke Wind, Peter Nymann Mikkelsen, Morten Kirk, Ole Puggaard, Peter Fensholm, Glenn Marcher, Christian Brøndum, Patrick Vest, Kim Madsen, Nicolas Drost, Lars Andersen, Thomas Wagner og Anders Nygaard.

Interview med Poul Andersen, årgang 1928, tidligere landsholdsspiller og 202 kampe for B.93. Foretaget af Freddie Birtø.

I serien med ’vore’ udlandsproffer var turen nået til Niclas Jensen, der aktuelt spillede i Dortmund. Niclas havde netop spillet en landskamp mod Tyrkiet (1-0), hvor broderen Daniel også var med, og hvor Per Krøldrup fik sin debut. Niclas havde spillet i B.93 til ynglingetiden, og klubben vil altid være en væsentlig del af mig, kunne Niclas fortælle i telefonen til Henrik Engel.

B.93’s Ungdomsfond bestod af Jørgen Norsker (formand), Henrik Engel, Urs Schuppli, Finn ’Ludo’ Jensen, Jørgen Ritnagel og Palle ’Banks’ Jørgensen. Og 100 mandsklubbens bestyrelse var: Paul ’Ost’ Davidsen (formand), Henrik Lindholm, Jørgen Hammeken og Ole Axboe.

På DBU’s unglandshold var B.93 repræsenteret af Alexander Vorobjov (U16), Anders Bjerring Qvist (U17), Aske Krohn (U17), Bajram Fetai (U19) og Theis F. Rasmussen (U20).

Erik Brenting, tidligere divisionsdommer, på nu 86 år, havde været medlem af B.93 i 75 år. Brenting, der var en trofast tilskuer til divisionskampene, var linievogter til klubbens berømte jubilæumskamp mod Juventus (1-2) i 1953, hvor der var 41.800 tilskuere i Idrætsparken.

Den talentfulde angriber Bajram Fetai var blevet solgt til Glasgow Rangers. En anden af klubbens talentfulde angribere, Rajko Lekic, der nu spillede i Silkeborg, var kåret til årets fund i 1. division.

Runde fødselsdage i 2004. En nyt tiltag i Fodboldbladet var, at fortælle om medlemmer der fyldte rundt. I 2004 kunne bl.a. fortælles om Ole Petersen (50 år), Hans Bay (50 år), Kaj Boll (70 år), Jørgen Skolelærer (70 år), Knud P. (80 år) og Ove Jensen (85 år).

 

Maj 2004. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Generalforsamlingen blev afholdt den 27. april på ’Slottet’. Der deltog 80 medlemmer, der for første gang i historien kunne konstatere, at der ikke var nogen form for adgangskontrol. Dirigent var advokat Torben Henriksen, og det var ikke første gang. Formanden gennem tre år, Niels Peter Hahnemann, havde valgt at stoppe. Efter det økonomiske katastrofeår i 2001 (underskud 1.300 tkr.), kom regnskabet for 2003 ud med et mindre overskud på 105 tkr. efter afskrivninger og renteudgifter på hele 350 tkr.

Moderklubben havde ikke fået en aftale på plads med A/S’et, hvilket skyldtes en indbyrdes uenighed i hovedbestyrelsen samt et anstrengt forhold til fodboldbestyrelsen. Salget af tennishallen til Sparta og bygning af en ny hal på Svanemølleanlægget var gået i stå pga. indbyrdes uenighed i hovedbestyrelsen.

Som ny formand valgtes Johnny W. Hansen, som sammen med Hans Bay (kasserer), Hans Drachmann (fodbold), Jørgen Ritnagel (fodbold), Svend Tøttrup (tennis) og Steen Bakmann (nu tennis) udgjorde den næsten nye hovedbestyrelse. Som suppleanter valgtes: Torben Klarskov (fodbold) og Henrik Andersen (tennis).

Divisionsholdet manglede fire kampe i 1. division, og lå med en placering som nummer 13 i overhængende nedrykningsfare. Og de sidste otte kampe havde været uden sejre. De sidste fire kampe var mod B.1913, FCN, Vejle og Randers.

Henrik Engel havde denne gang haft kontakt med Michael Jakobsen, der netop havde fået debut for sin nye klub PSV Eindhoven.

I artikelserien om gamle hæderkronede 93’er, var turen nået til Ole Petersen. Manden med klubrekorden på 409 kampe (1973/88), var blevet interviewet af Palle ’Banks’. Som seniortræner havde Ole P. haft: Knud Petersen (sin far), Erik Gynild, John Sinding, Erling Bøje, Erik Dennung, Lars Francker, Allan Steen og Karsten Aabrink. I perioden 1977/86 spillede B.93 i alt 311 kampe, og Ole P. var med i de 310 kampe (var skadet mod IF 32 i 1984) – det er da vildt. Han spillede flest kampe med Find Juhl (220), Jens Kolding (208) og Lars Hansen (183). De 10 sæsoner var i den bedste række.

Team Copenhagen var en nyskabelse etableret og finansieret af Københavns Kommune. Fonden skulle støtte eliteidrætsudøvere under 21 år. Den støttede ikke professionelle aktiviteter i aktieselskaber, som f.eks. ’B93 Copenhagen A/S’. Formand for Team Copenhagen var overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, med den tidligere håndboldlandsholdstræner Leif Mikkelsen som direktør.

 

August 2004. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Herre i eget hus, skrevet af Henrik Engel. I starten af 2002 overtog Preben Elkjær og Thomas Olsen selskabet bag betalt fodbold, og bidrog til at redde B.93 (selskabet) fra en truende konkurs. Nu havde de samme så, uden varsel, valgt at give selskabet tilbage til B.93. Forinden havde træneren Peter Nielsen valgt at stoppe efter blot et halvt år på posten, selvom B.93 slap fri af nedrykningen i de sidste fire kampe mod: B.1913 (8-0), FCN (0-1), Vejle (1-0) og Randers (2-3).

Derved stod divisionsholdet uden træner, uden spillere og uden en krone på lommen. Og der var kun en måned til den nye turnering (1. division) startede. Der var dømt overarbejde til Henrik Engel, Johnny W. Hansen og Hans Drachmann m.fl. Det lykkedes, at få Danny Jung og Dan Lübbers til at overtage trænerjobbet som spillende trænere og med Niels Frederiksen som sportschef.

Hele 13 ud af 25 spillere fra foråret var væk, bl.a. Sladan Peric, Jonas Troest, Peter Nymann, Nicolas Drost og Tim Ilsø. Den nye divisionstruppen kom til at bestå af: Målmænd: Nicolas Nielsen, Andreas Schaarup og Selo Melovski. Forsvar: Dan Lübbers, Jonas Schumacher, Anders Bjerring Qvist, Michael Jensen, Martin L. Jensen, Carl Bjarke Petersen og Polat Bozkurt. Midtbane: Ole Puggaard, Peter Fensholm, Emil Christensen, Morten Kirk, Christian Brøndum, Rami Kais, Kim Madsen, Aske Krohn, Danny Mirabel, Patrick Vest og Emil Dyre Nielsen. Angreb: Danny Jung, Anders Hadberg, Benjamin Swetaz g Olcay Senoglu.

Ekstraordinært årsmøde i fodbold. Det var indkaldt i juni måned. Der skulle vælges nye folk, idet Johnny W. Hansen, Hans Drachmann og Hans Bay alle var valgt ind i hovedbestyrelsen. Erstatningerne til fodboldbestyrelsen blev, Per Petersen, Wlady Jatzcak og Kenneth Franklin.

I serien om 93’ere i udenlandske klubber var turen nået til Bajram Fetai, der fra telefonen kunne fortælle Henrik Engel om livet i Skotland.

OB som venskabsklub. Hans Hesselberg fra oldboysafdelingen fortalte om samarbejdet med de gamle fra OB. En gang om året mødtes man enten i Odense eller København.

1972-holdet – et historisk hold. Da B.93 i 1972 vandt 3. division/øst var det med 22 kampe-20 sejre-1 uafgjort-1 nederlag, målscore 74-16. Holdet opnåede således 93% af  opnåelige point. Det er rekord for DM-turneringen. KB i 1947/48 (1. div.) og AGF i 1952/53 (2. div.) opnåede også fine resultater, men de fik sølle 92% af opnåelige point. Med denne statistik i baglommen gennemgik Palle ’Banks’ 72-holdet med Jens Kolding, Hans Paulander, Erling Bøje, Leif Kronholm, Henrik Juul, Stive Svend, Lange Bent, Ludo o.s.v.

 

Oktober 2004. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Førsteholdet kæmper videre. Henrik Engel gjorde status efter de første 10 kampe i 1. division efter klubben havde overtaget divisionsholdet: Køge (4-4), Ølstykke (1-1), HFK SønderjydskE (1-6), HIK (0-3), Fredericia (1-1), Frem (0-0), Skjold (0-4), Vejle (3-4), Fremad A. (0-2) og Dalum (5-1). Det var gået bedre end forventet, også selvom 3-1 mod Vejle hjemme fem minutter før tid sluttede med nederlag 3-4.

Dette var blad nummer 10, og den tiende 93’er i udlandet blev David Rasmussen, som var startet i tyske FC Hansa Rostock. David havde tidligere været i Zwolle i Holland, vendte hjem til B.93, blev hentet til FCN af Christian Andersen, kom på Ligalandsholdet og var nu igen kommet udenlands.

I den anden serie, gamle hæderkronede 93’er, var Palle ’Banks’ nået til Arvid Christensen, der af BT fik tilnavnet ’cyklonen’ efter en kamp i Vanløse Idrætspark mod B.1901. Arvid spillede 203 kampe/85 mål for klubben i 1960/70 og var en frygtet angriber, der gik gennem ild og vand. Han var i mange år den ukronede indendørskonge. I 1990 blev Arvid ramt af en hjerneblødning, som gør at han i dag futter rundt i en motoriseret kørestol. Han kan mødes hver tirsdag og på Østerbro Stadion i svinget ved Svømmehallen.

Det hele skal virke. En tresiders rapport om alt der var værd at vide om fodboldafdelingen, skrevet af Hans Drachmann. Konklusionen var, at den gamle klub var på vej fremad igen med ungdomsarbejdet. Klubben havde fire hold med i KBU’s pokalfinaler. Drengene vandt 2-1 over Vanløse på to mål af Bashkim Kadrii. Lilleputterne vandt 4-2 over HIK. Det gik også godt i seniorafdelingen og oldboys. Pigeafdelingen var i stærk fremgang også. Lilleput piger tabte pokalfinalen til Vanløse/Damsø (2-4 efs.), efter at været kommet bagud 0-1 efter otte sekunder!

