Klik billedet
Nyt skole- og idrætstilbud Udskriv Email
Untitled document

22. juni 2016
B.93 indgår nyt skolesamarbejde
B.93 og Strandvejsskolen går sammen om skole- og idrætstilbud.


B.93 og Strandvejsskolen har besluttet at indgå et samarbejde, der skal tilbyde børn og unge at kombinere deres skolegang på Strandvejsskolen med fodbold- og tennistræning på højt niveau i B.93.

Med samarbejdet vil både B.93 og Strandvejsskolen styrke de tilbud, de i dag giver til børn og unge. Klubben vil kunne styrke træning og uddannelse af unge fodbold- og tennisspillere, og Strandvejsskolen vil kunne give et endnu mere attraktivt skoletilbud til børn og unge.

B.93 og Strandvejsskolen holder begge til lige ved Østre Gasværk. Klubben og skolen er så tætte naboer, at de deler den samme matrikel, så der kun er få minutters afstand mellem de to.

"Alene det gør det jo helt indlysende, at der indgås et samarbejde mellem B.93 og Strandvejsskolen", siger B.93's formand Hans Drachmann, der selv er gammel elev fra Strandvejsskolen.

"Mange af skolens elever er i forvejen medlem af B.93, og sådan har det også været historisk. Det gør det endnu mere naturligt at etablere et formaliseret samarbejde mellem klub og skole, og vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet, som skal udvikles løbende over de kommende år".

B93_Strandvejsskolen
B.93 og Strandvejsskolen deler matrikel ved Østre Gasværk. Her er ungdommen i gang på B.93's baner, hvor Strandvejsskolen næsten kan skimtes i baggrunden. Foto: Jakob Nielsen.

Med samarbejdet får Strandvejsskolen endnu en facet i det i forvejen gode skoletilbud, som skolen giver til børn og unge. Og Lisbeth Hammelev glæder sig til samarbejdet. Hun siger:


"Vi glæder os til at udbygge samarbejdet med B.93, som er helt i tråd med folkeskolereformens ide om Åben Skole. Samarbejdet vil betyde, at Strandvejsskolen kan tilbyde tre linjer for skolens udskolingsklasser, hvor idrætstræningen er en af dem. De andre linjer skal udvikles det kommende år i samarbejde med skolens personale. Men umiddelbart tænker vi i Håndværk og Design og en Naturfaglig linje. Samarbejdet bliver til stor glæde for alle vores elever.”


Naturligt samarbejde

B.93 har i flere år arbejdet for at skabe et velfungerende skoletilbud i tilknytning til klubbens sportslige arbejde. Fra august 2014 til afslutningen af indeværende skoleår har der været etableret en privatskole med afsæt i B.93, men dette samarbejde er stoppet, og for B.93, der er en klub med en bred social sammensætning, er det mere naturligt at indgå i et forpligtende samarbejde med en i forvejen velfungerende folkeskole.

I første omgang startes samarbejdet op i august 2016 som et intensiveret samarbejde inden for rammerne af den nye folkeskolereform. Det gør det muligt at skabe sammenhængende undervisningsforløb i fodbold og tennis i seks ugers forløb frem til sommeren 2017.

Herefter er skolen og klubben enige om at udvide samarbejdet, så der bliver etableret en egentlig idrætslinje på Strandvejsskolen. Der bliver tale om udvidet idrætsundervisning i fodbold og tennis til særligt egnede og interesserede elever i 6. – 9. klasse, som tre gange om ugen, fortrinsvis om morgenen, i sessioner på 1,5 time tilbydes intensiv træning på eliteniveau af uddannede fodbold – og tennis trænere fra B.93 på B.93's anlæg.

Der bliver altså tale om et samarbejde, hvor Strandvejsskolen med sin professionelle ledelse og dygtige lærere står med det pædagogiske ansvar og ansvaret for skolegangen, og hvor man samtidig udnytter B.93's erfaring og kompetencer på idrætsområdet. Det er også tanken at bruge samarbejdet til at udvikle nye spændende undervisningsformer.

Det indgår i samarbejdet, at der nedsættes samarbejdsudvalg med deltagelse af repræsentanter for skole og klub med inddragelse af lærere og trænere, som løbende skal evaluere samarbejdet og sikre, at det lever til op de store forventninger, der er.

Strandvejsskolen er godkendt til at have tre spor, hvilket skolen har fra børnehaveklasse til 6. klasse. Med samarbejdet skabes der grundlag for, at skolen kan blive en fuldt udbygget tresporet skole fra børnehaveklassen til 9. klasse.


Yderligere oplysninger

Strandvejsskolen
Skoleinspektør Lisbeth Hammelev
Telefon: 33 66 79 00

B.93
Fodboldformand Morten Hemmingsen
Mobil: 22 17 17 87
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Skrevet af Klaus B. Johansen   
Antal hits: 325
Senest opdateret: 22 september 2016