Juniorholdet tabte pokalfinalen 0-1 til FCK. Holdet var – i vilkårlig rækkefølge -: Emil Jensen, Magnus Bank, Frederik Hansen, Daniel Stenderup, Mohammed Ali, Michael Andersen, Simon Glading, Alexander Vorobjov, Jesper Kolding og Morten Nielsen. Træner: Johan Lange.

Fodboldbladets redaktør Freddie Birtø havde været på jagt efter oplysninger om, hvad der var sket med de 31 spillere, der havde repræsenteret klubben på et af DBU’s unglandshold efter 1970. Det var spillere som Niclas Jensen, Tom Frederiksen, Flemming Olsen, Ronnie Meyer og Michael Jakobsen – altså en blanding af kendte og ukendte.

Klubbens æresmedlem Ove Bech Jensen bliver 85 år. I den anledning havde Palle ’Banks’ lavet en profil på denne hæderkronede mand, der havde stået på mål for 1. holdet, landsholdet og klubben (formand 1969/73).Da B.93 i 1946 vandt sit niende danmarksmesterskab, var der vist ikke mange der troede at det skulle blive det sidste de næste mange (foreløbig 65) år. Hver enkelt spiller havde fået deres egen lille profil af historievraget Palle ’Banks’.

I restaurationen havde Christina sagt op. Afløseren var Ole Klein, far til fire (heraf tre piger). De næste fem år var det Klein-familien der var restauratører.

 

December 2004. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Divisionsholdet havde spillet de sidste fem kampe i første halvdel af turneringen mod: NFA (2-1), Brønshøj (3-4), AB (3-3), Horsens (1-3) og Næstved (2-3). Det betød, at med 15 kampe og 11 point havde B.93 taget på juleferie på en 13. plads, lige over stregen – foran Næstved, Ølstykke og Dalum. Topscorer var Olcay Senoglu (10 mål) og Danny Jung (7 mål).

Styregruppen omkring divisionsholdet bestod af: Johnny W. Hansen, Jørgen Ritnagel, Jørgen Norsker, Henrik Engel, Niels Frederiksen, Hans Drachmann, Henrik Dreiager, Hans Bay, Jørgen Bundgaard, Jan Rasmussen, Wlady Jatczak og Torben Klarskov. Ingen af dem var spillende.

Dette nummers interviewoffer var Leif Bergqvist, der i tidernes morgen havde spillet 57 kampe/19 mål (1948/57), og bl.a. været med i den berømte kamp mod Juventus (1-2) i 1953. Et utal af skader gjorde, at kampantallet var beskedent. Senere havde Leif været formand for spilleudvalget. Det var dengang, at der var andre der satte holdet for træneren. Leif havde været på militærlandsholdet med bl.a Henry From (AGF), Jens Peder Hansen (Esbjerg), Valdemar Kendzior (SIF) og brødrene Popper og Manse (Køge). De vandt 8-0 over Norge, fordi Norge ikke havde noget forsvar!! Leif blev ramt af et hjertestop efter træning i 1995, men lykkeligvis var falckmanden Kim Breum tilfældigvis på anlægget.

Da B.93 i 1982 vandt DBU’s pokalturnering var det første – og foreløbig – sidste gang, at B.93 blev pokalmestre. Hver enkelt af de 14 spillere var beskrevet med en miniprofil af historievraget Palle ’Banks’.

Æresmedlemmer havde klubben kun 16 af (i løbet af 111 år). I 2001 var blevet vedtaget, at indføre en såkaldt Fortjenstnål (guldnål), som befandt sig i kategorien under æresmedlem. Der var endnu ikke nogen, der havde modtaget Fortjenstnålen. Et bevis på, at der ikke havde været styr på ret meget i hovedbestyrelsen.

Dødsfald. Efter længere tids sygdom var Preben Kargaard død. Han blev 82 år. Preben Kargaard havde i en lang årrække været bestyrelsesmedlem og formand for spilleudvalget. Han var en meget afholdt leder.

Årets spillere: Aske Krohn (ynglinge), Emil Jensen (junior), Mo Thegler (drenge), Christian Svensson (lilleput), Isa Nielsen (dame junior), Marlene Larsen (piger) og Emma Ginman (lilleput piger).

 

Marts 2005. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Vejen til sejr bliver afgørende. Det var Henrik Engels analyse af forårets kampe, hvor det eneste mål var at holde sig over stregen. Truppen var nogenlunde den samme, som erstatning for topscoreren Olcay Senoglu var Bo Henriksen hentet i Køge. Man havde mistet Peter Fensholm og Morten Kirk til Køge, men til gengæld havde man hentet de to jyder Søren von Essen og Nicolaj Lund fra Ølstykke på Sjælland.

Dødsfald. Den tidligere målmand og bestyrelsesmedlem Kai Orla Jensen var død i en alder af 76 år. Kai Orla var samlingspunkt omkring de ældres rafleklub om tirsdagen. Han var medstifter af Kulturudvalget (dengang Museumsudvalget), og var i det hele taget en meget engageret klubmand. Havde også en fortid som håndboldmålmand i Ajax, hvor det også blev til ni landskampe.

Dødsfald. Den tidligere målmand Palle Niemann, der var midt i 50’erne, var død. Han havde været ungdomsformand, og blev i 1990, efter klubbens store strukturændring, formand for fodboldafdelingen.

Samtale med Eyvind Berger. Denne gang var det Bergers tur til at fortælle om gamle dage. På DM-vinderholdet i 1946 blev Jørgen Leschly Sørensen divisionens topscorer med 15 mål, det kan alle huske. Eyvind Berger lavede 14 mål, det kan ingen huske. Der findes mange forskellige landshold, Eyvind havde været på B-landsholdet og så havde han været på Flygtninge-landsholdet under sit ophold i Sverige under krigen. Den 81-årige Berger var stadig aktiv, gennem mange år havde han stået for opvarmningen, når de gamle trænede om onsdagen i Idrætshuset.

Da B.93 førte Superligaen. I premierkampen i superligaen 1998/99 mødte B.93 på Østerbro Stadion de forsvarende mestre Brøndby (1-5). Efter blot tre minutter bragte Anders Højlund hjemmeholdet foran, og derved førte B.93 superligaen i 26 minutter, da Brøndby udlignede i det 29. minut. Fodboldbladet bragte en miniprofil på de 14 spillere.

Fodboldbestyrelsen så således ud: Jørgen Ritnagel (formand), Jørgen Norsker (næstformand), Tommy Møller, Mads Kusk, Mortens Bredsgaard, Kim Milwertz, Kenneth Carstensen og Søren Christoffersen.

Hovedbestyrelsen så således ud: Johnny W. Hansen (formand), Hans Bay (kasserer), Jørgen Ritnagel (fodbold, formand), Svend Tøttrup (tennis, formand), Hans Drachmann (fodbold) og Steen Bakmann (tennis og næstformand). Suppleanter: Torben Klarskov (fodbold) og Bo Eklund (tennis).

 

Maj 2005. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser Ove Jensen, Jørgen Hammeken og Poul L. Hansen, tre af klubbens landsholdsspillere, i action i Idrætsparken.

Redaktionen af Fodboldbladet bestod af Freddie Birtø, Henrik Engel og Palle ’Banks’. Derudover Jørgen Bundgaard der stod for annoncesalget.

Generalforsamlingen blev afholdt på Slottet den 26. april. Dirigentvalget faldt på Torben Henriksen, klubbens husadvokat. I formanden Johnny W. Hansens lange beretning indgik spørgsmålet om en ny tennishal på Svanemølleanlægget. Sparta var stadig interesseret i køb af den gamle hal. Regnskabet viste et overskud på 917 tkr. før afskrivninger, og 339 tkr. efter afskrivninger.

På generalforsamlingen blev klubbens tidligere formand Jørgen Norsker omsider udnævnt til æresmedlem. Norsker var formand i 10 år (1989/99). Samtidig blev der taget hul på begrebet ’Fortjenstnålen’, hvor de første modtagere blev Freddie Birtø og tennisægteparret Ernst Ecks og Dina Garcia. Ved samme lejlighed fik Jørgen Norsker, Henrik Lindholm og Jørgen Ritnagel overrakt KBU’s sølvnål for mange års ledergerning.

Ole Mørk bygger op. Efter en dårlig start på forårsturneringen valgte ApS-bestyrelsen, at udskifte trænerparret Danny Jung og Dan Lübbers med den rutinerede træner Ole Mørk, som en sidste desperat løsning. Med 12 kampe og blot seks point var der absolut ingen chokeffekt i trænerskiftet, og B.93 røg ud af 1. division med en sidsteplads, 30 kampe og blot 17 point.

Klubforhold. Hans Drachmann fra hovedbestyrelsen fortalte om stort og småt i klubben, hvor der var fremgang på mange områder.

Samtale med en af de gamle. Valget var denne gang faldet på Finn ’Ludo’ Jensen, der udover at have spillet 170 kampe/15 mål (1966/75), også havde været ungdomstræner og KS-træner i klubben i rigtig mange år. Han var interviewet af fodboldbladets udsendte, Palle ’Banks’, som havde kendt Ludo siden han spillede venstre wing på 1. junior.

Greve-gyseren anno 1991. Aldrig havde B.93 været så tæt på at rykke helt ud af danmarksturneringen, som den 17. november 1991. Med en snæver 1-0 sejr, på et fremragende langskud af Leif Funcke Nielsen, overlevede man (et nederlag havde betydet nedrykning). Der var en miniprofil af holdet: Nicolas Nielsen – Ivar Blegvad, René Johansson, Dan Lübbers, Thomas Raaschou – Jan Jacobsen, Michael Nielsen, Leif Funcke Nielsen – Ulrik Frederiksen, Flemming Jørgensen og Cliff Hansen samt de to på bænken: Tom Sander og Claus ’Hero’ Pedersen. Træner var Johnny Petersen.

Som ITU-træner, står for Integreret Talent Udvikling, havde klubben ansat den 31-årige Thomas Franck, som kom fra Hvidovre. At være ITU-træner var et heltidsjob.

 

September 2005. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Klubhuset havde fået installeret et elektrisk låsesystem, som blev administreret fra kontoret. Systemet gav mange lettelser i det daglige, og man slap for problemet med nøgler der var blevet borte.

Divisionsholdet skulle spille i 2. division. Ikke siden 1993 havde B.93 været uden for de to bedste rækker. Ole Mørks kontrakt løb resten af året. Truppen så således ud: Målmænd: Nicolas Nielsen, Anders Schaarup og Esben Madsen. Forsvar: Thomas Axel Madsen, Kasper Larsen, Anders Bjerring Qvist, Mike Linde Andersen, Dan Lübbers, Bjarke Vind, Yves Mavula, Carl Bjarke Petersen og Simon Hanghøj. Midtbane: Emil Dyre Nielsen, Rami Kais, Kim Madsen, Aske Krohn, Danny Mirabel, Amin El-Chaer, Allan Mohamed og Ronnie Mirabel. Angreb: Henrik Lyngsø Olsen, Anders Hadberg, Ibrahim El-Faour, Heine Olsen, Ernest Krasniqi og Vehbi Sariboga.

Dødsfald. En af klubbens store spillere, Svend ’Boston’ Nielsen var død i en alder af 76 år. Boston var den yngste af de fem Nielsen-brødre fra ’Brumleby’ i Lægeforeningens Boliger. Da Boston kom på landsholdet var det første gang, at tre brødre alle havde været A-landsholdsspiller.

Tur til Sct. Croix. Det var 93’eren Leif Clemens Pedersen, der har fast bopæl på den eksotiske ø, der havde stået for arrangementet. Det var klubbens 2. junior, der skulle på en 12-dages rejse. To dage før flyet lettede, gik rejsebureauet Dansk Vestindien ApS konkurs. Da turen indebar privat indkvartering, var man ikke dækket af rejsegarantifonden. Efter stor medieomtale af den ulykkelige situation, lykkedes det at indsamle de nødvendige kr. 150.000.

Sæsonen 1978 var historisk, idet der var blevet indført betalt fodbold. Den allerførste kamp i den bedste række foregik i Idrætsparken mellem B.93 og AGF (3-1), og det var Lars Hansen, købt fra KB, der scorede til 1-0. Fodboldbladets historiker havde lavet en miniprofil over hver enkelt spiller. Holdet var: Peter Jørgensen – Gunnar Aagesen, Ole Petersen, Peter Hertz, Jan Ilsø – Ole Jensen, Find Juhl Jensen, Kim Lyshøj – Henrik Sørensen, Lars Hansen og Frank Olsen. På bænken: Finn Ilsø og Steen Jepsen. Træner var John Sinding.

Dette nummers samtale var med Erling Bøje, der var kommet til klubben som 22-årig, i forbindelse med han flyttede fra Middelfart (på Fyn) til København. I perioden 1968/77 var EB fast mand på 1. holdet, hvor han spillede på midtbanen eller i midterforsvaret. Herefter startede han en lang og fornem karriere som træner.

 

November 2005. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Christian Lønstrup, der havde spillet ungdomsfodbold i B.93, var blevet ansat som talenttræner i klubben. Lønstrup havde netop afsluttet DBU’s træneruddannelse for tidligere topspillere. Han afløste Thomas Frank, der var gået til Lyngby.

Den traditionelle five-a-side var blevet genoplivet. Eneste forskel var, at den ikke som i gamle dage, blev afviklet en søndag i december. Nu foregik det i stedet en lørdag i starten af januar. Det var Flemming ’Fad’ Johansen, Thomas W. Rasmussen og Klaus B. Johansen, der stod for arrangementet.

Divisionsholdet var rykket ned i 2. division, og man havde forventet at Ole Mørks tropper, skulle blande sig i den bedste halvdel. Sådan kom det ikke til at gå. Efter efterårets 13 kampe lå B.93 på en sidsteplads med bare ni point for 14 kampe, og B.93 var på vej ud af divisionen. Den nye sportschef Erling Bøje skulle ud og finde en ny træner, idet man ikke ville forlænge med Ole Mørk.

Fra maskinarbejder til inspektør. Fodboldbladet havde talt med Finn Jacobsen, i anledning af at han havde besluttet at stoppe som inspektør for at gå på efterløn. Efter mange år som maskinarbejder bl.a. på B&W blev Finn ’Jacob’ inspektør da klubben flyttede ind på Slottet.

Nostalgiafdelingen havde kigget på historien bag klubbens nedrykning i 1954. Ved kun at spille 0-0 i Køge i sidste spillerunde, 14. maj, rykkede klubben for første gang ud af den fine række. Holdet i Køge: Leif Sjøberg – Leif Rønnow Petersen, Knud Petersen – Flemming Nielsen, Poul Andersen, Børge Christensen – Henry Salomonsen, Jørgen Jacobsen, Kaj-Ove Møller, Henning Bjerregaard og Helge Nielsen (Nitrup). Træner var Carlos Pintér. Da bladet bragte artiklen, 51½ år efter kampen, levede samtlige 11 spillere.

Redaktøren må have haft plads i overskud for han slutter bladet med en miniprofil af Palle ’Banks’ som var blevet 60 år for nylig.

 

Marts 2006. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsiden viser sportschefen Erling Bøje ved mikrofonen omgivet af Aske Krohn, Mads Spur-Motensen, Carl Bjarke Petersen, Jimmy Müller og dagens hovedperson, den nye træner, Michael Schäfer.

Klubbens sportschef og assistenttræner Niels Frederiksen var skiftet til Lyngby. I stedet var klubbens tidligere ungdomstræner Frank Nielsen tiltrådt som talentchef, og Erling Bøje var sportschef.

Den 31-årige Christian Karim Morabet var blevet ansat som ungdomskonsulent på fuld tid. Ansættelsen var støttet af Københavns kommunes brobygningspulje, Ministeriet for integration samt DBU.

En anden nyansættelse, som vakte nogen mere opmærksomhed, var ansættelsen af den 62-årige mediemand Claus Borre, som var blevet ansat som direktør for moderklubben. Han skulle ikke afløse nogen, for det var ikke et job der tidligere havde eksisteret.

Årets spillere (2005): Thomas Haxmann (senior, øvrige), Morten Sichlau (ynglinge), Mikkel London (junior), Bashkim Kadrii (drenge), Jasin Khayat (lilleput) og Nicky Laursen (miniput).

B.93 får kunstgræsbane. Borgerrepræsentationen havde bevilget 2,8 mill. kr. til at omdanne grusbanen til en kunstgræsbane, en klar forbedring af hele anlægget. Planen var, at banen skulle være klar til oktober.

Den nye divisionstræner Michael Schäfer havde kun en opgave, han skulle få holdet op over stregen. En del af redningsplanen var at få nogle nye spillere. Den plan understøttede Nybolig ved Peter Norvig, der var ny hovedsponsor. Der blev skiftet hele 11 spillere ud i truppen. Blandt de nye kan nævnes, Dragan Bakovic, Peter Fensholm, Troels Jensen, Morten Jørgensen, Ronny B. Petersen, Jimmy Müller og Mads Spur-Mortensen.

Den ukendte 15-årige Mathias Jørgensen var i november 2005 på træningsophold i Newcastle i England. Han var også blevet junior-landsholdsspiller. Mathias er en stærk forsvarsspiller, der har spillet i B.93 siden han var helt lille (blev siden kendt som Zanka, red.).

I serien om profiler var turen nu nået til Jørgen ’Ost’ Jensen, som var mest kendt for sit faderskab til landsholdsspillerne Daniel og Niclas. Jørgen er på banen en lidelse for medspiller, modspiller, dommer og tilskuer. Udenfor banen er han verdens flinkeste mand. Det eneste han har til fælles med Preben Elkjær er, at de begge har brændt et straffespark, hvor bolden aldrig blev fundet.

Henry Salomonsen var død, han blev 80 år. Han spillede hele sin aktive karriere for B.93, inden han i en sen alder skiftede til Fremad A., hvor sønnen Jørgen senere blev mangeårig førsteholdsspiller. Henry var med, da B.93 ’tabte’ 0-0 i Køge i 1954. Og han blev den første af de 11 spillere der døde, her 52 år efter.

Som afløser for Finn Jacobsen var ansat Kenan Saini som ny inspektør.

 

Juni 2006. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser Bjarke Vinds sejrsmål i udekampen mod Slagelse, hvor B.93 vandt med de usædvanlige cifre 5-4. Resultatet var en medvirkende årsag til, at B.93 klarede sig fri af nedrykningen. Kun et nederlag (0-1 mod Brøndby) i de første ni kampe i foråret, gjorde at B.93 var udenfor nedrykningsfaren før de sidste kampe.

Ved årsmødet blev årets leder Klaus B. Johansen, som har en stor andel i hjemmesidens udvikling. Årets 93’er blev Tommy Møller. På generalforsamlingen blev Fortjenstnålen uddelt til Jørgen Hammeken, Jørgen Ritnagel og Palle ’Banks’.

I serien om profiler var turen nået til den tidligere anfører Bernhard Deneke, der spillede 261 kampe/63 mål i perioden 1961/72. Bernhard der spillede på både ynglingelandsholdet og ungdomslandsholdet, blev aldrig A-landsholdsspiller, selvom han så afgjort havde kvaliteterne.

Claus Borre havde forlænget sin aftale med klubben frem til sommeren 2007. Hans ansættelse havde været en saltvandsindsprøjtning og et godt led i styrkelsen af klubbens organisation.

Mini-profil af Hans Drachmann. Det var lykkedes for redaktøren at beskrive Hans Drachmanns betydning for klubben.

Leif Clemens Pedersen, klart den 93’er der bor længst væk fra ’Slottet’, var bosat på St. Croix. I nogle måneder om året er Leif og fruen i Danmark (sommerhus i Ålsgårde), og så er Leif en meget flittig gæst i klubben og når førsteholdet spiller. I 2003 blev Leif udnævnt til Ridder af Dannebrog for det store arbejde han udfører i udlandet for sit fædreland.

Den nye inspektør var som tidligere nævnt Kenan Saini. I dette nummer kunne man så læse, at han havde spillet i klubben som ungdomsspiller, og han stammede fra Makedonien.

 

September 2006. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet var divisionstruppen til efteråret 2006. Starten på Michael Schäfers første hele sæson i 2. division/øst gav disse resultater: Greve (6-1), LFA (3-2), Holbæk (0-4), KB (5-0), Glostrup (6-0) og FC Roskilde (4-0). De tre sidste kampe blev spillet indenfor otte dage, og Henrik Lyngsø Olsen scorede to, fire og tre mål, altså ni mål i alt.

Til efterårssæsonen var skiftet grundigt ud i truppen, der var kommet 10 nye. Truppen så således ud: Målmænd: Nicolas Nielsen og Goran Alkafic (Esbjerg). Forsvar: Jimmy Müller, Mark Strøm (Glostrup FK), Thomas Høegh (Værløse), Quang Pham (B.1909), Morten Jørgensen, Morten Sørensen (FCN), Kasper Larsen og Carl Bjarke Petersen. Midtbane: Troels Jensen, Mads Spur-Mortensen, Peter Fensholm, Dragan Bakovic, Glen Marcher, Martin Drescher (Værløse), Claus Nielsen (KB), Venhar Sabani (Skjold) og Bolat Bozkurt. Angriber: Henrik Lyngsø Olsen, Ronny B. Petersen, Mustafa Al-Saraj, Anders Hadberg (Spanien) og Kristian Nielsen (Herlev).

I serien om profiler var den udtrukne i dette nummer Kaj ’Boll’ Christensen. Normalt hader man altid en holdleder, det gør sig dog ikke gældende i dette tilfælde. Kaj var kommet fra Brønderslev til København som 18-årig. Det var fortsat Palle ’Banks’ der talte med de gamle.

Redaktionen havde været ude og lede efter tidligere 93-spillere. I de tre divisioner fandt sporhundene 60 forskellige tidligere 93’er, jævnt fordelt på de tre divisioner. I superligaen fandt man: Jan Hoffmann (Esbjerg), Simon A. Pedersen (Esbjerg), Jeppe Brandrup (FCK), Martin Bernburg (FCK), Magnus Troest (FCM), Francis Dickoh (FCN), Anders Bjerring Qvist (FCN), Simon Richter (FCN), Morten Karlsen (FCN), Dennis Bo Mortensen (FCN), Peter Nymann (OB), Bajram Fetai (Silkeborg), Theis F. Rasmussen (Vejle), Sladan Peric (Vejle), David Rasmussen (Viborg) og Michael Jakobsen (AaB).

 

November 2006. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser ynglingeholdet efter sejr i pokalfinalen. I Valby Idrætspark vandt B.93 med 4-2 over hjemmeholdet Frem. Truppen var: Emil Jensen, Simon Glarding, Dennis Rasmussen, Mads Heisterberg, Jesper Kolding, Sebastian Clausen, Alexander Vorobjov, Mohammad Ali, Mikkel London, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Emil Farver, Denez Karaman og Simon Nielsen. Træner var Arne Holm og assistenten Kim Trier Emanuelsen.

Juniortruppen så således ud: Mo Thegler, Zeshan Haider, Wissam Nielsen, Sadulla Elezi, Patrick Ruhwald, Joel Stein Pedersen, Patrick Grove, Jeppe Sørensen, Mark Jepsen, Daniel Lindsten, Bashkim Kadrii, Elfat Seciri, Emir Saini, Simon Andersen, Ali Yildirim, Marco Priis Jørgensen, Rasmus Pelsen, Niclas Andersen, Bobby Atiedu og Christian Cordius. Træner: Morten Grahn og Niels Madsen.

Divisionsholdets anfører var Jimmy Müller. Redaktøren Freddie Birtø tegnede et billede af den høje midtstopper, der var opvokset i Dronninglund i Nordjylland. Han var kommet til B.93 fra Glostrup i 2002.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen. På foranledning af talentchefen Frank Nielsen, havde medlemsbladets Palle ’Banks’ interviewet Mathias Jørgensen, en beskeden ung mand på bare 16 år. Det var første gang ’Zanka’ blev interviewet, men det blev ikke det sidste kan roligt afsløres her. Jeg har kontrakt med B.93, og hvis jeg skulle blive solgt, ville det glæde mig at skaffe nogle penge til klubben, sagde ’Zanka’ bl.a.

Find Juhl Jensen var endnu en af de gamle profiler, der blev interviewet af Palle ’Banks’. Den gamle førsteholdskæmpe med 251 kampe/24 mål (1971/83) spillede på mastersholdet i B.93, selvom han boede på Fanø. Det skyldtes, at han arbejdede i København ugentligt mandag/torsdag. Hans favorittrænere havde været Poul Zølck og Erling Bøje.

Redaktøren Freddie Birtø havde lavet et miniportræt af Mogens Tarp, der som ejer af Tarps Boghandel var en trofast annoncør. Hans morfar var legendariske Fritz Tarp, der med 44 landskampe er rekordholder i B.93.

Bestyrelsen i 100-mands foreningen: Paul ’Ost’ Davidsen (formand), Henrik Lindholm (kasserer), Ole Axboe (sekretær), Mogens Tarp og Fritz Juhl Jensen.

Ildsjælen I. C. Gandil. Redaktøren Freddie Birtø havde lavet en beskrivelse af I. C. Gandils aktiviteter i klubben, for at fortælle læserne hvorfor der hængte et relief af ham i indgangspartiet på ’Slottet’.

Museumsudvalget, der senere skiftede navn til Kulturudvalget, havde denne nye sammensætning: Freddie Birtø (formand), Palle ’Banks’ Jørgensen og de to nye Finn ’Ludo’ Jensen og Kaj ’Boll’ Christensen.

 

Marts 2007. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Redaktionen bestod af: Freddie Birtø samt Henrik Engel, Finn ’Ludo’ Jensen, Palle ’Banks’ Jørgensen og Jørgen Bundgaard (annoncer).

Divisionsholdet lå efter et godt efterår 2006 (med 22 p.) på fjerdepladsen efter Brøndby II (som ikke kunne rykke op) og Hvidovre (25 p.) og Roskilde (24 p.). I tredjesidste runde besejrede B.93 på Østerbro Stadion bundholdet Brønshøj med de usædvanlige cifre 8-2. Da de to 2. divisioner skulle udvides fra 14 til 16 hold, var nedrykningen suspenderet. Det gav mange uinteressante kampe i foråret. Antallet af superligaens andethold blev samtidig udvidet fra fire til otte (tilsammen i øst og vestkredsene).

Truppen til det spændende forår var forstærket med fire af klubbens egne talenter, målmanden Emil Jensen, angriberne Alexander Vorobjov og Simon Nielsen samt ikke mindst stortalentet Mathias ’Zanka’ Jørgensen på bare 16 år.

Fodboldbestyrelsen. Efter årsmødet i november 2006 så bestyrelsen således ud: Jørgen Ritnagel (formand), Tommy Møller, Kim Milwertz, Majken Gilmartin, Mads Kusk, Jasin Christensen samt suppleanterne Nikolaj Beuschel og Flemming Johansen. Det var første gang, at der var en kvinde i bestyrelsen (Majken).

Årets spillere 2006: Emil Farver (ynglinge), Wissam Nielsen (junior), Mourad El-Bariaki (drenge), Morten Levinsen (lilleput) og Ahmed Zliazouski (miniput). I seniorafdelingen, øvrige, blev Sami Petersen fra 4. holdet kåret.

Pigeafdelingen. Dynamoen i pigeafdelingen Michel Zola var en flittig skribent til Fodboldbladet. Zola havde i dette nummer to sider, men han kunne godt have brugt 20 sider. Det gik fint i dameafdelingen.

Pokaltriumfen i 1982. I anledning af, at det var 25 år siden, at B.93 fik sin eneste pokalsejr (3-3, 1-0 over B.1903), kunne redaktøren glæde læserne med et holdbillede. Sejren bragte B.93 i Europa-Cup’en for pokalvindere, hvor Dynamo Dresden (2-3, 2-1) meget overraskende blev besejret. Festen sluttede i næste runde mod Thor Waterschei fra Belgien (0-2, 1-4).

I serien med gamle profiler var turen nået til Ingemann Petersen, der spillede 16 kampe helt tilbage i 1944/49. Ingemann havde mere gjort sig gældende som medlem af udtagelseskomiteen i rigtig mange år. Ingemann er medlem af tirsdagsholdet, der spiser og rafler.

Mindeord. Hele tre gamle hæderkronede 93’ere var døde siden sidste fodboldblad. Jørgen ’Skolelærer’ Nielsen, der blev 72 år. John ’Chessmann’ Christensen, der blev 63 år. Jørgen Hammeken, der blev 88 år. Det var Palle ’Banks’, der havde skrevet nekrologerne.

 

Juni 2007. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Multibane. På generalforsamlingen fortalte formanden Johnny W. Hansen, at man planlagde, at lave en multibane på arealet foran klubhuset. Initiativtagerne var Hans Drachmann og Henrik Engel, der via fundraising forsøgte at skaffe midler til projektet. Bag støttet var der tilsagn fra A. P. Møller Fond, DBU, DTF og Københavns kommune.

DBU’s sølvnål blev overrakt af KBU’s formand Henrik Ravnild på klubbens generalforsamling til Henrik Lindhold og Jørgen Ritnagel, der begge havde en lang lederkarriere i klubben bag sig. Der var på generalforsamlingen også lejlighed til at hylde Torben Henriksen, der blev årets leder, og Erling Bøje, der blev årets 93’er.

Baneforholdene på Svanemølleanlægget. Græsbanerne var ikke af den bedste kvalitet, hvilket bl.a. skyldtes at belastningen med op imod 30 timer om ugen var for stor. Til gengæld var den nye kunststofbane færdig og godkendt. Denne bane blev et ualmindeligt stort aktivt for klubben, ikke mindst udenfor græssæsonen.

Det lykkedes ikke divisionsholdet, at sikre sig oprykning til 1. division. Blandt de oprykningsberettigede blev slutstillingen LFA (55 p.), Hvidovre (51 p.), Roskilde (46 p.) og B.93 (42 p.). LFA rykkede op, det samme gjorde Hvidovre, der slog FC Fyn i to play-off kampe.

Selskabet ’B.93 kontraktfodbold ApS’ havde denne sammensætning: Henrik Lindholm (formand), Steen Jakobsen, Jørgen Wenshøj, Hans Bay og Hans Drachmann. Direktør for selskabet var Henrik Engel.

Tilskuerantallet til divisionsholdets kampe var ikke imponerende. Medlemsbladet havde fanget to af de mest trofaste, Jørgen Jørgensen og Flemming Hansen, der var sikre tilskuere uanset hvordan det gik.

I serien med gamle medlemmer var den udvalgte denne gang Palle ’Banks’. Meget tydede på, at han havde interviewet sig selv (der har nok ikke været andre der gad, red.).

Museumsudvalget (nu: Kulturudvalget) havde en oversigt over de 60 forskellige ideer udvalget havde. Af disse var ca. 55 gennemført. Samtlige tiltag var beskrevet af chefen for udvalget, bladets redaktør, Freddie Birtø.

Klubbens største talent de sidste mange år, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der lige var fyldt 17 år, havde været på en uges træningsophold i engelske Arsenal.

Ny ungdomskonsulent. Jesper Nielsen, netop fyldt 51 år, var tiltrådt som ny ungdomskonsulent den 1. juni. Hans egen karriere foregik i AB, hvor det blev til en enkelt landskamp på juniorholdet. Jesper var uddannet i idræts og samfundsfag fra Københavns Universitet. Fra 1987/92 var han lærer og forstander på Idrætsefterskolen i Oure på Fyn. De sidste 10 år havde han været skoleleder på Albertslund Lilleskole i Herstedøster.

Miniprofil af Anders Levinsen. Redaktøren havde beskrevet Levinsens mange spændende jobs med DBU’s fodboldskoler i Bosnien, Makedonien og Montenegro.

 

September 2007. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser den nye minimultibane, som netop var blevet etableret. Spørgsmålet om byggeriet af en tennishal på Svanemølleanlægget var endnu ikke afgjort. Dog var der etableret et selskab ’Østerbro Idrætspark A/S’ hvor bestyrelsen var: Jørgen Norsker (formand), Søren Daugbjerg (næstformand), Henrik Lindholm (kasserer), Simon Hermansen (sekretær) og Axel Thrige Laursen (Østerbro Lokalråd).

Divisionsholdet. Til den nye sæson 2007/08 var der tilgang af Lars Hjorthøj (Hvidovre), målmanden Ulrik Thomsen (Herfølge), Jan Isaksen (Herfølge), Newroz Dogan (retur fra Ølstykke), Martin Heisterberg (HIK), Mads Heisterberg (nyoprykket) og Jesper Kolding (nyoprykket). Der var afgang af Jimmy Müller, Troels Jensen og Henrik Lyngsø Olsen (AB via Frem). Og så var Mathias ’Zanka’ Jørgensen solgt til FCK for et pænt stort beløb. Hver gang han havde spillet 10 kampe, var der penge til B.93. Desværre var der loft over denne del af aftalen.

Der var også afgang af direktør Claus Borre, hvilket mange betragtede som et tab for klubben. Claus Borre skrev i sin pressemeddelelse, at han mente han havde været med til at få vendt skuden i B.93, hvorfor det var passende at stoppe nu. Nordhavnsvej linieføring var et problem, idet Claus Borre – som boede i området – privat havde et ønske, som ikke harmonerede med klubbens ønske.

Serien med profiler fortsatte. Dette nummers offer, var minsandten en kvinde, nemlig speakeren gennem mange år, fru Janne Kolding (Hjulmand), gift med klubbens bedste spiller de sidste mange år, Jens Kolding. Janne havde overtaget jobbet efter sin far, legendariske Jørgen ’Skolelærer’ Nielsen.

DBU havde en ITU-ordning, som gav et årligt tilskud på 200.000 kr. Da B.93 ikke længere opfyldte reglen om syv landsholdsspillere, mistede klubben sin status. Talenttræneren Christian Lønstrup valgte pludselig at stoppe. I stedet valgte man at ansætte Niels Madsen (ynglinge) og Bjørn Rasmussen (junior), som talenttrænere.

Museumsudvalget, der bestod af Freddie Birtø, Kaj ’Boll’, Finn ’Ludo’ og Palle ’Banks’, havde suppleret sig med den kreative Leif Milwertz. Det nye medlem betingede sig, at man skiftede navn til Kulturudvalget; og det gjorde man så. Det var ’Mille’ der lavede planchen med ’Danmarksmestre i fire sportsgrene (fodbold, tennis, cricket og bordtennis).

Truppen bag 1. holdet, der blev trænet af Michael Schäfer, bestod af: Erling Bøje (sportschef), Jan Hansen (assistenttræner), Frank Nielsen (talentchef), Nicolas Nielsen (målmandstræner), Per Clausen (holdleder) og Mads Mazanti Jensen (holdleder).

 

November/December 2007. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebillede viser den store angriber Kristian Nielsen, der var kommet fra Herlev, i en kamp på Østerbro Stadion.

Årsmødet i fodboldafdelingen var afholdt uden de store dramatiske ændringer. Fodboldbestyrelsen så således ud: Jørgen Ritnagel (formand), Tommy Møller, Kim Milwertz, Majken Gilmartin, Mads Kusk, Anders Levinsen og de arbejdende suppleanter Nikolej Beuschel og Jasin Christensen.

Hovedbestyrelsen: Johnny W. Hansen (formand), Hans Bay (kasserer), Klaas Muizelaar (tennisformand), Jørgen Ritnagel (fodboldformand), Jon Bremerskov (tennis) og Hans Drachmann (fodbold). Suppleanter: Torben Klarskov (fodbold) og Flemming Jensen (tennis).

Divisionsholdet lå efter første halvdel i 2. division (øst) placeret på en 7. plads med 15 kampe og 22 point, langt efter Fremad A. med 35 point. Efter en fin start (7 kampe/14 point), røg holdet ind i en svaghedsperiode (5 kampe/1 point), for at slutte godt af (3 kampe/7 point). Da Michael Schäfer ikke havde ønsket at forlænge, var sportschefen Erling Bøje midlertidig træner i hele efteråret.

I serien med gamle hæderkronede medlemmer var turen nået til Hans Drachmann, der ivrigt fortalte om sin egen karriere (27 kampe i 1979), og klubbens aktuelle status sportslig og visionært (hvis Securitas ikke var kommet havde vi siddet der endnu/Palle Banks).

Ungdomsafdelingens trænere: U18: Thomas Petersen (kommet fra Dragør), Jacob Pedersen, Gustav Cudjoe, Mahir Lisakovic og Robert Nielsen. U16: Niels Madsen, Kim Trier, Christoffer Jensen, Theis Jensen. U14: Lasse Nielsen, Mads Degel, Keld Olsen, Mauricio Vega og Auni Topas. U13: Morten Mathiassen, Michael Mathiassen, Pernille Jørgensen og Jesper Sode.

Træner for de yngste: Totte Grønwall, René Kyhlensøe, Jesper Nielsen, Sebastian Goos, Kim Hansen, Sunaj Javovski, Mathias Kock, Hans Møller, Jørgen Olsen, Poul Bjørn, Christian Morgenstjerne, Søren Henriksen, Poul Fenger, Mohammed Soidik, Nicolai Hjeds, Jimmy Alli, Torben Svenningsen, Kim Mortensen, Kasper V. Hansen og Erik Willis.

Træner for pigerne: Erik Mortensen, Majken Guilmartin, Jasin Christensen, Michel Zola og Naja Vester.

 

Marts 2008. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet er fra kampen mod Roskilde (1-1) i efteråret 2007. Bagerst fra venstre: Venhar Sabani, Kristian Nielsen, Thomas Høegh, Carl Bjarke Petersen, Dragan Bakovic, Jonas Schumacher, Mark Strøm og Ulrik Thomsen. Forrest fra venstre: Glen Marcher, Kenneth Thrane og Newroz Dogan.

Vi har en plan – og vi følger den. Hovedbestyrelsen ved Hans Drachmann gjorde status., og der var sket mange fremskridt for klubben. Kunstgræsbanen, minimultibanen, gode medarbejdere, god stemning m.v.

Østerbro Idrætspark A/S, der var et 100% ejet selskab af moderklubben, som havde til opgave at opføre og drive en tennishal på Svanemølleanlægget. I den anledning havde de fået et par ’tunge drenge’ i form af Jens Kampmann og Leo Larsen med i bestyrelsen, som herefter så således ud: Jens Kampmann (formand), Steen Daugbjerg (næstformand), Henrik Lindholm (kasserer), Simon Hermansen (sekretær), Leo Larsen og Axel Thrige Laursen (Østerbro Lokalråd).

Divisionsholdet havde fået ny træner, nemlig den tidligere målmand og assistenttræner i FCK, Benny Gall. Truppen i foråret: Målmænd: Ulrik Thomsen, Mo Thegler, Heine Lysemose. Forsvar: Polat Bozkurt, Emil Farver, Martin Heisterberg, Jeppe Hestehave, Wissam Nielsen, Carl Bjarke Petersen, Michael Rytkönen, Jonas Schumacher og Mark Strøm (anf.). Midtbane: Dragan Bakovic, Patrick Boiken, Martin Drescher, Yassin Erdem, Simon Glarding, Jan Hansen, Lars Hjortshøj, Mads Heisterberg, Mads Kaltoft, Jesper Kolding, Mikkel London, Glenn Marcher, Venhar Sabani og Bashkim Ziberi. Angriber: Mohammad Ali, Jan Isaksen, Allan Mohammed, Simon Nielsen, Ronny B. Petersen, Alban Shipsani og Lau Thykén.

En voldsom stor trup på 33 spillere, som også skulle levere spillere til 2. holdet. I trænerstaben var Benny Gall, Dan Lübbers og Jan Carlsen. Redaktøren havde en samtale med Carl Bjarke Petersen, der havde udviklet sig til en stærk forsvarsspiller.

Ny ungdomskonsulent. Den 54-årige lærer, fodboldtræner og journalist, Jens Espensen, var ansat som ungdomskonsulent. Københavns Kommune havde udvalgt tre klubber, der indgik i en treårig samarbejdsaftale, der forpligtede klubben til at udvikle en rummelig klub, hvor alle sociale og etniske grupper trives og udviklede sig fodboldmæssigt og socialt (integrationsprojekt).

Five-a-siden var blevet afholdt i januar måned. Vinderholdet var: Ulrik Thomsen, Thomas Haxman, Per Grønne Jørgensen, Janne Fynboe, Jasin Christensen og Ole Petersen (udvalget kunne tilsyneladende ikke engelsk, red.).

Tre gamle 93’ere fyldte alle rundt indenfor 13 dage. De tre: Ole Mortensen, grønthandleren (75 år), Poul Andersen, landsholdsspiller (80 år) og Freddie Birtø, redaktør af Fodboldbladet (75 år).

Nekrolog. Erik Dennung var død 23.11.2007, han blev 82 år. Fordelt på to perioder, var Dennung træner for divisionsholdet i 10 år, hvilket er suveræn klubrekord. Dennung havde været en elegant fløjhalf for KFUM, før han slog sig på trænergerningen, som kom til at indeholde klubberne FB, B.1903 og B.93. Den lune sølvsmed var en populær person, som fortsatte med gammelmandsfodbold i B.93, da han sluttede sin trænerkarriere i 1985.

Nekrolog. Lasse Specht var død 17.12.2007, han blev 62 år. Lasse, som var bedre kendt som ’Tarok, var en showmand, der kunne underholde en hel forsamling med historier, gerne med en smøg i det ene øre. Hans karriere toppede på det lukkede 7. hold, hvor han stod for udtryk som: ”Spil Lasse, så er der kasse” eller ”Er spillet defekt, spil Lasse Specht”.

Nekrolog. Hilmar Laursen var også død, han blev 81 år. Hilmar var kendt for sit store engagement med miniskolen. Han var kendt for sin kærlige og kloge omsorg for de mindste spillere.

Vi skal have en ny B.93-krønike. I 1999 var udkommet en bog om B.93 gennem tiderne. Bogen havde været udsolgt de sidste 5-6 år. Nu var det besluttet, at Palle ’Banks’ skrev en ny bog, en ajourføring og videreudvikling af den gamle. Medlemmerne kunne blive bogsponsor ved at betale 500 kroner.

Medlemstallet i fodboldafdelingen var steget fra 611 i 2005 til nu tre år senere 895. En fornem udvikling.

 

Juni 2008. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Fodboldbladets redaktion bestod af: Freddie Birtø (redaktør), Henrik Engel, Finn ’Ludo’ Jensen, Leif Milwertz, Jesper Nielsen og Palle ’Banks’ Jørgensen. Derudover var Jørgen Bundgaard chef for indtægter i form af annoncesalg. I sine forord søgte redaktøren yngre kræfter til at videreføre bladet. Der var stadig ikke nogle (tennis), der tog initiativ til at genindføre et egentlig medlemsblad. Nogle annoncører havde været med i alle 25 numre, nemlig Wiinstedt tæpper, Fuursted, revisor Peer Appel, Fisk/vildt i Haraldsgade, Pinar Frugt, Øbro Træ og advokat Torben Henriksen.

Generalforsamlingen havde en stor tilstrømning, der var registreret 119 deltagere (54 fodbold, 40 tennis og 25 passive). Stemningen stod ikke mål med deltagerantallet. Tennis var utilfreds med, at tennishallen var solgt til Sparta, uden de havde haft indflydelse. Den nye tennisformand Ole Christian Rasmussen var især på barrikaderne, til trods for han ikke var medlem af klubben, da salget blev vedtaget (80 stemmer mod nul) på en ekstraordinær generalforsamling i november 2006. I øvrigt viste moderklubbens regnskab et overskud på over 2 mill. kroner – ret imponerende.

B.93 Hallen – byggeprojektet. Første etape bestod af en tennishal på Svanemølleanlægget med fire tennisbaner, dette projekt blev beskrevet i fodboldbladet. Næste etape ville være en multihal, der kunne rumme fodbold, tennis, ældreidræt og f.eks. håndbold.

Medlem i 80 år. Klubbens ældste medlem Erik Brenting kunne hyldes for sit usædvanlige lange medlemskab på 80 år. Den 90-årige Brenting var meldt ind som 10-årig i 1928.

Selskabet bag betalt fodbold havde ansat en sponsorchef, nemlig Jacqueline Johansen (tidligere Bredahl), der for alvor fik sat gang i en erhvervsklub. Jacqueline havde tidligere været eventdirektør i Strike Bowling og før det, sponsorchef i FC Nordsjælland.

Divisionsholdet sluttede sæsonen 2007/08 på en blød 9. plads i 2. division (øst). Den kommende sæson 2008/09 ville blive usædvanlig, idet samtlige hjemmekampe skulle spilles i Valby Idrætspark. Årsagen var, at Østerbro Stadion skulle gennemgå en stor renovering, bl.a. skulle fodboldbanen gøres bredere, så den opfyldte DBU’s krav.

DBU havde indført nyt licenssystem for ungdomsholdene. Otte klubber fik A+ licens, fire klubber fik A licens og 11 klubber – heriblandt B.93 – fik B licens. Kun fire KBU-klubber havde opnået licens, KB, Hvidovre, Frem og altså B.93.

Interview med Emil Farver var foretaget af Carl Bjarke Petersen, der var ’ansat’ som en form for freelance medarbejder på bladet. Han skulle primært tage sig, af spillerne fra divisionstruppen. I samme blad var ligeledes en samtale med Daniel Lindsten.

Miniprofil af Erik Petersen, som var referent og fotograf til divisionsholdets kampe. Det var starten på, at man på klubbens hjemmeside kunne læse referater fra 1. holdets kampe.

Samtale med Leif Clemens Pedersen, der var fyldt 70 år, og var bosat på St. Croix. De senere år havde Leif markeret sig alvorligt i klubben med sine arrangementer af ture for ungdomshold til hans eksotiske opholdssted St. Croix. Tre måneder om året var Leif på ferie i Danmark, hvor han var fast mand i klubben eller på Østerbro Stadion.

Nekrolog. Hans Paulander var død 5. marts, han blev 59 år. Hans var en af klubbens helt store spillere, en særdeles elegant back der næsten kunne få bolden til at tale. Han spillede 181 kampe/31 mål i perioden 1967/75.

B.93’s hjemmeside, der var startet i 2003, og blev bestyret af Klaus B. Johansen, havde jubilæum, idet den havde rundet artikelside nummer 1000.

 

September 2008. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser talentchefen Frank Nielsen i samtale med Mourad El-Bariaki, der havde debuteret på U16-landsholdet i efteråret 2007.

Fodboldbladets redaktion havde fået optaget Carl Bjarke Petersen i redaktionen. Til gengæld havde nytiltrådte Leif Milwertz måtte holde pause pga. sygdom.

Divisionsholdet havde fået en flot start. Til trods for man havde hjemmebane i Valby Idrætspark, var holdet på 1. pladsen efter de første seks kampe: Skjold (3-0), Avarta (5-1), Brønshøj (2-2), Stenløse (2-1), Værløse (1-1) og Skovlunde (3-1). I sommerpausen havde B.93 fået forstærkning af Jacob Thomsen, Mads Ibenfeldt, Emil Dyre Nielsen og Geert Baunsgaard. Kampen mod Skjold blev spillet i Tingbjerg, som var Skjolds hjemmebane i fravær af Østerbro Stadion.

Der var ryddet godt op i truppen. Hele 16 spillere var forsvundet: Mo Thegler, Polat Boskurt, Mikkel Dencher, Michael Rytkönen, Jonas Schumacher, Yassin Erdem, Simon Glarding, Lars Hjortshøj, Jesper Kolding, Glenn Marcher, Simon Nielsen, Ronny B. Petersen, Jan Hansen, Mads Kaltoft, Martin Drescher og Lau Thykén.

DBU-licens. B.93 var blevet rykket op som A-licens klub, efter oprindelig kun at have været B-licens klub. Der var otte med A+ og syv med A. B.93 var således blandt de 15 bedste licensklubber. Yderligere otte klubber havde B-licens.

Jesper Nielsen, den kendte – og populære – ungdomskonsulent, var blevet ansat som daglig leder i klubben, hvor han fik det overordnede ansvar for den daglige drift i klubben (fodbold og tennis). Arbejdet som ungdomskonsulent blev videreført af Jens Espensen med Jesper Nielsen som medspiller.

I anledning af Henrik Lindholm fyldte 70 år, havde Palle ’Banks’ efter bedste evne forsøgt, at beskrive Henriks enorme betydning for klubben, siden han i 1968 for første gang kom i bestyrelsen. Henrik havde blandt meget andet været kasserer i samlet 20 år. Henrik blev udnævnt til æresmedlem i 1998.

Talentplejen i B.93. Klubben er kendt som en af de bedste til at udvikle talenter. Talentchef var Frank Nielsen, talenttrænere Bjørn Rasmussen og Niels Madsen. For de helt unge var tilknyttet Nicolaj Bo Hjeds og Anders Levinsen. Fra talenttruppen var der billede af: Marcus Leding, Andreas Dawall, Mourad El-Bariaki og Victor Emil Folmann (alle U16) og Sadulla Elezi, Daniel Lindsten, Bashkim Kadrii og Mads Nielsen (alle U17).

Kurt Arnskov fylder 75 år. I den anledning havde selveste redaktøren Freddie Birtø begået et interview med den tidligere spiller og opsynsmand. Arnskov-koncernen (Kurt, Aase, Lars og Gitte) havde været en del af klubben i over 60 år.

Den unge rapporter ’CB’ havde lavet et interview med 19-årige Mads Heisterberg, der noget optimistisk fastslog, at han og Mikkel London ville give målmandstræner Nicolas Nielsens 242 kampe baghjul (vi ser på sagen i år 2016, red.).

Jørgen Jacobsen fyldte 75 år. Omtalen af den gamle landsholdsspiller var ekspederet af Palle ’Banks’. I lang tid førte ’Jacob’ listen over flest førsteholdskampe, men så kom først Ole Petersen og sidenhen Jens Kolding, og sendte ham ned på tredjepladsen.

Anders Bjerring Qvist, en af klubbens tidligere unge talenter, der skiftede til FCN i starten af sin seniorkarriere, havde talt med ’CB’, altså Carl Bjarke Petersen. Jeg kommer så tit jeg kan, for at se mine gamle holdkammerater spille, jeg nyder at følge holdet fortalte ’Qvist’en’.

 

November 2008. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser Palle ’Banks’ med den nye B.93-bog, der fik titlen ”Michael Rohde – og alle de andre”. Bogen, der var på 300 sider, var finansieret af 65 private sponsorer, gode klubmedlemmer, der hver havde sluppet en 500-mand.

Vi tager lige navnene på disse hædersfolk: Arvid Christensen, Benny Klemp Jørgensen, Benny Gerneke, Bent Plambeck, Bernhard Deneke, Børge Richter, Carl Bjarke Petersen, Charlotte Lassen, Dennis Høgart, Erik Jørgensen, Erik Petersen, Erling Bøje, Find Juhl Jensen, Finn Jacobsen, Finn ’Ludo’ Jensen, Freddie Birtø, Gert Troensegaard-Petersen med fru Ninette, Hans Bay, Hans Drachmann, Hans Hesselberg, Hans-Henrik Holm, Jan Smith, Janne og Jens Kolding, Jens Ritnagel, John Fog, Johnny W. Hansen, Jon Bremerskov, Jørgen Brøndberg, Jørgen Norsker, Jørgen ’Ost’ Jensen, Jørgen Ritnagel, Kaj ’Boll’ Christensen, Keld Svensson, Kim Svensson, Klaus B. Johansen, Leif Clemens Pedersen, Leif Lykke Nielsen, Leo Minamizawa Mathiesen, Michael Christensen, Michael Mårtensson, Mogens Frederiksen, Mogens Hansen, Nels Conrad, Niels Kristiansen, Ole Gade Lorentzen x 2, Ole Helding, Ole Mortensen, Ove Jensen, Per Jürgensen, Per Nielsen, Peter ’Mugabe’ Andersen, Peter ’OB’ Jensen, Ryan Svensson, Stig Kargaard, Susanne Ø. Løve, Sven-Erik Jensen, Svend Boelsmand, Søren Brøndum Laursen, Tommy ’Kuglepen’ Poulsen, Torben Henriksen, Torben ’Gummi’ Jensen, Torben Klarskov og Ulla Andreasen.

Bogen fik i øvrigt en fornem anmeldelse i Pressen. Det manglede også bare. Overskuddet fra salget af bogen bevirkede, at Kulturudvalget kunne gøre som det passede dem.

Divisionsholdet sluttede efteråret med 15 kampe/30 point. Kun et enkelt nederlag (2-3 mod Ølstykke), til gengæld var der nogle dumme uafgjorte kampe, bl.a. årets sidste i Valby mod Vanløse (0-0), der blev afviklet i sne og slud. Det blev den eneste af de 30 kampe, hvor B.93 ikke scorede. FC Vestsjælland med 32 point førte foran Brønshøj og B.93 med tilsammen 60 point. Midt i efteråret kunne man offentliggøre en ny hovedsponsor, nemlig ’CPH Outdoor’ (salg af udendørs reklamer), som var ejet af Thomas Thorason, som mest var kendt for sin sejr i Melodi Grand Prix 2004 med sagen ’Sig det løgn’.

B.93 bliver partner i nyt idrætsgymnasium. Team Copenhagen havde valgt B.93 og Sparta til at stå for formiddagstræningen af idrætselever på gymnasiet Gefion (sammenslutning af Metropolitanskolen og Østre Borgerdyd), eller på Niels Brock eller Københavns Tekniske Skole.

Axel Bech fylder 60 år. I den festlige anledning havde Palle ’Banks’ lavet et større interview med klubbens tidligere formand (1999/02), der som den første i klubhistorien, blev valgt som formand uden fysisk at være til stede. Axel, der har været inspektør på Øster Farimagsgade skole siden 1986, var bortrejst på generalforsamlingsdagen. Da Axel blev inspektør sprang han alle mellemleddene over, det samme gjorde sig gældende i B.93, hvor han ikke tidligere havde haft lederjobs.

Carl Bjarke havde denne gang haft fat i Jonas Troest, der efter 26 kampe på 1. holdet, som 19-årig (2004) skiftede til Silkeborg IF på foranledning af Preben Elkjær, der havde kontrakt med Jonas i sit og Thomas Olsens selskab, der ikke fulgte med, da B.93 fik overdraget licensen i 2004.

Carl Bjarke havde også lavet et interview med Mikkel London, som stadig spillede i klubben.

Kulturudvalget havde fra Tuborgfondet fået penge til, at købe to flotte pokalskabe med lys og det hele. I de to pokalskabe, som står i Klublokalet, opbevares de mest værdifulde pokaler. Desværre blev hovedparten af de gamle DM-pokaler stjålet ved et indbrud i det gamle klubhus i Stadionbygningen omkring 1990.

Mindeord. Legendariske ’Texas’, også kaldet Villy Nielsen, var død i en alder af 77 år. Texas var klart en af de mest kendte i klubben, ikke fordi han som sådan lavede noget, men Texas var Taxas.

Mindeord. Leif Milwertz , også kaldet ’Mille’, var død i en alder af 69 år. Et halvt år inden havde han været med til at lave et B.93-tillæg til Østerbro Avis. Milwertz nåede også at komme med i Museumsudvalget, dog med den klausul, at det skiftede navn til Kulturudvalget.

Et hold af gamle drenge havde været på en selvbestaltet tur til Frankrig, nærmere betegnet Arachon. Der blev spillet to kampe, som sluttede 2-1 og 1-1. Alle tiders tur lød det fra deltagerne. Rejsearrangør var Ivar Roitmann, som er dansk mester i fransk (sproget).

 

Marts 2009. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser overborgmesteren Ritt Bjerregaard sammen med tre af klubben U18 piger, Dina, Fatima og Mariam. Anledningen var indvielsen af et nyt område i Mjølnerparken på Nørrebro, som blev kaldt DSB-arealet.

Der var indkaldelse til generalforsamlingen, som skulle finde sted, tirsdag den 21. april kl. 19:30. Det var fem år siden, at der var valgt ny formand, nemlig Johnny W. Hansen. I de fem forgangne år, havde fodbold været repræsenteret af Johnny, Hans Bay, Hans Drachmann og Jørgen Ritnagel. Ved overtagelsen var klubben ved at gå bankerot, ubetalte regninger for over 2 mill. kroner og daglige trusler om inkassosager. Med Henrik Lindholm som ’konsulent’ lykkedes det, at få et overblik og der blev lagt en plan. Efter positive regnskaber i fem år i tæk var gælden nu væk.

Divisionsholdet gik ind til et spændende forår, hvor man sandsynligvis skulle slås med FC Vestsjælland og Brønshøj om de to første pladser. Truppen var stor set den samme, bortset fra at topscoreren Alban Shipsani var rejst til Norge. Han blev erstattet af den gamle kending Olcay Senoglu. Alle forårets kampe skulle spilles i Valby Idrætspark.

Mark Strøm – og alle de andre. Det var overskriften på et interview med 1. holdets anfører, hvor noget af samtalen – måske ikke helt overraskende – handlede om mulighederne for oprykning til det erklærede mål 1. division. Det var Frank Nielsen, der i 2006 hentede Mark til klubben fra Birkerød.

Ved afslutningsfesten for divisionsholdet havde man kåret Emil Farver til årets fighter. Dragan Bakovic var blevet kåret til årets spiller, medens Carl Bjarke Petersen var kåret til årets kammerat.

De to pigetrænere, Majken Gilmartin og Bettina Falk, havde sammen med idrætsforsker Thomas Bull fra Århus Universitet, boldudvikler Lars Kjergaard og DBU’s talenttræner Thomas Slosarich udviklet en ny bold til piger. Det blev en succes.

Samme ’CB’ havde lavet et interview med Henrik Lyngsø Olsen, der var kommet tilbage til B.93 før forårsturneringen, efter han havde været en tur på 1½ år i AB. Inden da havde Henrik scoret 32 mål i 50 kampe, fornemt gennemsnit.

Medlemstallet i fodboldafdelingen var steget yderligere. Fra 600 (2005), til 700 (2006), til 870 (2007), til 1030 (2008). Og i første kvartal 2009 var det steget yderligere til 1121. Det samlede medlemstal var steget fra 1326 (01-01-2005) med 979 til 2305 (01-03-2009).

10 år efter tiden i Superligaen. En gennemgang af hvordan det var gået divisionsholdet i perioden 1999/08. Det var gået lidt op og lidt for meget ned. Træner i perioden havde været Christian Andersen (1½ år), Jesper Pedersen (3 år), Peter Nielsen (½ år), Jung/Lübbers (3/4 år), Ole Mørk (3/4 år), Michael Schäfer (1½ år), Erling Bøje (½ år) og Benny Gall (1½ år pr. 1. juli). Der havde været benyttet 150 forskellige spillere, hvoraf de 130 var debutanter.

 

Juni 2009. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser divisionstruppen til det spændende forår. Bagerst (f.v.): Mikkel London, Jan Isaksen, Venhar Sebani, Dragan Bakovic, Bashkim Ziberi, Olcay Senoglu og Thomas Høegh. Midten (f.v.): Per Clausen (holdleder), Jan Carlsen (ass. træner), Henrik Lyngsø Olsen, Mads Heisterberg, Mads Ibenfeldt, Martin Heisterberg, Geert Baunsgaard, Mark Strøm, Casper Abildgaard og Benny Gall (træner). Forrest (f.v.): Daniel Lindsten, Emil Farver, Heine Lysemose, Jakob Thomsen, Rang Shawkat og Emil Dyre Nielsen.

Divisionsholdet fortsatte det gode spil, og efter 27 kampe var det stadig kun blevet til nederlaget mod Ølstykke i efteråret. Den afgørende kamp om 1. pladsen fandt sted ude mod FC Vestsjælland (Slagelse) i tredjesidste runde. Her så 3.485 tilskuere hjemmeholdet vinde en fortjent sejr på 2-1. Efter 30 kampe havde FC Vestsjælland 65 point, foran B.93 med 62 point og Brønshøj med 56 point. Derved skulle B.93 spille kvalifikationskamp mod Brabrand fra vestkredsen. Kampene  var ikke spillet ved redaktions afslutning, så vi må lige bevare spændingen til næste nummer.

Generalforsamlingen. Der var mødt mange op, langt de fleste fra fodbold. Formanden Johnny W. Hansen var på valg, og der gik rygte om, at tennisafdelingen ville møde op med deres egen kandidat. Det skete ikke og Johnny blev genvalgt. Der var stillet forslag fra klubbens statistikvrag Palle Banks om, at få slettet punktummet i B.93. Forslaget faldt noget til jorden, da Jens Carl Rasmussen, der tilfældigt havde fundet plads i baren, kunne meddele, at så skulle han have lavet sin tatovering om. Det ellers så fremragende forslag faldt herefter med et brag. Kassereren Hans Bay kunne glæde forsamlingen med et flot regnskab på 1,1 mill. kr. i overskud.

Et splinternyt Østerbro Stadion. Efter den omfattende renovering af det gamle stadion var der officiel indvielse den 19. juni. Tribunen mod Idrætshuset var fjernet, der var kommet to ekstra løbebaner og de otte baner var nu blå, og som det vigtigste var banen blevet bredere, så den nu overholdt DBU’s krav. To dage før indvielsen skulle B.93 spille kvalifikationskamp mod Brabrand.

Erhvervsklubben med Jacquelline (nomolog) Lindberg, Susanne Groos og Jørgen Bundgaard fra salgsafdelingen i spidsen, havde været en tur i Firenze, hvor forsamlingen bl.a. i løbet af de tre dage turen varede, havde lejlighed til at hilse på klubbens tidligere spiller Per Krøldrup.

Den spillende advokat – var overskriften på det interview Palle Banks havde med advokat Torben Henriksen, der udover at være en flittig annoncør til Fodboldbladet, også var fast dirigent på diverse generalforsamlinger. Torben spillede i sin fritid højre eller venstre wing eller back (vælg selv) på supermasters.

Oldboysafdelingen havde holdt generalforsamling. Formanden Jørgen Ritnagel havde valgt ikke at genopstille, og da der ikke var andre kandidater, blev Palle ’Banks’ valgt med akklamation. Den øvrige bestyrelse var uændret Ole Petersen (kasserer) og Per Jürgensen (sekretær).

Hjemmesidens ukronede konge var Klaus B. Johansen. Fodboldbladet havde tegnet en miniprofil af Klaus B., som meget passende havde en uddannelse som cand.comm fra RUC. Under uddannelsen var Klaus B. på et ophold i London, hvor han ud over studierne benyttede lejligheden til at blive glødende Chelsea-fan. Hjemmesiden var udvidet med ’B.93 WEB TV’, hvor Klaus B. havde Thomas Rasmussen som førstemand.

Ny restauratør i B.93. Meddelelsen gik på, at der kom nye forpagtere i form af Dennis Glavas og David Gleist, hvor førstnævnte havde været ungdomsspiller i B.93. Det viste sig, at meddelelsen var spild af papir, idet forpagterne sprang i målet.

B.93 byder håndboldspillere indenfor. Der var indgået en aftale med håndboldklubben Team Copenhagen om at kunne benytte klubbens faciliteter (kontor, restaurant, mødelokaler).

 

August 2009. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser en ikke helt tilfældig sejlbåd. Ejermanden er den gamle 93’er Mogens Hansen, så det er ikke helt tilfældigt, at nummeret på båden er B.1893.

Bladets næsten nye mand Finn ’Ludo’ Jensen havde begået et interview med klubbens formand Johnny W. Hansen.  Da Johnny som juniorspiller (1981) skiftede fra FB til B.93, fik han netop Finn ’Ludo’ som sin første træner. Johnny, der absolut ikke var en damespiller, opnåede 77 kampe/5 mål på førsteholdet (1986/88).

Æresmedlem Ove Jensen bliver ’Gamle Ole’. Den gamle målmand, formand, æresmedlem, fyldte 90 år den 7. november. Det fejrede fodboldbladet med en helsides hyldest til denne hæderkronede mand. Ove var målmand, da B.93 sidst vandt DM i 1946.

Klubbens U18 piger vandt, og genvandt, KBU’s pokalturnering ved at slå AB Tårnby så sikkert som 5-0. Bag holdet stod Majken Gilmartin og træneren Bettina Falk.

Også U19 drenge vandt KBU’s pokalturnering. I semifinalen blev FCK/KB besejret med 3-2. Finalen blev spillet i Valby Idrætspark, hvor hjemmeholdet Frem blev besejret 1-0. Målet blev scoret i sidste minut på direkte frispark af store og stærke Mads Nielsen.

Man skulle helt hen til side 20 i Fodboldbladet for at finde resultaterne af de to playoff kampe mod Brabrand. Den første kamp blev spillet onsdag den 17. juni på Østerbro Stadion. Alle sæsonens 15 hjemmekampe var spillet i Valby Idrætspark, så man kan diskutere om det nu var klogt, at spille hjemmekamp nummer 16 på Østerbro Stadion, hvor der godt nok var 1.558 tilskuere (i Valby var der højst kommet det halve). Kampen sluttede 0-0 og det kunne gæsterne være bedst tjent med.

I returkampen tre dage senere i Brabrand var der dømt gyser. Den sidste halve time af første halvleg sad B.93 fuldstændig på kampen, og scorede to gange, begge gange ved 17-årige Bashkim Kadrii. På grund af reglen om udebanemål skulle Brabrand score tre gange i 2. halvleg for at vinde, og det var der ikke mange der troede på. Tilsyneladende havde B.93 fejret oprykningen i pausen, for efter et kvarters spil havde Brabrand scoret tre mål. Det lykkedes ikke B.93 at rejse sig ovenpå denne dukkert, og kampen sluttede 3-2 til Brabrand. Den glippede oprykning var en af de største skuffelser i klubbens 116 leveår.

Holdet var: Jakob Thomsen – Rang Shawkat, Mark Strøm (anf.), Mads Ibenfeldt, Emil Farver – Emil Dyre Nielsen, Bashkim Ziberi, Dragan Bakovic, Thomas Høegh – Bashkim Kadrii og Jan Isaksen. Indskiftede: Casper Abildgaard, Olcay Senoglu og Henrik Lyngsø Olsen. Holdets topscorer Geert Baunsgaard var siet fra i sidste øjeblik, og hans type var savnet, da B.93 i slutfasen skulle øse bolde ind i feltet. Træner var Benny Gall, som i øvrigt blev fyret i sommerpausen.

Divisionsholdet i den nye sæson 2009/10 havde fået tilgang af Aske Krohn, Kofi Dakinah, Mauricio Ortiz og Dennis Bo Mortensen. Til gengæld var det farvel til Emil Farver (Silkeborg), Dragan Bakovic (Stenløse), Venhar Sebani (Brønshøj), Olcay Senoglu (Frem) og Jan Isaksen (Birkerød). Hele divisionstruppen blev præsenteret med miniprofiler og profilbillede. Som ny træner var Jeppe Tengbjerg angageret.

I serien med gamle profiler var turen nået til Lars Hansen, som i 1978 var den allerførste spiller klubben skrev kontrakt med, da der blev indført betalt fodbold. Lars blev nappet i KB, hvor ledelsen sov i timen. Den meget slidstærke spiller var ikke længere så slidstærk, idet han var blevet ramt af sclerose.

To af klubbens gamle førsteholdsspillere var døde. Kaj-Ove Møller, der spillede 38 kampe/20 mål i perioden 1949/55, blev 82 år. Erik Sørensen, der spillede 74 kampe/2 mål i perioden 1936/43, blev 92 år. Erik Sørensen fik en enkelt landskamp i 1939, og var da han døde den ældste nulevende landsholdsspiller.

 

November 2009. Fodboldblad. Redaktør: Freddie Birtø

Forsidebilledet viser pigeafdelingens talentfulde Fatima El Foul i selskab med verdens mest berømte fodboldspiller, brasilianeren Pelé.

Redaktionen bestod af Freddie Birtø, Henrik Engel, Finn ’Ludo’ Jensen og Jesper Nielsen og stadig med Jørgen Bundgaard som ansvarlig for annoncesalget. Det var sidste gang redaktionen så således ud, idet chefen Freddie Birtø, efter flere tilløb, havde meddelt at han stoppede.

Nyt restauratørpar. Det blev ægteparret Anette og Giacomo Museumeci, der overtog restaurationen efter Ole Klein. Anette og Giacomo (italienske aner) havde hidtil drevet cateringvirksomheden ’Kokkens Gourmet’ på Amager, og denne virksomhed blev således flyttet til Svanemølleanlægget. Og i øvrigt må det anses som umuligt, at drive restaurationen uden at have noget catering i tilknytning hertil.

Redaktøren havde begået en portræt-artikel om klubbens kasserer 55-årige Hans Bay, der havde siddet på posten siden 2004. Hans blev cand. stat i 1981. Havde været på to års studieophold på State University of New York. Han overtog regnskaber med meget røde tal, men havde formået at aflevere sorte tal de sidste fire år.

Divisionsholdet var igen hjemme på Østerbro Stadion. Efteråret startede noget famlende, med tre kampe og bare et point. Midt i efteråret kom en god periode med fem sejre i træk. Efter første halvdel var stillingen i toppen: 1. BSV (33 p.), 2. Brøndby II (29 p.), 3. Avarta (29 p.), 4. Nordvest (27 p.), 5. Brønshøj (25 p.) og 6. B.93 (23 p.).  Så der skulle ske mirakler, såfremt B.93 skulle slutte mellem de to første.

I serien om gamle profiler i klubben var turen nået til Anders Levinsen, som ikke så meget var kendt for sine 15 kampe på 1. holdet i 1983, men mere for sit arrangement i internationale fodboldskoler. Fra privatboligen i Tårbæk styrer Anders firmaet Cross Cultures Project Assosiation, et firma der er repræsenteret i 14 lande. Anders havde modtaget mange priser, den seneste var blevet overrakt af den tidligere premierminister Tony Blair, som havde ‘spillet’ for England.

Den nye tennishal på Svanemølleanlægget blev indviet den 20. september. Det var overborgmester Ritt Bjerregaard, der klippede snoren. Den officielle indvielsestale blev afholdt af direktør for ØI, den tidligere minister Jens Kampmann. Derved havde tennisafdelingen nu fire indendørsbaner mod tidligere to.

Dette sidste blad i de første 10 år af 2000-tallet var specielt, idet Freddie havde lavet sit sidste blad. Han havde været redaktør af medlemsbladet 1989/01 og fortsættelsen fodboldbladet 2002/09. Det blev 21 år i træk som chefredaktør. Kampprogrammet var han redaktør af i 13 år (1985/97). Var medlem af Hovedbestyrelsen i otte år (1989/97). Freddie Birtøe blev i 2010 udnævnt til Æresmedlem.

Skrevet af Palle “Banks” Jørgensen, juni 2011.